Převodovka, divné řazení
- Matrosh
- Nováček
Převodovka, divné řazení
Zdravím všechny, pročítal jsem všemožná témata o převodovkách ale nikde sem se nesetkal s podobným problémem. Na mim mondeu 2.0 16V tddi (85kw) (jen pro přesnost) mam 5-ti kvaltovou převodovku tuším mtx75 nebo tak nejak se to oznacuje. Problém mám stim že pokud za bežné jízdy zastavím třeba na semaforech mam celkem problém dostat tam jedničku na rozjezd, paradox je že čím vyšší kvalt řadím tím snáze tam jde. Jedníčku tam dostanu ale cítím v páce jako by do něčeho narážela. Pomáhám si tím že před rozjezdem zařadím nejprve trojku, nebo jakýkoliv vyšší kvalt beu rozdílu jestly je to přední nebo zadní řada rychlostí na páce a pak už tam jde vše lehce vč. Jedničky dokud opět nepustím a nesešlápnu spojku, pak se postup opakuje. Neděláto vždy ale dělá to často. Jakoby hřídel v převodovce od motoru byla stále mírně unášena a já jíkvaltem zastavil. Rád bych znal vaše názory, jestly třeba ložisko na spojce,nebo olej v převodovce... Díky všem za jakékoliv rady a sorry za chyby píšu to na telefonu. Dík Matrosh.
-
- Nováček
Re: Převodovka, divné řazení
nepocujes pri radeni nejake pazvuky? ..ja mam podobny problem s jednotkou a obcas aj dvojka ide tazsie a ostatok ok. Ale mne pri uvolneni pedalu spojky po preradeni pocut taky kovovy zvuk..klik. hm?
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

- Matrosh
- Nováček
Jj je to takovy podobny jak kdyz radis zpatecku. Tak to jako cvakne, asi jak do sebe zapadnou kola kdyz jsou rozdilne rychlosti hrideli. Ty nazory co sem slysel se dost ruzni, jeden rika kriva lamela a skrta o pritlacak, druhy zas ze spojkovy lozisko, dalsi ze synchchrony, pak zas olej v prevodovce... Je to jobovka :-/ jo a i pri startu ma auto takovou jemnou tendenci popojet.
- Matrosh
- Nováček
Ale pri pousteni spojky to necvakne, jen pri razeni kdyz tam ten kvalt dostavam takbje to takovy ucvakany. Kdyz poustis spojku bych to videl spis na setrvak.
-
- Nováček
Neviem ci to robi pusteni spojky ale rozhodne pri radeni pocujem kovovy zvuk. A tiez ked idem s kamosom na jeho superbe tak ani neviem ze radi, ale na mojom to citit ..take sklbnutie, aj ked sa snazim radit a pustat spojku jemne..hm.
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Pánové,
Jak to tak čtu máte stejný problém jako jsem měl já
Taky mi šli dost těžko kvalty spíš tedy jen jednička a děll jsem to úplně stejně, napřed jsme dal dvojku či trojku a pak tam šla jednička krásně
Proto jsem to konzultoval s automechanikem a ten mi říkal že to může být cokoliv :-/
Šel jsem proto nejlevnější cestou a to vyměnit převodový olej (ve fordu stál 2l 1000kč :-/)
Po výměně oleje šli kvalty krásně jemně a říkal jsem si supr by lšpatnej olej.
Ale ono prd po několika týdnech mi to začlo rachotit a to dost.
Rachotilo to při rozjíždění na jedničku a nejvíc na spátečku.
Byl to fakt hnusnej zvuk. Nezbylo nic jiného než to vložit do rukou odborníků
A pan automechanik mi vyměnil komplet celou spojku, dvouhmota vychozená a lamela úplně sjetá žádný vzorek - drážky. Takže jsem musel dát komplet spojku se vším všudy
Jak mi řekl cenu šel jsem do kolen :-/
ALe teď toho nelituju
)
Takže tak...
Jak to tak čtu máte stejný problém jako jsem měl já

Taky mi šli dost těžko kvalty spíš tedy jen jednička a děll jsem to úplně stejně, napřed jsme dal dvojku či trojku a pak tam šla jednička krásně

Proto jsem to konzultoval s automechanikem a ten mi říkal že to může být cokoliv :-/
Šel jsem proto nejlevnější cestou a to vyměnit převodový olej (ve fordu stál 2l 1000kč :-/)
Po výměně oleje šli kvalty krásně jemně a říkal jsem si supr by lšpatnej olej.
Ale ono prd po několika týdnech mi to začlo rachotit a to dost.
Rachotilo to při rozjíždění na jedničku a nejvíc na spátečku.
Byl to fakt hnusnej zvuk. Nezbylo nic jiného než to vložit do rukou odborníků

A pan automechanik mi vyměnil komplet celou spojku, dvouhmota vychozená a lamela úplně sjetá žádný vzorek - drážky. Takže jsem musel dát komplet spojku se vším všudy

Jak mi řekl cenu šel jsem do kolen :-/
ALe teď toho nelituju

Takže tak...

Ford Mondeo MK III kombi r.v. 05
2.0l TDCi 96kW
2.0l TDCi 96kW
-
- Nováček
To je super..na spojku a dvojhmotu uz setrim 

- Matrosh
- Nováček
Jojo spojku taky očekávám v krátkodobým horizontu. Teď na autě měnim komplet brzdy a když už sem to měl rozhozený tak sem si opravil samostav ručky která se mi neustále odmítala vracet.