Zdar, v poslednim tydnu mam zajimavy problem, stalo se to uz asi 4x. Odemknu auto (central ma napajeni), zkusim nastartovat, rozsviti se kontrolky, ale pak starter ani netukne a cele auto je "odpojene od baterky", zcela 'natvrdo', ani hodiny nic neukazuji. Opakovane nastartovat take samozrejme nejde.
Co nastesti pomuze, je odpojeni baterky, staci jen chvilka (5s) a pak uz je vse v poradku. Probehne nekolik startu zcela bez problemu a pak zase stejny problem ..
Muze to byt nahoda, ale poprve se to stalo, kdyz jsem po vybiti baterky v ovladaci paroval dalkove ovladani (takove ty tanecky 4x otoceni klickem.. ) a nemohl jsem zaboha prijit na to, proc dalkac nefunguje. Bodejt by fungoval, kdyz auto bylo bez proudu ..
Z meho pocitacove zdeformovaneho pohledu to vypada jako pri pretizeni upsky :], proste neco pri startu ma tak vysokou okamzitou spotrebu, ze cosi jako prepetova pojistka (pokud v aute je, to netusim) odpoji komplet napajeni. A vyresetuje se odpojenim baterie.
Nevim to jiste, ale mozna ma na svedomi kombinace vyssich otacek ventilatoru a klimatizace, kdyz to pred chcipnutim auta zapomenu vypnout a pak startuji. Ale to muze byt jen nahoda, snazim se najit kombinaci, kdy k tomu dochazi. Zatim se to stalo jen u studeneho motoru, ale i to muze byt jen nahoda .. Take pri startu musi vcelku dlouho tocit starter, takovych 4-5s, ale to uz je stejne od nakupu auta pred rokem, uvadim to jen pro jistotu.
Kontakty na baterce jsou ciste, baterka vypada v dobre kondici (jezdil jsem ted delsi trasy, baterie ma dva roky, mela by byt v poradku). Zkusim jeste baterii pro jistotu nabit, ale hadam, ze slabou baterku bych pri startovani poznal.
Nejake napady? Klic na povoleni svorky kontaktu baterie uz ani neuklizim, kryt baterie ani nezacvakavam, musim vzdy znova nastavit jak hodiny, tak i komplet radio, zacina me to docela sr..tvat ;] Predem diky za nakopnuti spravnym smerem!
Pri startovani se odpoji kompletni napajeni auta
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Pri startovani se odpoji kompletni napajeni auta
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- Vitalish
- Zkušený
Re: Pri startovani se odpoji kompletni napajeni auta
tohle dělává když má baterka špatně dotažený kabely....
- pbjun
- Test driver
Silova motorva elektrika... Taky sem menil, puvodni byla docela v hroznem stavu, omrkni uchyceni kablu na baterce, na altiku na starteru na kastli a na motoru...
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Diky vam za info, zkusim tedy lehce prebrousit jak konektory na kabelech, tak i kontrolu uvedeneho, ted je zase par dni klid, tak uvidim co bude dal :]
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- pbjun
- Test driver
Ja sem koupil par metru 20mm ctverecnich kablu + a - a par spravnych koncovek a cele sem to predelal a od te doby je klid