Anténa
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Anténa
Co pouzit teplem smrstitelnou buzirku? Je otazka, jak se ti povede trefit stejny prumer, ale da se dat i vice vrstev. Jen, aby barva byla blizko.
- postak
- Test driver
Řešil bych to novou origo anténou za 300 kč a než ji budeš nasazovat, tak tam dej trocha vazelíny. Nemám s tím problém. Když si někdo myslí, že si nasadí anténu a za rok ji hladce sundá, tak je na velkém omylu. Myslím, pokud auto stojí celý rok před barákem a není garážováno 

- jara550
- Nováček
obřezanou anténu jsem vyřešil asi 8 vrstvami pásky a přes vrch jsem natáhl tepelnou smršťovačku není to sice jako originál, ale vypadá to dobře. Elektrikáři mi poskytli i tu vazelínu, takže bych to mohl zas za 3 měsíce povolit.
Focus Ghia 1.8 TDCi 2002 Stříbro z měsíce
-
- Nováček
Ahoj,
můžete mi poradit, kde koupit originál anténu (i s kloubem) na Focus 2002? Ta původní odešla a po přečtení tady toho fóra nechci riskovat nějakou druhovýrobu. Internet jsem prošmejdil a bohužel nikde nic
Předem díky za info
Jirka
můžete mi poradit, kde koupit originál anténu (i s kloubem) na Focus 2002? Ta původní odešla a po přečtení tady toho fóra nechci riskovat nějakou druhovýrobu. Internet jsem prošmejdil a bohužel nikde nic

Předem díky za info
Jirka
- ZaQik
- Admin
vrakoviste nebo uzivatel ciril
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, hlásím se po dlouhé době. Dvě malé holky nám s Lucíkem zaberou hodně času, a tak sem chodím jen málo, ale polepším se. Nyní k mému problému. Anténa mi rovněž nešla sundat a s časových důvodů, FoFo mi to odpusť, jsem zajel do myčky. Anténa to nepřežila, ale při troše štestí mi bude zřejmě stačit prut. Nemůžu to ale v žádném schopném shopu najít, a vrakáč v okolí taky nemáme. Neproradili byste mi, kam se obrátit? Jedná se o jednoduchou anténu pro FoFo 2001...
Díky a moc vás po dlouhé době všechny zdravím!
Díky a moc vás po dlouhé době všechny zdravím!
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- C-Maxis
- Zkušený
No, rekl bych, ze jsi pouzil mycku, ktera jezdi kartacema kolem auta, nikoli tu prujezdni. Ja do te "garazove" mycky uz ani nepachnu, v soucasne dobe jsem velmi spokojen v mycce Globus.
A obavam se, ze jen vymenit prut nebude stacit. Obvykle Ford antena ma zavit na patici, prut je samice. Tak se podivej, jak ta patice vypada.
JJ, ksefty se musej tocit.
A obavam se, ze jen vymenit prut nebude stacit. Obvykle Ford antena ma zavit na patici, prut je samice. Tak se podivej, jak ta patice vypada.
JJ, ksefty se musej tocit.
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já se právě díval, možná se mi při troše štěstí povede zbytek antény vytočit, nebo odvrtat, když tak holb koupím komplet i s paticí. Ale otázka je kde, goooglím a na nic rozumného jsem nenarazil. Asi jsem lama lamoucí 

- C-Maxis
- Zkušený
No, me se povedlo ten zalomeny kousek vytocit vytahovakem zalomenych sroubu.
Ale jak jsem naznacoval, problem je chybejici zavit na patici, nikoli prebyvajici zavit v prutu.
Ale jak jsem naznacoval, problem je chybejici zavit na patici, nikoli prebyvajici zavit v prutu.
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to by mohl byt problem. Ja na to jeste poradne v klidu mrknu.
- C-Maxis
- Zkušený
Tady jsem to resil ja:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 65&t=19261
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 65&t=19261
- Kiko
- Nováček
Dovolím si oponovat, zrzka stojí pravidelně venku a anténa jde povolit krásně rukou (že bych patřil mezi ty šťasný co s tím nezápasej?postak píše:Řešil bych to novou origo anténou za 300 kč a než ji budeš nasazovat, tak tam dej trocha vazelíny. Nemám s tím problém. Když si někdo myslí, že si nasadí anténu a za rok ji hladce sundá, tak je na velkém omylu. Myslím, pokud auto stojí celý rok před barákem a není garážováno

ff kombi r.v. 00 1,8 16V ghia
- postak
- Test driver
Kazdopádně bych doporučil origo, stojí to kolem 700Kč (prut i kolík) a nedá se to z žádnýma náhradama srovnat. Rádio se dá poslouchat, a hlavně se dá chytit. Někde tu jsou i objednací čísla, podívej se dozadu pár stránek.
-
- Junior
Nebo projet inzerci s autama na ND. Já měl též zlomený prut (předchozí majitel zřejmě projel myčkou a neřešil to) a přes inzerci jsem sehnal v top stavu použitý prut i s kolíkem za 200Kč a pohoda. Jinak povoluji přes hadr a pomocí kleští, jinak to nejde sundat rukou.
Ford Mondeo kombi 2.0 (107kW), 2010
Ford Focus sedan 1.8 (85kW), 1999, GHIA - R.I.P.
Ford Focus sedan 1.8 (85kW), 1999, GHIA - R.I.P.
- postak
- Test driver
A co takhle vzít trochu vazelíny a závit namazat. Nemusíš řešit kleště, ani hadr.