FF2 1.8 benzin zdochina pri stlaceni spojky

Odpovědět
rocky7x
Nováček
Nováček

FF2 1.8 benzin zdochina pri stlaceni spojky

Příspěvek od rocky7x » 20.07.2011 10:26

Ahojte,

Neviem ci sa to tu uz riesilo, ale mam taky problem so zdochinanim motora, ktory sa objavil potom ako mi v servise namontovali K&N nasavanie. Ide o to, ze potom ako sa motor zohreje (cize uz bezi v normalnom beznom rezime), ked pohnem na 1-tke, rozbehnem na cca 2000-3000 otacok, stlacim spojku a necham otacky padnut, tak padnu az pod 500 a tam ich bud "odchyti" a dvihne na tych 900-1000 co je volnobeh alebo motor zdochne. Som si vsimol, ze cim je prevodova rychlost nizsia, tento problem je vyraznejsi, cize stava sa to aj pri beznom radeni z 2 -> 3 -> 4 stupen, ale nikdy nie az tak ze by motor zdochol. Najvyraznejsie je to na 1-tke, a cim viac motor vytocim, tym prudsie padaju otacky pri stlaceni spojky a tym vacsia pravdepodobnost ze skape.

Predpokladam, ze to ma do cinenia s tym nasavanim, kedze motor ma teraz viac vzduchu, ale neviem ako si reguluje mnozstvo paliva, tak ci nahodou nema chudobnu zmes. Je to dost neprijemne, hlavne v zapchach a v kolonach na semaforoch, lebo rozbehnem to na 1-tke hoci aj iba po 2000 otacok a ak potom stlacim spojku a dobrzdujem tak otacky rychlo klesnu na tych 400-500 a je velka pravdepodobnost, ze motor zdochne. V pripade, ze spojku nestlacim, ale pustim plyn tak zacne auto brzdit motorom, ale brzdi aj pod volnobeh, cize klesa az na cca 500 otacok, kde zacne skakat a potom si bud sam prida na tych 900-1000 alebo mu musim pomoct plynovym pedalom.

Co je velmi zaujimave je, ze cim je vonkajsia teplota vyssia, tento problem je vyraznejsi, cize ked je vonku 10-15 stupnov, tak je to celkom v pohode, ale ako nahle je cca 30 stupnov tak je ten motor uplne rozladeny.

Neviete nahodou v com by to mohlo byt?

Dakujem za kazdu radu.

madbugie
Zkušený
Zkušený

Re: FF2 1.8 benzin zdochina pri stlaceni spojky

Příspěvek od madbugie » 20.07.2011 12:53

a nevieš či ho olejovali alebo neolejovali ?

lebo nový z krabice by mal byť tuším naolejovaný a ak ho ešte prestrekli tak sa mohol olej dostať na klapku a to potom lúbi blbnúť...

ono takú jednu nádrž bude asi elektronike trvať kým sa prispôsobí, ale aby to skapínalo ?

a máš tam iba vložku alebo je to komplet set z hríbom ? daj foto či nie je slabý prístup vzduchu (aj ked to neviem kam by to museli "zašiť" aby to neťahalo)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

rocky7x
Nováček
Nováček

Příspěvek od rocky7x » 20.07.2011 13:35

No je to komplet set 57i kit (prod. numb. 57-0595 - http://www.knfilters.com/search/product ... od=57-0595 ). Montovali to v Banovciach u Koisa tak verim tomu, ze to namontovali dobre. Ono to namontovali este v novembri minuly rok, aj prvych par mesiacov to ficalo perfektne, aspon sa nepamatam, ze by som nieco podobne postrehol. Zacalo sa to stavat az po zime, ked zacali temploty vonku byt vyssie, dajme tomu od nejakeho marca-aprila tohto roku a teraz sa to o dost zhorsilo, jak boli teploty nad 30. Mozem pripadne hodit fotku ako to vyzera...

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 22.07.2011 09:06

koľko km si nabehal ? aj ked 30 tis. musí zvládnuť...

no skus odfotiť priamo filter ako vyzerá, a kde je namontovaný... či nie je znečistený... jeden by neveril kolko špiny je okolo nás...

ale to asi nebude tento problem... aj ked je z jednej strany špinavý z druhej by mal byť priedušný

(ja som tam mal na vstupe po 25 tis. km skoro ako keby také blato z prachu usadené... ale to bolo povedzme na 10% povrchu pri vstupe)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

rocky7x
Nováček
Nováček

Příspěvek od rocky7x » 24.07.2011 18:05

No pred montazou mal 40'000, od montaze som nabehal 12'000. Zacalo sa to diat nejak v polovici, cize asi po cca 6-7 tisicoch. V prilohe su fotky co som nafotil ako je to uchytene a ako to vyzera.

Diki za kazdu radu.
Přílohy
K&amp;N nasavanie
K&N nasavanie
K&amp;N Nasavanie
K&N Nasavanie
K&amp;N nasavanie
K&N nasavanie

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“