SARS-CoV-2 (koronavirus)

Moderátor:phofy
Odpovědět
TomFocus
Test driver
Test driver

Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)

Příspěvek od TomFocus » 19.04.2020 08:41

I z toho VIP covidu se časem stane společenská ,,norma,, jako z jiných úmrtí...

zahynul při dopravní nehodě....(smůla)
zemřel na rakovinu....(Hmm)
zemřel na chřipku ...(byla silná teď to řádí)
zemřel na pooperační infekci....(stane se, smůla)
zemřel měl infarkt ...(hmmm)
.
.
zemřel na covid....(jj) jen to chce čas.
Samo.... spíše tady jde o to, že se všechno v lékařství točí kolem covidu a plno lidí umírá na to co by normálně neumřelo, protože není čas ztrácet čas s ,,prkotinama,,. Ale těch zbytečných úmrtí je násobně více než smrtí s covidem. Článků na tohle téma je mraky.... už je sem nedávám.... každý si je přece čte a najde.
Jsem pro, aby správná ovce měla roušku i do sprchy. (ironie)
Bohužel je prokázáno, že 80% populace potřebuje být vedeno a cítit autoritu z vrchu, aby sami nemuseli přemýšlet ....tak si ji užívejme :mrgreen:
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 19.04.2020 09:16

Zvysnych 20% su majtri sveta, s dokonalym usudkom a bezchybnym nazorom. Su spickovi epidemiologovia, infektologovia, doktori, medici, vedci, politici, ekonomovia, financni makleri, mechanici, stavbari, inzinieri... stelesnenie dokonalosti. Oni nepotrebuju ziadne rady a usmernenia. Vedia vsetko sami najlepsie a dokonale :bravo22:

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 19.04.2020 09:47

Zbylých 20% jsou lidé s kritickým smýšlením.
Ti co si mimo jiné umějí sami zadat práci, po sobě ji zkontrolovat, zodpovědět se doma, nadřízeným, zákazníkům. Je plno aspektů kdo patří do 20%.

NENÍ TO MŮJ VÝPLOD, ale běžná dohledatelna skladba stáda (obyvatel západního světa), jinde se to % liší.
Já s tím souhlasím, páč sem v pracovní historii vedl, zaměstnával, dával práci různým typům lidí od jednotek po stovky lidí i v jednom místě v jeden čas.

Ale ,,respektuji,, Stano tvůj pohled na svět.
Galerie
Obrázek
Obrázek

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 19.04.2020 10:20

Těším se na kolizi rouška vs. demonstrace a fotbalové utkání. :mrgreen:
Galerie
Obrázek
Obrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 19.04.2020 11:32

A kam patria ti, o ktorym pisem? Do tych 80% ci 20%? Alebo taki neexistuju? Lebo staci otvorit rozne fora, diskusie, facebook skupiny, a clovek ma DOJEM (opakujem dojem, je mi jasne, ze to tak nie je), ze takych odbornikov je cely narod. A je jedno, ci sa prave hra hokej, futbal, je ekonomicka kriza, virusova pandemia, treba vymenit olej v aute, vedia vsetko najlepsie.

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 19.04.2020 11:57

Jenže na covid neexistuje obrana.Na drtivou většinu nemoci jako je Žloutentka A+B,Malárie,Klíšťová encefalitida,Břišní tyfus,Černý kašel,Dětská obrna,Cholera,Klíšťová encefalitida,Lymská borelióza,Meningokok,Plané neštovice,Pneumokok,Příušnice,,Rotaviry,Spalničky,Pásový opar,Tetanus,Tuberkulóza,Zarděnky,Záškr,Žlutá zimnice atd.existuje očkování.Neznám nikoho kdo byl jel třeba na dovolenou nebo služební cestu do rizikových oblastí kde se některá s těchto infekčních nemocí vyskytuje a nenechal se očkovat.To jsou tedy pěkní srabi :D
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 19.04.2020 12:23

Jj...rakovina se léčí paralenem a kyslíkovou terapií. Vlastně její léčba se dá odsouvat a dělat třeba z domu nebo až za dva týdny.
Ano covid chytneš všude možně, ALE ALE z 85% si ho ani nevšimneš, z dalších x % jej proděláš neznatelně a "jen" 5% potřebuješ lůžko a kolik zemře! 0,5 - 6% z celkového počtu nakažených!!!! Na raka umírá 50%!!!! (průměr všech typů).

Kdežto cca 10% našeho národa (rakovina) potřebuje v tuhle chvíli ambulantní, lůžkovou drahou jak časem, tak peněžně léčbu. A když se odstaví VŠE kvůli viru není kdy, nebude za co léčit jiné nemoci - matematika, logika a bůh ví co ještě....

KAŽDEJ se dožije své rakoviny...týká se to všech stejně jako vir.
https://www.linkos.cz/narodni-onkologic ... v-cislech/
Já nebojuji za léčbu rakoviny, ale zdravého rozumu.

Hlavně se bát, strašit, bláznit....je to vzrušující pro všechny.
Galerie
Obrázek
Obrázek

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 19.04.2020 12:28

asi tak :palec_nahoru:

...a opravdu je to Čínský virus? https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... i-40320962
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 19.04.2020 20:32

TomFocus:Nechápu jak můžeš porovnávat rakovinu a infekční nemoc.I přes ta obrovská čísla úmrtí na rakovinu jsem se nikde nesetkal s tím,že by z důvodu onemocnění zaměstnance rakovinou byla z důvodu karantény uzavřena provozovna.Jsou to smutná čísla o počtů úmrtí,prostě člověk umírá i na srdeční nemoci, nebo zbytečně u dopravních nehod. Problém covidu je nakažlivost ,kdy bez možnosti obrany odstaví za velmi krátkou dobu velký počet lidí na jednom místě,navíc lidi mají pochopitelný strach ,že svým případným i nevědomým nakažením ohrozí život seniorů v rodině. Na druhou stranu média svými příspěvky ještě zvyšují v rizikových skupinách a jejím okolí pocit panického strachu,tak se se ani nedivím ,že ve společnosti panuje taková nálada.Nikdo o nemoci pořádně nic neví,každý den jsou předkládány v médií různé teorie ,které si v průběhu doby navzájem odporují.Situace se pro rizikovou skupinu a její okolí se zklidní až bude k dispozici očkovací vakcína, která otupí nakažlivost covidu.
Naposledy upravil(a) Standa.64 dne 20.04.2020 20:13, celkem upraveno 1 x.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 19.04.2020 20:48

Jenže vakcína nebude, protože virus neustále mutuje. :wink:
Takže úkolem médií je, udržet populaci v neustálém strachu.

Stádo se nejlépe ovládá, když se bojí vlka. :mrgreen:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 19.04.2020 20:51

Možná ve městech. Ale ujistuji vás, že na malých městech, kor na Moravě, kde si myslí, že prazaci jsou jen banda blbcu(a v podstatě mají pravdu. A to jsem Pražák), to mají úplně v pí..
O víkendu jsem byl na chatě na Slapech. Tak bar u vody a pohodička, lidi jeli styl kde není žalobce není soudce.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 19.04.2020 21:01

miki21 píše: 19.04.2020 20:48 Jenže vakcína nebude, protože virus neustále mutuje.
na tom nezalezi, jsou ruzne pristupy, jak ma vakcina fungovat
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 19.04.2020 22:13

miki21 píše: 19.04.2020 20:48 Stádo se nejlépe ovládá, když se bojí vlka. :mrgreen:
Hej, ovladaju nas zidojasteri/slobodomurari/soros :roll:

Ci to nebude tym, ze media maju prijem z reklamy, zo zobrazeni a citani clanku. Teraz kazdy klika na cokolvek, co sa tyka Covidu. A cim bulvarnejsi nadpis, tym viac klikov (a to platilo aj pred tym, nielen teraz pocas epidemie).
Eh, to urcite nie. Viac pravdepodobne je, ze kazdy vecer Soros vola do kazdej jednej redakcie a diktuje clanky na dalsi den.

Lebo 20% ludi ma skvele kriticke myslenie, ze? To vidno teda :roll:

kPetr
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kPetr » 20.04.2020 01:30

miki21 píše: 19.04.2020 20:48 .......Takže úkolem médií je, udržet populaci v neustálém strachu.

Stádo se nejlépe ovládá, když se bojí vlka. :mrgreen:
Ano, tak nějak mě to připadá. K tomu mám obavy, aby se budoucnost nezvrátila směrem, o který rozhodně většina z nás nestojí. Například zavedení čínského modelu sledování osob všemi dostupnými technologiemi by někteří viděli velmi rádi. A samozřejmě pro naše dobro, Covid-19 či možnost dalších jiných pandemií je k tomu přece dobrým důvodem, kterým se dají podobné kroky zdůvodňovat do nekonečna. Dají se zkrátka prosadit věci, které by ještě před dvěma měsíci byly nemyslitelné, protože by neprošly. Jednou z nich může být například i zrušení hotovosti, čímž by stát získal kontrolu úplně nad vším a nad každým.

Osobně to všechno snáším docela obtížně, pár dnů jsem v relativním klidu ale minimálně jeden nebo dva dny v týdnu mě přepadnou docela deprese. Ve svém věku už něco pamatuji ale tak razantní omezení svobody rozhodně ne. Mnohá opatření samozřejmě chápu, mnohá ale nikoliv. Na roušky jsem si už za ten měsíc nějak zvykl, ale vadí mě maximálně. Při manuální práci ji stejně nemám, nehodlám se udusit. Ano, za této situace chápu, že ji musím mít všude, kde je koncetrace lidí, t.j. při nákupu, v hromadné dopravě atd.. Nějak ale nechápu, když brzy ráno jdu do auta abych odjel do práce, proč bych se v ní měl dusit když nikde není ani živáčka. Nařízení, které nějaký čas platilo že musím mít roušku za volantem i když jedu sám, tak to jsem nepochopil vůbec, po usednutí do auta ji automaticky sundavám. Nehodlám se dusit a ještě řídit přes zamlžené brýle.
Stejně tak mě už vadí snahy o prodlužování nouzového stavu do nekonečna, různá nařízení se dají uplatňovat i za normálního stavu. Zdůvodňováno je to hlavně tím, že nemusí být při nákupech výběrová řízení. Jasně, když ministr zdravotnictví dává stamilionové zakázky různým individuím a firmám, kterým by za normálního stavu nesvěřil nikdo zakázku ani za pár tisíc. Pak tu máme ministra vnitra, tomu se zřejmě zalíbila moc a tak nutně potřebuje zvýšit pravomoce policie s odůvodněním, že někteří nedodržují nařízení. Sám pak sedí s celým poradním výborem prezidenta v Lánech za jedním stolem, kde sedí všichni včetně prezidenta nahňácaní vedle sebe s občerstvením na stole. Pak to někdo zdůvodní, že sýr se dá jíst i pod rouškou. Prezident by zase rád viděl uzavřené hranice minimálně rok, že sám prý také tráví dovolenou na Vysočině. Myslím že pan prognostik by to měl nechat na lidech, kteří tomu rozumí, t.j. epidemiologové atd.., ti to sami posoudí a doporučí podle aktuální situace. Otázkou je i průchodnost hranic pro dopravu, na které jsme bohužel hodně závislí, abychom vůbec měli co si v prodejnách koupit, včetně mnoha potravin. Nechal bych ho sedět v kamionu 10 a více hodin na dálnici, kde si nemá kam ani dojít na WC, možná by se potom ze svého snu probral.

Nijak nesnižuji význam toho, že se jedná o nový vir který se teprve zkoumá, nemáme proti němu imunitu, není vakcína a šíří se tedy velmi rychle. Ano, nemůžeme tuto infekční chorobu srovnávat třeba s rakovinou, ale podstata je v tom, že na rakovinu a mnohé další nemoci zemře v důsledku omezení péče nakonec mnohem více lidí, než na Covid-19. Jsou odložena mnohá vyšetření, zákroky, operace, což si nepochybně vybere svou daň. Lékaři prohlašují, že například tolik prasklých slepých střev nikdy neviděli. No samozřejmě, ono takové vyšetření břicha se po telefonu dost těžko realizuje. Ano, z počátku byly obavy a tedy byl i důvod, nikdo nevěděl jak se bude epidemie šířit a bylo třeba zabránit možnému přetížení nemocnic apod.. Strašákem byla Itálie a později Španělsko. Nevidím ale důvod, držet tento stav měsíc nebo déle. K dnešnímu dni je aktuálně na Covid-19 hospitalizováno 390 nemocných, když se podívám na statistiku na webu MZČR tak nejvíce to bylo 9.dubna a to 446 hospitalizovaných. To by snad nemělo být číslo, ze kterého bychom měli mít hrůzu že péči o ostatní pacienty naše zdravotnictví nezvládne, i když za přísnějších bezpečnostních opatření.

Ačkoliv už téměř patřím do údajné rizikové skupiny, tak panickému strachu, který média šíří, rozhodně nepodléhám. Myslím si, že důležité je hlavně řídit se zdravým selským rozumem. Základní hygienické návyky mám po celý život, že si umyji ruce důkladně mýdlem po toaletě, před každým jídlem, nebo když přijdu domu, považuji za samozřejmost. Nyní jsem si to pouze trochu zpřísnil, například v autě vozím dezinfekční gel a pokud jsme s kolegou někde v terénu, chceme něco málo pojíst a umýt si ruce není kde, alespoň si je očistímě tímto gelem. Parkrát v týdnu vydezinfikujeme auto, hlavně volant, řadící páku atd.. Odstup od lidí v krámě apod. se snažím dodržovat, hromadnou dopravou nejezdím, stejně tak nejezdím s cizími lidmi ve výtahu. Stačí jenom používat mozek, nařizovat mě to nikdo nemusí. Že hromadné akce přijdou v "uvolňování" až naposled, to taky chápu. Ale mnohé jiné považuji za naprosto zbytečnou buzeraci a o ekonomických škodách raději nemluvě. Z tohoto "resetu" se budeme vzpamatovávat hodně dlouho, raději si to ani nepředstavuji.
FF II 1.8 16V/92kW Kombi r.v.2009
------------
Bylo:
Ford Focus 1.6 16V Kombi r.v.2000
2008-2013 Ford Fusion 1.4, najeto 0-98000km bez jediné závady
1998-2009 Škoda Felicia 1.9D Kombi, najeto 0-190000km
1986-98 Wartburg353
1980-86 Škoda 1100MB

Shav0
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Shav0 » 20.04.2020 08:31

Ohledně nošení roušek je problém hlavně v lidech.
Nám přijde standardní, že když se pohybuju mezi lidma tak ji prostě mám, když jsem někde absolutně sám, tak proč to nosit.

Ale krásný příklad vychcanosti, nebo vlastních vyjádření povolení nenošení roušek je při sportu, na kole atd.

Normálně smýšlející člověk to pochopil tak, že když si jedu na výjížďku na kole, tak je blbost abych tamhle na nějaké cyklostezce, nebo někde mimo obce měl na kole roušku či na procházce když kolem nikdo není. No ale pak vidím právě to, že někteří to pochopili, že jakmile sednou na kolo kdekoliv tak ji nemusí mít, nebo když se oblečou do sportovního a pak jdou / jedou na kole uprostřed města bez roušky, že to přeci vláda povolila.

Nouzový stav - ano není potřeba pro držení hygienických nařízení MZ o ochraně zdraví apod. Je to pouze věc pro zrychlení / zjednodušení legislativy a schvalovacího procesu.

Kdyby vláda jasně sestavila programy na investice, finanční podporu lidem, podnikatelům, firmám, potřebné rozpočty hned a ne, že každou věc budou 4x měnit podle toho kdo se pak ozve na základě původního návrhu, tak už mohlo být vše schváleno a připraveno a nouzový stav by se prodlužovat nemusel.
Ale prodloužení nouzového stavu vidím, ne jako bezpečnostní nutnost, ale jako neschopnost vlády a získávání času, kdyby je náhodou ještě něco napadlo, aby to mohli rychle schválit.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“