Motor DI
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Špatný kompres?
Obavam se, ze uz ten muj motor bude asi trochu vychrchlany a ma nejspis spatny kompres. Mel by mit najete kolem 118 000 km, tak by me zajimalo, jestli je to normalni? Stava se vam, ze kdyz auto postavite z kopce, date 1, vypnete motor, pustite spojku, pak brzdu, auto parkrat cukne a zacne se rozjizdet? To same se mi stalo u Peugeotu 205, co ma najete 163 000 + - 50 000. Navic mi na Focusu nebrzdi leve zadni kolo na rucku, takze prudky kopec je celkem dost velky problem a jedno kolo to neubrzdi a motor sam neudrzi
Ve srovnani s tou 205kou je to auto 2x vetsi a taky tezsi, ale aby se to rozjelo z trosku prudsiho najezdu do garaze... Navic v zime s ruckou moc saskovat nemuzu. Nevite, jestli se s tim da neco delat, krome GO motoru?

- botsman
- Nováček
To Ahmed. Pokusím se Tě trošku uklidnit. Z vlastní zkušenosti vím, že FF nemůžu v prudším svahu nechat odstavený na motoru na stejném místě jako např. Felicii. Už se mi taky pokusil odjet. Teď je ale otázka, co myslíme oba pojmem "prudší svah". V kompresi motoru bych to ale nehledal - aspoň doufám. Když jsem auto koupil, tak nemělo funkční ani jednu žhavící svíčku. Přesto startovalo na brnknutí až do teplot kolem mínus 5stupňů. Z toho usuzuji, že komprese musí být dobrá, jinak by to nechytlo. To popojíždění je zřejmě dané tím, že auto má přece jenom nějaké to kilíčko a relativně těžký motor to stahuje. V každém případě bys měl doladit tu ruční brzdu. Než se Ti to podaří, tak zkus jednoduchý trik - parkovat auto motorem směrem do kopce, trošku to pomůže.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
- Ahmed
- Test driver
Taky se uklidnuju tim, ze je to auto tezke
Ja mam prave pocit, ze z kopce dolu je to o neco lepsi, ale nemel jsem to moznost vyzkouset na stejne prudkem svahu. Mozna by pomohlo i vytocit kola. Rucku by mi mel mechanik opravovat v pondeli, tak se ho zeptam i na ten motor a asi si taky necham prohlidnout zhavice.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Tak to netusim, bylo to u tchyne, doma parkuju na rovne ceste, ale abych pravdu rekl, tak jsem se toho bal uz nez jsem ho koupil. Ono to je na prvni pohled skoro rovne, ale to stoupani je celkem prudke, takze auto stoji dokopce cele. Nevim, mozna tak o 20-30cm je predek vyse, nez zadek. Vzdycky jsem tam parkoval Peugeota 205 a jednou jsem malem prelomil dvere o branu, jak se mi rozjel se zarazenou rychlosti a abych pravdu rekl, tak jsem se hodne bal moje auto takhle postavit a taky se mi rozjelo, ale zalezi na tom, jak velka je ta vule, protoze, kdyz jsem to jednou trosku popustil, aby to drzel motor a opatrne pustil brzdu, tak to auto drzelo. Kdyz to udelam rovnou, tak to po cca dvou sekundach jednou cukne a pak uz to jenom skube a odjizdi 

- Ahmed
- Test driver
Najdi nejaky hodne kratky a prudky kopecek, vypni motor a dej rychlostpelen píše:To Ahmed:
Kolik stupňů máš svah do garáže?
Pokusím se najít podobný kopec a osobně by mne zajímalo, co to udělá s mým FoFo.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kopec 12°, předkem dolů, opatrně odbrzděno. Když jsem nedýchal, tak to drželo, při prudším pohybu v autě se dalo do pohybu a následoval menší šok.Ahmed píše: Najdi nejaky hodne kratky a prudky kopecek, vypni motor a dej rychlostAle at stihnes nahmatat rucku, protoze mi se auto pedalem (bez posilovace) ubrzdit nepovede...

Mám na tachometru 116000km a mezi výměnami oleje po 15000 ještě dolévat nemusím.
Tak to bude asi normální a starosti si nedělej.

Při parkování v prudkém kopci pomůže klín nebo kámen pod kola, ale je nebezpečí, že ho nějaký srandista vykopne, aby pozoroval, co to udělá.
- Ahmed
- Test driver
Mozna trochu pomuze vytocit ty kola, pripadne to vzdycky nasmerovat tak, at se to opre naraznikem o nejakou zidku nebo kola o patnik. Ted se mi to nejak popletlo, ale tusim, ze se rika, ze diesely maji mensi kompres, nez benzinaky, tak jestli s tim nahodou nesouvisi to, ze to tolik neudrzi. Ale je to jenom moje domenka, tak nevim.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Diesel má větší kompresní poměr (1:16 až 18) než benzín (1:9 až 12), protože až při vysoké kompresi vznikne teplota pro zapálení nafty.
Motor je o dost těžší vzhledem k nutnosti pevnější konstrukce - větší kompresní poměr a větší moment pro stejný výkon, protože nedosahuje vysokých otáček jako benziňák.
Motor je o dost těžší vzhledem k nutnosti pevnější konstrukce - větší kompresní poměr a větší moment pro stejný výkon, protože nedosahuje vysokých otáček jako benziňák.
- Ahmed
- Test driver
Ja blahovy jsem si jel nechat vymenit ty lanka k rucni brzde, protoze mi jedno nebrzdilo, v domeni, ze tam necham dva litry. Sotva sundal leve zadni kolo, tak mi rekl, ze je chycene lozisko, tak jsem rikal, ze kdyz uz je to rozebrane, tak nema smysl to nevymenit. Po chvili rozebral bubny a kdyz jsem se trosku blize zadival na desticky, tak jsem videl, ze jsou v obou kolech krasne praskle, tak navic Ferda vyfasoval i nove desticky a napinaky. No a ja jsem tam nechal za lanovody, desticky, napinaky, lozisko a praci 4750,- 

- mar_tin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver