jsem spokojený majitel ST170, slouží mi už velice dobře už 2 roky, ale vyskytl se u něj takový nešvar, a už mě to štve.
Z míst odněkud za přístroji, zhruba ve středu palubky (osobně bych to viděl za těmi přídavnými přístroji na olej ) se občas ozve dost zvláštní zvuk. Špatně se to popisuje, ale je to takové zašramocení, zaškroukání možná trochu to připomíná i zasyčení. Tento zvuk se objevil poprvé v létě. Tehdy bylo auto na výměně oleje a krátce poté ještě proběhla oprava klimatizace (nový výměník-ta "bandaska" v podběhu a trubka od výměníku nahoru- byl netěsný spoj mezi nimi a vyžrala to oxidace). Někde zhruba v tomhle období se to začlo vyskytovat. Zvuk se ale objevoval málo kdy, a nějak nebyl čas to řešit. A navíc jak se ochladilo, tak to přestalo dělat uplně. Jenže teď těch pár dní co teploty opět trošku vyskočili to začlo dělat znova.
Především to dělá, když se auto trochu zahřeje (po ujetí zhruba 2km) při ubrání nebo puštění plynu ( řazení), to udělá skoro pokaždé. Když jedu dýl a motor se ohřeje, pak to ustane.
Jestli je klimatizace vypnutá nebo zapnutá na to nemá vliv.
Vůbec netuším co by to mohlo dělat, ale už mě to štve

Mohli by to dělat přídavné budíky na olej? Nebo mohla by to dělat ta klima? Ale když je vypnutá? Navíc si myslím, že tam by to těžko ovlivňovalo jak šlapu na plyn.
Za každou radu budu velice vděčný.