Zdravím, dneska sem měl auto v servisu na výměnu oleje, a řekl jsem jim i věc, co mě už trápí asi 20tis km, a je to pořád stejné. Prostě, když mám studený motor, tak jakmile začne stoupat ručička teploty, tak začne auto vydávat takový chrastící, nebo spíš divný zvuk, takové rachtání, které přestane jakmile se motor zahřeje nebo když ho vytočím na 2,5tis otáček. V servisu mi to diagnostikovali, že by byla potřeba výměna řemenice klikové hřídele plus výměru řemena a napínáků, suma sumárum asi za 7,5tis. A já se Vás ptám, mám to řešit teďka, nebo to ještě vydrží, případně, pokud se to začne rapidně zhorštovat, tak až potom to začít řešit? Paní na příjmu mi sdělila, že to řešit nemusím, prostě to občas bude vydávat ten rachtací zvuk a to je všechno
Díky moc všem
šmoula
Řemenice klikové hřídele - dotaz
- smoula
- Test driver
-
- Člen klubu
Re: Řemenice klikové hřídele - dotaz
Zachvilu sem priplachti V12 a povie ti, ze na inom fore daval isty clen fotky toho, co zostalo z napinaku v 1.6 TDCi a ze ten motor je haraburda 

- smoula
- Test driver

-
- Člen klubu
Ja to myslim vazne 
Neviem, ci by som chcel mat v motore vysypany napinak retazi. Ked je retaz volna este hoblinky idu z nej a z ozubenych kolies, spolu s kuskami napinaku do olejovej naplne.
Zalezi, kolko chces to auto este mat. Ak kratko, vykasli sa na to, malo by to nieco este vydrzat. Ak chces mat auto dlho, vymen to. Vymenit to potom musis tak ci tak. A cim skor to vymenis, tym menej skody to napacha. Novy napinak a retaz uz auto doziju. To je moj nazor.

Neviem, ci by som chcel mat v motore vysypany napinak retazi. Ked je retaz volna este hoblinky idu z nej a z ozubenych kolies, spolu s kuskami napinaku do olejovej naplne.
Zalezi, kolko chces to auto este mat. Ak kratko, vykasli sa na to, malo by to nieco este vydrzat. Ak chces mat auto dlho, vymen to. Vymenit to potom musis tak ci tak. A cim skor to vymenis, tym menej skody to napacha. Novy napinak a retaz uz auto doziju. To je moj nazor.
- smoula
- Test driver
No říkali mi, že až tam přijdu na výměnu oleje, tak to stačí udělat tehdy, to je cca 10tis km, tak snad
Jako po zahřátí ten motor má sametový chod, žádné divné zvuky nevydává

-
- Člen klubu
Ak je po zahriati ticho, to asi napinak nebude, nie? Nech sa vyjadri niekto naftovy. Alebo V12, ten je expert na napinaky v 1.6 TDCi