Zhasol motor za jazdy a viac nestartuje

Odpovědět
patu
Nováček
Nováček

Zhasol motor za jazdy a viac nestartuje

Příspěvek od patu » 12.10.2008 09:00

Caute borci,

tento pondelok, 6.10. som kupil Focus II. Combi r.v. 05/2005, 1,6 TDCi 80kW, dovoz Nemecko, vyrobene v Nemecku. Auto som si skusil, ide velmi pekne, tichucko, hladucko. Pozerali ho aj moji znami, aj automechanik, vsetci odsuhlasili. V piatok som s nim bol na prepis a kratko potom mi v meste pocas jazdy zhasol motor a hadajte co ... proste nestartuje! 8O

Otocil som klucik, rozsietila sa pristrojovka, stuklo zrejme dake rele, zhasla pristrojovka, rozsvietila - zhasla ... opakovalo sa to mozno 10x, co som zo 3x skusil otocit klucik. Potom ostala pristrojovka svietit ako bezne ked otocim polohu II. a palubak vypisal "system motor fehler" (systemova chyba motora). Premeral som vsetky poistky, vsetky rele, skusil startovcie kable aj inu baterku (to mi odporucili vo Forde) - ozaj, teraz blika cervene svetielko medzi otackomerom a rychlomerom - podla manualu imobilizer, velmi rychlo. Bol som po 2. kluc, nepomohlo. 2 dni skusame ale bezvysledne. Volal som chlapikovi, co s nim mam kupnu zmluvu a v pondelok rano ide auto na jeho naklady do Ford servisu v TT .. fakt ma zaujima co tam je za chybu. Ak mate neaky tip, budem vdacny. Stretli ste sa uz s takym dacim?

FoFo sa mi velmi paci, tento kus krasne siel, vsetko super - asi som ho prechvalil. Dufam ze ho daju vo Forde do poriadku, nerad by som sa s nim lucil ...

Vdaka za rady, Martin

tchifla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhasol motor za jazdy a viac nestartuje

Příspěvek od tchifla » 13.10.2008 08:08

Podla mna to je imobilizer, ale je to len moj tip. Mne sa to zatial nikdy nestalo. Raz ked som bol v servise, tak akurat volal chlapik, ze mu nejde nastartovat. Prijimaci technik to asi podla nejakych symptomov zdiagnostikoval na zlyhanie imobilizera. Poradil mu, aby zavolal na asistencnu sluzbu, ze mu auto dotiahnu to servisu a daju mu nahradne, kym to nevyriesia.
Ale ked uz to mas v servise, tak oni si s tym poradia - teda pokial im diagnostika ukaze nejaku chybu 8-)
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans

patu
Nováček
Nováček

Příspěvek od patu » 13.10.2008 21:25

Dnes bolo auto v servise. Vlastne este je. Po 4hod pokusov o spojenie sa s imobilizerom to vzdali a zajtra sa vymeni. Okrem toho vyhlasili, ze sa pokazil aj kluc (ten kt. som nemal v zapalovani pocas nastania problemu) tak som zvedavy. Este tak cosi planuju vymenit, tak zajtra dam vediet definitivne stanovisko, dnes len co mi povedali do telefonu. Tiez som to tipoval na imobilizer ..

patu
Nováček
Nováček

Příspěvek od patu » 15.10.2008 21:48

Servis: J+J Trnava. V pondelok vymenili imobilizer, prekodovali kluc, chceli mi vymenit 1 lebo vraj nieje original Ford .. parada, za 5tis aby som mal napis Ford .. srandaci. A odvtedy auto stoji - ze treba skontrolovat komplet elektroinstalaciu ale nestihaju lebo maju naobjednavane auta .. tak som tam volal a zajtra beriem auto ... fakt sa snazia .. he .. neodporucam ich

kako
Nováček
Nováček

Příspěvek od kako » 16.10.2008 19:15

Co predavajuci ? Naslubuju a potom sa vykrucaju, ja nemam dobre skusenosti.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05

patu
Nováček
Nováček

Příspěvek od patu » 18.10.2008 09:59

Takze ... s autom nic nove. Servis: J+J Trnava, nikomu neodporucam. V stredu mi povedali ze vymenili imobilizer a prekodovali to cele. V piatok som auto videl, nespravili zhola nic, tvrdil ten isty technik ze oni s tym nic nerobili a ani mi nic nevravel. Po tyzdni co auto stalo u tych supakov zistili to co som ja zistil pred tyzdnom v piatok po napichnuti na diagnostiku -> chuba komunikacie medzi imobilizerom a riadiacou jednotkou. Vo stvrtok tam predavajuci sedel, prijmaci technik poslal technika aby siel auto robit, technik odisiel, predavajuci tiez .. a v piatok rano som tam prisiel a typek (stale ten isty) mi vravi, ze poobede o 13 ide auto na diagnostiku!!!!!!

Zistili co som uz vedel, ale sok bol potom: ze nemaju ziadne nahradne suciastky, vsetky objednaju a budu postupne vymienat a hladat co je pokazene ... ale my (predavajuci) musi zaplatit VSETKY!! Este lepsi vtip bol, ze aby sme si doniesli iny (Focus TDCi 2005) a budu prekladat z neho a objednaju potom len co je pokazene ... akoze SILA!!! Auto je uz objednane v NR v servise, dufam ze budu schopnejsi. V J+J Trnava som zistil, ze vlastne nemaju ani 1 elektrikara ...

J+J Trnava NIKOMU NEODPORUCAM ... totalne NEPROFESIONALNY pristup, napisem aj importerovi o mojej skusenosti

patu
Nováček
Nováček

Příspěvek od patu » 18.10.2008 10:01

Inak predavajuci sa snazi, hned ako sa mi to pokazilo, povedal ze to na vlastne naklady da opravit, nevymyslal, nemusel som nahanat pravnika. Nechcem byt naivny, ale usetrilo mi to dost problemov

Napisem aj dalej ako sme dopadli v NR

slahy
Nováček
Nováček

Příspěvek od slahy » 31.05.2009 15:59

tak je to pekne v pr..... mam stejny problem co je popsanej na zacatku... auto napsalo chyba motoru rozsvítila se kontrolka dobijení a ABS, zatavil jsem, zhasl motor a auto tam ted stoji nepojizdné.. Po 10 minutach najednou chytlo ale nesel posilovac, svitilo zase dobijení a ABS. Pak uz zase nic.. Nevíte nekdo prosím co to může byt?? jestli je to ten imobilizer nebo neco jinyho?? mam auto 3 nedele a uz nejede.
FoFo2 Combi, Ghia, 1.8TDCi, 85Kw, 2006...

Obrázek

zajdab

Příspěvek od zajdab » 11.06.2009 21:56

Měl jsem ten samy problém co popisuje kolega nahoře. Za vše mohlo špatné relé za 130kč, práce mě stála 6500,- .... :cry: Nejhorší je najít zavadu...

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 12.06.2009 00:42

patu píše:Servis: J+J Trnava. V pondelok vymenili imobilizer, prekodovali kluc, chceli mi vymenit 1 lebo vraj nieje original Ford .. parada, za 5tis aby som mal napis Ford .. srandaci. A odvtedy auto stoji - ze treba skontrolovat komplet elektroinstalaciu ale nestihaju lebo maju naobjednavane auta .. tak som tam volal a zajtra beriem auto ... fakt sa snazia .. he .. neodporucam ich
Skus kuknut do temy Servis - Slovensko. Tam sa dozvies reakcie na rozne (vacsinou znackove) servisy a mozno predides dalsim zlym skusenostiam :idea:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 12.06.2009 09:22

zajdab píše:Měl jsem ten samy problém co popisuje kolega nahoře. Za vše mohlo špatné relé za 130kč, práce mě stála 6500,- .... :cry: Nejhorší je najít zavadu...
a ktere rele to bylo ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 12.06.2009 10:12

vidim ze servis v TT si robi cim dalej tym lepsie meno...

a ten postup typu prehodime z druheho auta, je podla mna velmi dobry...

nahodov tam je nieco skratovane a tak tam dame z toho dobreho a aj to sa dodrbe... elektronika je prevít...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 04.05.2010 10:03, celkem upraveno 1 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

eso

Příspěvek od eso » 15.06.2009 21:28

zajdab píše:Měl jsem ten samy problém co popisuje kolega nahoře. Za vše mohlo špatné relé za 130kč, práce mě stála 6500,- .... :cry: Nejhorší je najít zavadu...
Prosím, popiš které relé to bylo a kde je mám hledat.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“