FOFO II odvod výparníku klima

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
FII
Nováček
Nováček

FOFO II odvod výparníku klima

Příspěvek od FII » 01.07.2008 13:15

Potřeboval bych desinfikovat klimatizaci, kde najdu odtokovou trubku výparníku? Hledal jsem podle popisu a fotek tady uvedených pro fofo I a nedaří se. Mám pocit že je asi vše schované pod bublinkovým plechem.
Focus II kombi benzín 1.6 74kw, jeans

bizonBlack
Nováček
Nováček

Re: FOFO II odvod výparníku klima

Příspěvek od bizonBlack » 02.07.2008 20:58

Zdravím, také jsem tento problém řešil ,postup jsem popsal na foru Interier Interier-2004> FOFO2 Výmena peľového filtra .Psal jsem tam, že zápach zmizel, ale teď jsem se vrátil z dovolené a při zapnutí klima se ještě zápach objeví, ale mnohem méně Budu se muset ještě informovat jestli se sprej nemá aplikovat i jinam,když tak dám vědet.
Ford Focus II combi 1.6 TDCi 66kw
Obrázek

FII
Nováček
Nováček

Příspěvek od FII » 03.07.2008 16:26

Díky to kolínko prozkoumám, ale myslím že od výparníku není. Dokud nedostaneme ten sprej na výparník tak to nebude ono. Kyž to odtéká ven tak se tam někudy musí jít dostat. Možná to Foki ví, ale zatím nepoví.

bizonBlack
Nováček
Nováček

Příspěvek od bizonBlack » 03.07.2008 16:55

To kolínko je od výparníku, protože když je zaplá klimatizace, tak z něj vytéká voda pod auto.Teče za tím bublinkovým plechem a potom na zem, ale jelikož je do pravého úhlu tak tim ta hadička neprojede a proto jsem ji dával až v autě.
Ford Focus II combi 1.6 TDCi 66kw
Obrázek

FII
Nováček
Nováček

Příspěvek od FII » 15.07.2008 11:22

Kolínko je opravdu od výparníku tak jsem provedl dezinfekci a tady je postup. Odmontoval jsem boční kryt středové konzole od splujezdce, vytáhl kolínko s odpadové trubky výparníku, pustil motor a klimatizaci aby se na výparníku vytvořil kondenzát. Zatím jsem odmontoval pylový filtr, za filtrem ve směru do vozu je možné nahmatat radiátor. Vypnul jsem klimatizaci vzal sprej zasunul hadičku do odvodové trubky výparníku co to šlo a obalil otvor hadrem. Vystříkal jsem půl spreje a přitom postupně vytahoval hadičku zpět. Potom jsem otvor ještě nechal chvíli ucpaný, a zbytek spreje jsem nastříkal prostoru pylového filtru na radiátor i do směru rozvodu vzduchu a trochu na filtr. Asi po 15 min jsem spojil kolínko od výparníku a namontoval zpět pylový filtr, pěna začala odtékat pod auto. Nakonec jsem pustil naplno ventilaci, aby se pročistili i trubky k výdechům. Klimatizaci jsem pustl až další den. Dezinfekce se myslím podařila nikde nic nesmrdí akorát použitý sprej AIRCO CLEANER od Motipu za 259,-kč má zvlaštní docela silné citronové aroma, které nemusí každému vyhovovat. Když mi to dělali při garančce v autorizáku měli Würth a ten byl pachu prostý, ale také mnohem dražší. Pro příště bych to vylepšil a kartáčem ještě vyčistil radiátor za filtrem.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.07.2008 11:34

predpokladam, že výparník myslíš výparník a radiator topenie...chcel by som len upozornit aby ste boli velmi jemní pri čistení oboch..nielen že kartačom poškodíte rebrovanie (a znížite funkčnost) ale možete hlavne poškodit trubky a vyvolat nasledny únik

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 26.07.2008 11:25

Myslim, ze kartac je zbytecny a nebezpecny, dulezite je dukladne to tam prostrikat, protoze ten hnus bude vsechen tam.
Ja se na to chystam zitra. Koupil jsem nejaky no name spray za 380,- pac se mi nechtelo cekat. A vypada to, ze bude taky citronovy, tak jsem zvedavy, jestli to pomuze.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“