Focus 1 - divne chovanie auto klimy

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
Rumbo
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Focus 1 - divne chovanie auto klimy

Příspěvek od Rumbo » 12.10.2011 14:03

Mam jednu otazocku - digi klima:
Cca pol roka dozadu:
idem si z domu do BA 90% dialnica, auto sa v pohode zohreje, zakuri, ventilator bezi ako ma, ale po cca 50 - 60 km proste prestane kurit, popr. sa zrychli prudenie vzduchu, ale s teplotou ani otackami som nehybal.
Ak nastavim kurenie na max, citim teply/horuci vzduch popr. ak nastavim aj otacky na max.
Podobne s prudenim vzduchu, proste mam na minime, ale aj tak fuka ako keby je na 1/3 vykonu, pritom sem - tam pomoze nastavenie na max a znovu na minimum a uz zase fuka tak ako ma.
Pripadne neviem preco sem tam mi po starte zacne fukat naplne otacky, pritom je klima vypnuta a po zapnuti, zmene rychlosti fukania vzduchu a vypnuti sa zastavi.
Precistil som senzor teploty, popozeral kable ale neviem kde este hladat chybu..
p.s. robi to s pravidelnou nepravidelnostou, proste ako sa mu zachce..

Tak a vcera a dnes znovu.
Idem po dialnici domov / rano do prace a zase to iste.
Vybehnem z domu, po 7 km auto normalne zohriate, kuri - teplota na 22, ventilator na minimum (digi klima).
Po cca 30 - 40 km bum, otacky ventilatora sa mierne zvysia ale fuka studeny vzduch.
Po nastaveni teploty na maximum (Hi) zacne auto znovu kurit jak salene - tak ako ma, ale po znizeni teploty znovu na 24 - 22 zase fuka studeny vzduch.
A nie nemam nastavenu teplotu na auto.
+ neviem preco ked som zastavil pre Ba v kolone a znovu sa pohol na 1 tak mi auto dymilo na modro :/ po vypnuti kurenia (uplne) zase v pohode.
Pls help
FF 1 1.8 TDCi, r.v.11/2002, X-Trend, Černá Panther (met) + Red Harlequin Obrázek
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Focus 1 - divne chovanie auto klimy

Příspěvek od Quickie » 12.10.2011 14:26

auto dymilo na modro
kontroluj si priebezne olej v motore a modli sa aby ti pomalicky neodchádzalo turbo do večných lovišť 8)

s tou klimou.. mozno nejake relatko bude na vine

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 12.10.2011 15:28

Když jsi ho koupil tak to dělalo? Jak studenej ti de ten vzduch?
Jinak po určité době je normální, že na pustí chladnější vzduch, jakoby vyvětrá auto,ale snaží držet teplotu na kolik je nastvená,Ff1 nikdy klima nebyla přesná jak by jsi člověk přestavoval, bud moc chladí ,nebo moc teplo.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan

Rumbo
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumbo » 12.10.2011 15:40

Ano aj ja som sa zlakol ze mi prdne turbo ale ten olej by mal byt v pohode. Dnes rano som kontroloval a je tam cca 1/3 mierky (vcera som ho hnal 180 km/h asi 25 km takze asi trosku oleja potiahlo) inak mam cca 3t km do vymeny a nedolieval som ani kvapku. Aj kolega ho trosku prevetral a ja za nim na inom aute a pohodicka iba sem tam cierny dym pri plnej akceleracii.

pzi: nie, vtedy to taketo chujady nerobilo. Vzduch ma +- vonkajsiu teplotu. Inak viem, ze je to normalne ale ked mas kurenie nastavene na manual tak ma stale fukat vzduch rovnakej teploty pokial to nezmenim (predstav si tahat takto 300km v kuse). Inak zmena teploty o +-2 stupne je v ramci mojej tolerancie ale nie ze otacky stupnu ako keby som mal ventilator na 1/3 vykonu (pritom ukazuje minimum) a kurenie ako keby clovek uplne odpojil.
A so zacinajucim zimnym obdobim ma to zacina trapit cim dalej tym viac.
FF 1 1.8 TDCi, r.v.11/2002, X-Trend, Černá Panther (met) + Red Harlequin Obrázek
Obrázek

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 12.10.2011 17:44

To je divné, zkus dát manual otáčky jak se bude chovat, jinak pokud je něco špatně tak by to mělo jít vyvolat registru chyb, mě tenrát zjistily vadné čidlo.
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan

maslo
Nováček
Nováček

Příspěvek od maslo » 12.10.2011 20:40

Toto iste pozorujem na mojom aute. Po niekolkych kilometroch jazdy s prijemnou teplotou vo vnutri z nicoho nic zacne fukat studeny vzduch. Bojujem proti tomu tak ze akonahle zacne fukat z vyduchov v strede palubovky, tak nastavim teplotu na 24-25° a ta zostane na urovni akoby predchadzajucich 22. Inac ta automatika ma nejaku zortvacnost. Tzn. ze ak mas nastavenych 22 a zmenis na 24 tak zmenu teploty vzduchu pocitis az po nejakych 5 minutach.
V otcovom focuse mk2 je nastavena teplota na 21 pocas celej zimy a nie je potreba s tym robit vobec nic. Co k tomu dodat vyvoj isiel dopredu :wink:
V lete v otcovom aute zase staci mat nastavene 22 so zapnutou klimatizaciou a je tam prijemne. Pokial chcem v mojom focuse dosiahnut zhruba porovnatelnu vnutornu teplotu tak musim klimu nastavit na 24 inac sa citim ako v mraznicke. Takze som si zvykol na dlhsie cesty pouzivat prave 24.

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 12.10.2011 21:06

Mě to příde jako normal, mě se takle doma chovaj dvě auta, když jsem si do auta vzal teploměr tak prostorově je teplota mezi +,- 1 C to co je nastaveno. Tělo, když je zima tak je asi citlivější na změnu vzduchu, jinak když mi teda začne foukat ten studený jak říkáte,tak zase po určité době zase začne hřát.příde mi to ,že eletronika klimy chce očerstvit vzduch z důvodu dlouhé jízdy. Navíc se psalo ve článcích ,že ty klimy nejsou teplotně stálé.
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan

Sodri
.
.

Příspěvek od Sodri » 12.10.2011 22:39

Zkuste si přečíst http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=75 a následující stránku, příspěvky od uživatelů pipin, powermax a zewl.
Jinak mě to taky funguje tak, že když nastavím ručně teplotu, tak po čase začne foukat chladnější vzduch, jak se modul snaží udržet teplotu nastavenou na displeji.
FF ST170, 2002, 5 dv., Magnum Grey - galerie
byl: FF, 1998, 1.6 GHIA, 5 dv., Aquamarine

Rumbo
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumbo » 13.10.2011 10:02

Pani vdaka za reakcie, ale ja automaticky mod nepouzivam najma kvoli tomu, ze zacne fukat chladnejsi vzduch ked je interier zohriaty (kvoli mladej) preto mam stale nastaveny manualny na 22 stupnov a ventilator na minimum.
Auto rezim pouzivam hlavne s klimou v lete kedy chcem mat teplotu stale regulovanu, v zime by som ju ale radsej vymenil za manualnu nech mi stale fuka vzduch rovnakej teploty (+-1 stupen) nezavisle na tom aka je teplota vnutri auta.

Dnes rano mi nieco zahrkotalo za radiom (asi vo ventilacii) takze cez vikend sa ide rozoberat :twisted: :nunu:
Drzte palce!
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“