Vytváří Duratec I5 velký podtlak?

Vše o motorech ST a RS
Moderátor:foki
Odpovědět
geish@
Nováček
Nováček

Vytváří Duratec I5 velký podtlak?

Příspěvek od geish@ » 09.05.2011 13:36

Ahoj,
mám velmi amatérský dotaz - vytváří Duratec I5 při běhu podtlak? Ptám se z toho důvodu, že při nastartovaném motoru když je sundané víčko od oleje a vracím ho zpět, tak se prostě "přicucne". To samé je i s měrkou oleje ... Když je víčko sundané, nebo povytažená měrka, tak je slyšet jakési hvízdání (neidentifikoval jsem odkud) a motor začne mít takový " pravidelně - houpavý" chod (myslím to tak, že v pravidelných intervalech dochází k poklesu otáček).
Je to normální jev, pls? Díky za info!
S-MAX 2.5T Titanium `07, 162kW, 320Nm, K&N, RS sparkplugs, RS clutch

Devilstorm
.
.

Re: Vytváří Duratec I5 velký podtlak?

Příspěvek od Devilstorm » 09.05.2011 14:00

A hvízdá ti to opravdu když tu měrku nebo víčko sundáš?
Neni to obráceně, že ti to píská když je tam máš a při sundání to přestane? Nepíská ti to jako tady na tom videu? - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 5&start=15

Pokud ti to dělá stejný zvuk, a při sundání víčka nebo vytahnutí měrky ti to přestane, tak je v háji odvětrávání klikové skříně (problém se řeší před tím videem, jak jsem poslal odkaz výše)

geish@
Nováček
Nováček

Příspěvek od geish@ » 09.05.2011 17:40

Ne, dělá to jen při vytažení měrky nebo odšroubování víčka oleje. Je to spíš takový svistot, s tím zvukem na videu to nemá nic společného. Snad jen to, že se nedá identifikovat odkud to přesně vychází ... :cry: A s tím přisáváním víčka - dělá ti to taky? Já když dám víčko tak 2 centimetry nad závit, tak už cítím jak si ho to přitahuje. :o

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 09.05.2011 20:46

Tak jsem to schválně došel dneska vyzkoušet. Ano trošku to přisává, když to dám těsně nad ten otvor tak se to přicůcne. Ale zvuk mi to žádný divný nedělá, nebo ho neslyším.

geish@
Nováček
Nováček

Příspěvek od geish@ » 10.05.2011 19:43

Díky za info! Ještě jsem koukal na ten bazmek u olejového filtru jak je tam napojené to odvětrávání z hlavy motoru, ale mám tam už ten "nový" typ - s takovou tou packou na kulatém víčku, a i ta boční hadička už není plastová, ale nějaká "mechová" nebo jaká ... Takže v tom by snad už potíž být neměla. Teda aspoň co jsem vyčetl na UK fóru. Nebo odchází i ten nový typ?!?

Odpovědět

Zpět na „Motory“