Stale odemceni patych dveri..

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Stehnak
Test driver
Test driver

Stale odemceni patych dveri..

Příspěvek od Stehnak » 11.10.2006 12:53

Cau Lidi. Mam takovy problemek. Docasne jsem ho vyresil, ale nebyla to zadna sranda.Stalo se to totiz na parkovisti u LIDLa, cca 2500km od meho domova :-) Ano preklep to vazne nejni.

Nejprve se mi nahodne za jizdy rozsvecovala a zhasinala kontrolka otevrenych dveri. Jednou se o5 rozsvitila, ale uz nezhasla. Jdu k patym dverim a oni jsou otevrene...hm. No nic, s klicema v kapse jdu na nakup. Vratim se , otevru kufr, dam ho tam, nasednu, otocim klickem do "1" a cvak, dvere se odemknuly... No sakra. Patral sem a toto sem zjistil:
1) po otoceni do "1" nebo klic na "2" dvere nejdou zavrit - pribouchnu ale nezaklapnou se. Stale jde stava na odemceni.
2) klicek vytazenej, nebo v "0" - dvere jdou bez problemu odemknout tlacitkem vlevo od volantu, i zabouchnout.
3) po par dobre mirenejch uderech (primo na telo zamku zevnitr dveri) se dvere na chvilu neodmykaly, ale po par zatackach "cvak" a nakup malem letel pod kola za mnou jedouciho SISU.

Jelikoz sem blbec, a opravdu jsem pojistku 63 (ktera je podle manualu) nekde na zadni strane pojistkove skrinky pod pristrojovkou nenasel a ktera by snad mela odpojit eletriku k zamku, rozebral jsem oblozeni 5. dveri a odpojil konektor od zamku.

Zkousel jsem se dostat k tomu zamku bliz, ale ani tuk. Je jakoby prikrytej nejakou plastovou krytkou, ale ani ta mi nesla sundat.

Co mi doporucujete?
Myslim a take doufam ze to nebude provalenej drat nekde na kostru, ale spis provaleneho neco primo v zamku...?
Muzete mi taky nekdo poslat jak jsou zapojene ty 3 draty a samotnej zamek 5. dveri? Diky.
Jak jsou udelane snimace otevrenych dveri?

Diky, Stehnak z dalekeho severu.
Naposledy upravil(a) Stehnak dne 14.08.2008 09:13, celkem upraveno 1 x.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.10.2006 13:14

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

VIC ZATIM POMOCI NEMUZU
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Stehnak
Test driver
Test driver

re.

Příspěvek od Stehnak » 13.10.2006 13:52

Diky, pekny obrazky, ale ja ted preferuju maximalne Finstinu...

Prosim, jde "jen" o tu N22-C800stovku. Ten kablik ma 3 vodice (ten sem taky odpojil
primo z konektoru na zamku). Napis mi pls jaka barva je k cemu.
Chci aby to slo otvirat alespon cudlem na pristrojovce - odpojil bych jen dalku.
Ten treti bude asi ta kontrola zavrenych dveri co?
Diky, Milos.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.10.2006 21:57

BK - cernej
WH/GN - bilo zeleny

ten treti je asi jen kontrolka .

ten bilozelenej je ovladani na zamek ale jde to jak od vypinace tak od dalky .

pujde to asi jen klicem odvirat kdyz to odpojis .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 16.10.2006 06:36

OK, diky to sem potreboval vedet. Odpojeny to uz mam a kdyz to je tak jak pises, tak to necham odpojeny cely. Diky, Milos.

Stehnak
Test driver
Test driver

vyreseno - bacha na to, muze se stat

Příspěvek od Stehnak » 13.11.2006 19:54

Tak jsem o neco klidnejsi. Dnes mi ve Fordu tuna delali nezavisle topeni, tak jsem chtel take aby se podivali na ten zamek. Byl tam proklepany kabel k zamku na kostru - ten co je ve svazku s kablem k zadnimu steraci. Cena za engine heater vcetne montaze a opravy kabelu k zamku 300€. Samotny heater 100€.
Myslite (Foki i dalsi) ze bude problem v CR na technicke? Mam papir od Fordu kde je uvedeno provedeni montaze heateru (samo ve finštině :-) ). Ptal jsem se esli mi to muzou nalepit i do velkeho technicaku, ale pry to nikdy nadelaji. Ze i kdyz se to navali do uplne noveho auta, tak se nic nemeni - plna zaruka atd...

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: vyreseno - bacha na to, muze se stat

Příspěvek od Ahmed » 14.11.2006 22:16

Stehnak píše:Tak jsem o neco klidnejsi. Dnes mi ve Fordu tuna delali nezavisle topeni, tak jsem chtel take aby se podivali na ten zamek. Byl tam proklepany kabel k zamku na kostru - ten co je ve svazku s kablem k zadnimu steraci. Cena za engine heater vcetne montaze a opravy kabelu k zamku 300€. Samotny heater 100€.
Myslite (Foki i dalsi) ze bude problem v CR na technicke? Mam papir od Fordu kde je uvedeno provedeni montaze heateru (samo ve finštině :-) ). Ptal jsem se esli mi to muzou nalepit i do velkeho technicaku, ale pry to nikdy nadelaji. Ze i kdyz se to navali do uplne noveho auta, tak se nic nemeni - plna zaruka atd...
Myslis bufik, ktery ohriva chladici kapalinu nebo neco jineho? Ja ho mam ve vybave a urcite ho v technicaku napsany nemam.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 15.11.2006 13:25

Ahmed píše:
Stehnak píše:Tak jsem o neco klidnejsi. Dnes mi ve Fordu tuna delali nezavisle topeni, tak jsem chtel take aby se podivali na ten zamek. Byl tam proklepany kabel k zamku na kostru - ten co je ve svazku s kablem k zadnimu steraci. Cena za engine heater vcetne montaze a opravy kabelu k zamku 300€. Samotny heater 100€.
Myslis bufik, ktery ohriva chladici kapalinu nebo neco jineho? Ja ho mam ve vybave a urcite ho v technicaku napsany nemam.
JJ ten, teda nejspis jo. Este sem se ani poradne nepodival jak to vlastne funguje - kde a co to ohriva (taky sem este nedosel dom za svetla, stmiva se tu ponekud brzo...). Ale nejspis to je ono. Zatim to je pro me jen "neco pridaneho do motoroveho prostoru a mala zasuvka na 230V vedle mlhovky"). Hlavne ze to funguje - rano je cele auto pod snehem az na kapotu - tam jsou kapku vody, a rucicka chladici kapaliny se pohne hned po otoceni klicku na "1" :-) Diky.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 16.11.2006 17:07

Stehnak píše:...

JJ ten, teda nejspis jo. Este sem se ani poradne nepodival jak to vlastne funguje - kde a co to ohriva (taky sem este nedosel dom za svetla, stmiva se tu ponekud brzo...). Ale nejspis to je ono. Zatim to je pro me jen "neco pridaneho do motoroveho prostoru a mala zasuvka na 230V vedle mlhovky"). Hlavne ze to funguje - rano je cele auto pod snehem az na kapotu - tam jsou kapku vody, a rucicka chladici kapaliny se pohne hned po otoceni klicku na "1" :-) Diky.
Tak to mas elektricke ohrivani chladici kapaliny. V severskych statech je to standardni vybava. Myslim, ze jsem se o tom bavil s Finem nebo Svedem u pracovniho obedu u nas v praci. Zapinaji to pres noc, kazdy ma u baraku vyvod 230V. I v mrazivem ranu maji teple starty. U nas na ulici by mi to dlouho nevydrzelo. Nekdo by mi vytrhl nebo presekl kabel. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 16.11.2006 17:48

pelen píše:
Stehnak píše:...

Tak to mas elektricke ohrivani chladici kapaliny. V severskych statech je to standardni vybava. Myslim, ze jsem se o tom bavil s Finem nebo Svedem u pracovniho obedu u nas v praci. Zapinaji to pres noc, kazdy ma u baraku vyvod 230V. I v mrazivem ranu maji teple starty. U nas na ulici by mi to dlouho nevydrzelo. Nekdo by mi vytrhl nebo presekl kabel. :lol:
Cau Pelene. No u fabriky mame nekolik parkovist pro cca 500 aut a je tam tak 80% mist vybaveno zasuvkami kam muzes (pokud jsi zazadas v hokne o univerzalni klic) pichnout sveho milacka aby ani pres den netrpel. Podotykam ze bez jakychkoli poplatku... U nas nevydane, neslychane.
Bylo me dokonce poradeno to mit zapate uz kdyz je pod +5... nechapu, ja myslil ze az tak kolem -10...
Umim si ale predstavit takove parkoviste u nas - zamky ulamane, misto pojistky hrebik a nejmin "rozdesitka" naprana v obou zasuvkach...

Aj u baraku mam samo vyhrazene misto se zasuvkou, tak to zapinam tak nejak podle ostatnich, ale nejak to neresim, kdyz vim ze pojedem tak to tam narvu a rano motor netrpi a zacina to topit temr okamzite...

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 16.11.2006 17:56

To je sen 8O 8O 8O Pod +5 mozna proto, ze diesely pri tehle teplote zacinaji zhavit, jinak ty nove auta pri vyssich teplotach nezhavi. A uz se to blizi bodu mrazu. Ale to vyhrivani je urcite super, jinak by tam vsichni porad mrzli, kdyz je tam jenom zima :)
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 16.11.2006 18:15

Ahmed píše:To je sen 8O 8O 8O Pod +5 mozna proto, ze diesely pri tehle teplote zacinaji zhavit, jinak ty nove auta pri vyssich teplotach nezhavi. A uz se to blizi bodu mrazu. Ale to vyhrivani je urcite super, jinak by tam vsichni porad mrzli, kdyz je tam jenom zima :)
Jak kde, nejsem tak moc na severu asi v 1/3. V lete tady taky padlo par rekordu, bylo tu ke 30ti a more kolem 23 :-)

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“