Klient je řezník, autům nerozumí a potřeboval si koupit dodávku s chlaďáčkem, aby mohl ty dobroty taky rozvážet.
Do oka mu kdesi padl Transit s chladírenskou nástavbou, za necelého půl mega (!) v té době cca 5 let stár (rok výr.2008)
I koupil.
Jenže vono to pak bylo nějaký líný a cosi se nezdálo, taky blikaly nějaké kontrolky i tak zajel k Charouzovi a tam mu zjistili obvyklé věci : turbo neturbí, tlumiče netlumí, geometrii nelze seřídit, protože to má rovnaný a svařovaný rám (!) typ "banán" a v roce 2010 to mělo 97 000 kilometrů ve Španělích.
V roce 20013 se na tachometru skvělo 56 000 km. 50 000 ročně za, za další dejme tomu 2 ročky + 100 a máme 200 natočeno (poslední rok nepočítám)
Obvyklý podvod bazarbuzen...Poslal jsem kolegu to prohlídnout a nafotit, sepsal jsem odborné vyjádření o technickém stavu a sestavil příslušnou předžalobní výzvu a posléze žalobu včetně příloh, sepsal instrukce co s tím a formou "samoobslužného balíčku" předal za mírnou úplatu klientovi.
Od pana magistra, co zastupuje podvodné prodejce, se dozvídám, že moje "odborné vyjádření je neodborně vypracované, tendenční a zavádějící" a že on prý předloží soudu "znalecký posudek na toto odborné vyjádření" (cywe, posudek na odborko - to tady umí jen nějakej bakalář z Prahy

Takže zavádějící a tendenční. Klient si koupil hujdu stočenou o 150 000 km, bouranou a svařovanou za půl mega...a když se ozve, je to "neodborné"

Inu- typický český dvoreček.
Tak s napětím čekám ten "posudek na odborko". Bude to buď zmíněný nezbedný Bc. nebo osmdesátiletý důchodce, nikdo jiný podobnou prasárnu nevytvoří.