Padající teplota chladící kapaliny
- Budulman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Padající teplota chladící kapaliny
Takže dnes po cca 30ti minutové jízdě po městě výsledek asi takovýto:
Podle mě by měla být někde uprostřed, možná spíš kousek za půlkou stabilně...
Venkovní teplota 3,5°C, takže žádná výrazná zima co by auto extra chladila, rychlost 50-70km/h, test jsem zapnul až právě po té půl hodině ježdění, kdy by už teplota měla být na 90°C, ovšem na přístrojovce se rafička skoro nikdy nepřehoupne ani přes nějakých 75°C.Podle mě by měla být někde uprostřed, možná spíš kousek za půlkou stabilně...
Ford Mondeo MK4 kombi 1.8 96kW 2010
-
- Nováček
Dnes som tiez na ceste, rychlostou 50-70km/h pri 3°C auto nezohrejem. Resp. Tak ako ty na 70°C max. Skusil si tu hadicu za termostatom ci je studena ?
už bez Forda
- x.line
- Pokročilý
Asi mám také podobný problé,. Jakmile klesne teplota někdo k nule, tak se mi nezvedne ručička z 60°C. Ať už po městě, nebo při 140 na dálnici. Jakmile je venku kolem 3 a více stupňů, tak ručička ukazuje normálně, tj. že se drží někde cca na půlce(plus mínus autobus)
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
-
- Nováček
Hm, mne aj keď je -15°C nie je problém dostať sa na stred, len to musí byť svižnejšie tempo a motor v zábere nad 2000RPM napr. na diaľnici hoci aj po rovine.
Pokiaľ sú termostaty OK, senzor teploty tiež, zostávajú len tie budíky, ich software a nastavenie ako sa správať pri kolísaní teplôt nadol. Aj v diagnostike sa dá nastaviť pre budíky hodnotu reálnu alebo simulovanú, v našom prípade to bude tá reálna.
Pokiaľ sú termostaty OK, senzor teploty tiež, zostávajú len tie budíky, ich software a nastavenie ako sa správať pri kolísaní teplôt nadol. Aj v diagnostike sa dá nastaviť pre budíky hodnotu reálnu alebo simulovanú, v našom prípade to bude tá reálna.
už bez Forda
-
- Zkušený
Nemám sice mondeo,ale pokud nevypnu topení,tak prostě auto v mrazech po rovince na 90 neohřeju.Pomáhá jen dlouhý táhlý kopec.Radiátor topení stačí asi motor v mrazech uchladit.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
-
- Nováček
Ten motor musí už pracovať brutálne efektívne keď ho dokáže ochladiť radiátor kúrenia...
Niekde v stredomorí OK ale mať 1.8TDCI niekde v Švédsku alebo pobaltských krajinách tak ho vrátim predajcovi a kupujem benzín.
PS. mne nepomôže ani vypnutie kúrenia, teplota z kopca spadne tak či onak.

už bez Forda
- enjoy
- Test driver
Docela by mě zajímalo, jestli v severských zemích někdo kupuje diesely nebo jsou taky tak padlý na hlavu jako tady a vidí jen průměrnou spotřebu.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Zkušený
To se mi taky stává,teplota pod nulou ,lehká noha z kopce a teplota jde dolů,ale stačí chvíli v zátěži a je to OK.
To se mi taky stává,teplota pod nulou ,lehká noha z kopce a teplota jde dolů,ale stačí chvíli v zátěži a je to OK.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- Budulman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tákže... byl jsem v servise a výsledek.... stále otevřený termostat...
Jakmile ještě pojedu nějakou delší vzdálenost, tak poreferuju, jestli se to změnilo.
Každopádně auto už teď po ujetí tří kilometrů ze servisu hooodně znatelně víc topí

Jakmile ještě pojedu nějakou delší vzdálenost, tak poreferuju, jestli se to změnilo.
Každopádně auto už teď po ujetí tří kilometrů ze servisu hooodně znatelně víc topí

- Budulman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti po pár dnech ježdění... Teplota po zahřátí cca 90°C, nekolísá, auto zase pěkně topí.
Takže u mě byla na milion procent příčina stále otevřený termostat.
Takže u mě byla na milion procent příčina stále otevřený termostat.