cca před měsícem jsem byl v servisu s únikem chladící kapaliny (nádobka byla vyloženě vysušená). Dnes jsem si ale všiml, že mi z auta opět něco odkapává. V nádržkách s provozními kapalinami jsem však žádný pozorovatelný úbytek nezaregistroval. Uniklá kapalina byla čirá bez zápachu. Se svítilnou se mi podařilo nalézt místo úniku. Viz obrázek (trochu vlhkosti je vidět i na fotografii těsně nad šipkou).

Autům vůbec nerozumím, takže vůbec netuším co to je, ale do místa označeného šipkou vedou 2 trubky, pod jejich ústím je ještě jedna kraťoučká trubička stejného průměru, která je zakončena kolenem a její ústí, které je rozšířeno směřuje dolů k zemi (viz obrázek).

Celé to vypadá, jako kdyby to byla nějaká výpusť nebo nasávání. A právě z této trubičky odkapává kapalina.
Mohl by mi prosím někdo znalý říct, co to je za trubku a o jaký problém by se mohlo jednat? Nebo je tento únik normální a jedná se např. o kondenzovanou vodu z topení (tento únik pozoruji až nyní poté co se začalo používat topení)?
Jedná se o Ford Focus 1.6 combi, rok výroby 2005.
Předem děkuji za případné informace.