Nízký výkon v nižších otáčkách

Odpovědět
x.line
Pokročilý
Pokročilý

Nízký výkon v nižších otáčkách

Příspěvek od x.line » 17.07.2015 10:04

Ahoj, vím, že jsem se na to ptal již v jiných vlaknech, ale spíš se mi dostalo odpovědi, že to není to, co si myslím. Proto bych rád založil samotné vlákno.
Mám Mondeo 12/2008 s motorem 2.0 TDCi, 103kW. Poslední dobou mi přijde, že se hůř sbírá z nižších otáček. Když se rozjíždím a nevytočím motor k 2 000ot či více,tak při pouštění spojky mi otáčky spadnou skoro k tisíci a auto se z toho těžko sbírá. Když jsem nad 2 tisíci, tak bez problémů. Při zapnutý klimatizaci ani nemluvím. To mi to poslední dobou už xkrat chciplo (a že se mi to už dlouho nestalo ;-)). Když pak jedu a potřebuji prudce akcelerovat, stane se mi, že při náběhu auto lehce cukne, nebo jakoby zaváhá.
Každopádně tyto věci se nedějí pořád. Ikdyž poslední dobou víc, ale taky třeba vůbec. Bohužel nějaký interval vypozorovaný nemám. Auto má najeto 228 tisíc. DPF regeneruje, ikdyž přesný interval nemám. Tankuji pouze na Shell. V zimě používám VIF. Teď jsem ho asi 3 měsíce nepoužíval, krom posledních 2 nádrží.

Budu rád za každý názor a konstruktivní debatu :-)
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X

Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale

Andymaniac
Junior
Junior

Re: Nízký výkon v nižších otáčkách

Příspěvek od Andymaniac » 17.07.2015 10:55

Napadá mě, zda to nemůže způsobovat EGR. Možná bych ho zkusil dočasně zaslepit, aby se dalo vyloučit tohle kurvítko. Ještě bych pro jistotu vyčistil váhu vzduchu.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 17.07.2015 11:16

EGR mě taky napdalo. Ale teď ho ještě najít a zvážit, zda jsem schopný ho vyjmout. Primárně jsem si říkal, zda nebude jen zanešený, ale to zjistím, až bude venku. Dotazoval jsem se ve vedlejším vlákně, zda někdo nemá návod pro demontáž,a le bohužel :nixw:

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 18.07.2015 12:44

Ještě mě napadlo, jestli by nepomohlo pročištěbní DPF(v servisu). Co jsem pročetl vláknoo DPF, tak ikdyž auto regenruje standrdně, tak se filtr ucpává a když už jehodně zanšený, auto začne ztrácet výkon, pocukávání atd. A já mám auto až od 160 000km, takže netuším, zda to někdo předtím čistil. Ale pokud ne, tak při 228k je asi na čase :D

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 01.10.2015 13:34

Tak jsem měl na nějaký čas klid a auto běhalo jak mělo. Ale obávám se, že mě čeká návštěva servisu a diag. Když auto přes noc stojí(občas to udělá i přes den, když popojíždím. Veštšinou, když jen cuknu s autem, nebo jedu opravdu krátkou trasu), tak nastartuju(bez problémů, hned chytne) a po cca 5i vteřinách zakolísají otáčky(poklesnou), ale auto se to snaží hned dorovnat, takže chvíli jakoby klopýtá a při tom "klopýtnutí" si z výfuku foukne černý obláček a vůůůbec nechce do otáček. Jakmile se dostane nad cca 1700 nebo tak nějak tak ok ale od volnoběhu po těch cca 1700 ta ručička leze strašně pomalu(na místě bez rozjezdu). Ale když mám víc přišláplý pedál plnu, aby se otáčky dostaly rychleji nahoru(což moc nepomáhá), tak jakmile se dotkne těch cca 1700, tak otáčky vyletí(asi sepne turbo).
Občas když na to pořebuju trochu šlápnout, docela zakouří, ale někdy vůbec. Mám nemilé tušení, zda na mě nevystrkují růžky vstřiky :wallbash: Pokud by to byly, tak jak to chodí? To se mění všechny, nebo se dá zjistit, který je špatný a ten se mění? Nebo se dá repasovat? A v neposlední řadě na co to baj voko výjde? Já vím, že moudřejší budu až po diag. ale radši se informuju dopředu, protože v servisu, když se ptám co by kdyby, jak jsou protivný jak prd*l :irre:

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 05.10.2015 10:58

Tak objednáno na diagnostiku. Tak uvidíme co se dozvíme :dih:

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 09.10.2015 16:03

Tak vstřiky to nebyly. Diag.hlásila chybu EGR ventilu. Pročištění nepomohlo, takže šel ven a místo něj nový. Každopádně auto neuvěřitelně ožilo. Jelikož to co jsem popisoval v minulých příšpěvcích už chvíli trvalo, úplně jsem zapomněl, jak krásně Mondeo jede, když je vše ok. Klopýtání zmizelo, sbírá se krásně od spoda a zmizela černota při prudším rozjezdu :bravo22:

memphisto
Nováček
Nováček

Příspěvek od memphisto » 12.10.2015 13:44

Jaké číslo chyby? EGR jsi koupil v krabici Ford? :)
Ford Mondeo Kombi MK4 Titanium, 2008, 2.0TDCi 103Kw, Black Panther (viewtopic.php?t=41370)

pepo30
Nováček
Nováček

Příspěvek od pepo30 » 13.10.2015 11:00

Zrejme naozaj najlepšia vec toto kurvitko zaslepit... Ozaj nepoznáte niekoho spoľahlivého v Seredi resp. okolí kto to robí kvalitne aj upravou software???
Sice s tým nemam zatial žiadny problem, ale chcem sa vopred a včas vyvarovať takýmto zbytočným problemom..
Ford Focus combi 2,0 TDCi rv.2009

x.line
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od x.line » 13.10.2015 19:31

memphisto píše:Jaké číslo chyby? EGR jsi koupil v krabici Ford? :)
To bohužel nevím. Originál se nedával, už ten neoriginální byl dost drahý :-(

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk4 diesel“