V červnu se mi poprvé projevilo špatné startování na teplém motoru. Pokud je motor studený, start je na drcnutí. Jakmile je motor prohřátý, start je obtížný. Startuje to, ale nenaskočí to. Pokud trochu sešlápnu plynový pedál, tak se start podaří.
Startuje to tak cca 600 ot/min., ale jako by něco odmítalo přidat otáčky na volnoběh.
Hledal jsem na foru a našel toto:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... je#p483126
Problém zaneseného vstřiku je možný, ale tankuji jen Vervu nebo Maxxmotion, obvykle tak 1 nádrž za měsíc.
Startér byl kontrolovaný a pročištěný v březnu.
Servis to vidí jednoznačně - diagnostika nic neukázala, tak jde o mechanickou závadu. Jelikož cvaká setrvačník, tak startér nasál kovové piliny a při teplém motoru už neroztočí motor tak, aby byl dostatečný tlak nafty.
Takže by začali výměnou setrvačník + spojka, případně i startér.
Jako proti faktu, že setrvačník cvakne, nic. Ale zde na foru vyčteno, že to ještě není konečná. Jako v ideálním případě to člověk udělá, ale ještě se to dá odložit

Nějak se s tím nedokáži srovnat, spíš mám pocit, že vědí prd, než aby fakt výměnu setrvačníku pomohla vyřešit špatné teplé starty. A investovat cca 25 tis. Kč a pořád mít špatné teplé starty, neboť není 100% jistota, že to tím je... Nebo fakt mají pravdu?