Odkapávání neznámé kapaliny z motorového prostoru

Moderátor:foki
Odpovědět
ivosek
Nováček
Nováček

Odkapávání neznámé kapaliny z motorového prostoru

Příspěvek od ivosek » 15.11.2010 19:33

Dobrý den,
cca před měsícem jsem byl v servisu s únikem chladící kapaliny (nádobka byla vyloženě vysušená). Dnes jsem si ale všiml, že mi z auta opět něco odkapává. V nádržkách s provozními kapalinami jsem však žádný pozorovatelný úbytek nezaregistroval. Uniklá kapalina byla čirá bez zápachu. Se svítilnou se mi podařilo nalézt místo úniku. Viz obrázek (trochu vlhkosti je vidět i na fotografii těsně nad šipkou).
Obrázek
Autům vůbec nerozumím, takže vůbec netuším co to je, ale do místa označeného šipkou vedou 2 trubky, pod jejich ústím je ještě jedna kraťoučká trubička stejného průměru, která je zakončena kolenem a její ústí, které je rozšířeno směřuje dolů k zemi (viz obrázek).
Obrázek
Celé to vypadá, jako kdyby to byla nějaká výpusť nebo nasávání. A právě z této trubičky odkapává kapalina.
Mohl by mi prosím někdo znalý říct, co to je za trubku a o jaký problém by se mohlo jednat? Nebo je tento únik normální a jedná se např. o kondenzovanou vodu z topení (tento únik pozoruji až nyní poté co se začalo používat topení)?
Jedná se o Ford Focus 1.6 combi, rok výroby 2005.

Předem děkuji za případné informace.

ivosek
Nováček
Nováček

Re: Odkapávání neznámé kapaliny z motorového prostoru

Příspěvek od ivosek » 16.11.2010 09:35

Tak jsem s tím zajel do servisu, ty dvě trubky jsou topení, to z čeho to kape je výparník. Prý v tomhle období je naprosto normální až 1 dcl vytékání. Sice mi přijde, že z toho teče ještě víc, ale snad to bude OK. Aspoň jsem poučen.

Quba
Nováček
Nováček

Re: Odkapávání neznámé kapaliny z motorového prostoru

Příspěvek od Quba » 01.12.2010 09:12

Možná máš stejný problém jako já, jezdil jsem s větrákem nasaveným až úplně vpravo (ofuk předního skla). Netušil jsem že se tím současně zapne klimtizace. Takže mi něco kapalo pod auto, ale byl to jen kondenzát z klimatizace. Pootočil jsem kolečko větráku o jeden dílek doleva a přestalo to.

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 67&t=23022

Jakub
Ford S-Max Duratec HE 2.0 107KW (2010)

Odpovědět

Zpět na „Technické informace + diagnostika“