Zlé štartovanie
-
- Nováček
Zlé štartovanie
Poradte mi prosím....Mám diesel focus a v takých mrazoch ráno nemôžem naštartovať.Myslela som,že sú zlé žhaviče,ale na štartovacie káble som naštartovala.Baterku mám novú...pri žhavení mám baterku na 12 V.Neviem aká chyba to môže byť.Budem vďačná za radu
Ford Focus Combi 1,8 TDI, 66KW,2000
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zlé štartovanie
Nova baterka nemusi znamenat, ze je dostatecne nabita. Pokud nejezdis denne, nebo alespon obden, tak se nemusi znovu dobit a jeji kapacita je mala, ve vyssich mrazech jeste klesa az skoro na 50% kapacity, kterou ma pri plusovych venkovnich teplotach.
Kdyby byly zhavice vadne, pak by nepomohla ani dalsi baterka pripojena pres startovaci kabely. Mi pri zapnuti klicku vzapeti poklesne jas kontrolek na palubce, je to okamzik, kdy se zapnou zhavice, velikost napeti jsem v te dobe nemeril. Pokud ti jas nepoklesne, pak mas asi funkcni jen 2 nebo dokonce jeden zhavic. Nechal bych je promerit a pripadne vymenit. Meni se vsechny najednou.
Kdyby byly zhavice vadne, pak by nepomohla ani dalsi baterka pripojena pres startovaci kabely. Mi pri zapnuti klicku vzapeti poklesne jas kontrolek na palubce, je to okamzik, kdy se zapnou zhavice, velikost napeti jsem v te dobe nemeril. Pokud ti jas nepoklesne, pak mas asi funkcni jen 2 nebo dokonce jeden zhavic. Nechal bych je promerit a pripadne vymenit. Meni se vsechny najednou.
-
- Nováček
Jazdím autom každý deň,dnes som si naliala do nafty prípravok proti mrznutiu,tak som zvedavá.Fakt neviem čo by to mohol byť za problém.Mohol by mi pomôcť prípravok na prečistenie nádrže a palivového systému? Lebo ohľadom žhavičov píšu že keď sú zlé,tak štartnú tak na druhý krát a ja nenaštartujem niekedy ani na desiaty krát
Ford Focus Combi 1,8 TDI, 66KW,2000
-
- Junior
Kapacita s mrazem urcite klesa, ale ta energie se snad neztraci, ne? Mobil mi venku taky hlasi mrtvo a po ohrati je zase plna baterka. Kdyz bude stat auto 3 tydny na mrazu a pak budu startovat zase za "tepla", tak by to nemusel byt takovy problem. BTW, je to moje situace. 2 tydny zpet jsem pichnul po skoro 100km ceste auto pred barak a ted ho nepotreboval (na sluzebku jsem v tom hnusu jel radeji vlakem). Doufam, ze baterka par nedel vydrzi. I pri predvanocnich mrazech 2 tydny vydrzela v pohode.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- VyziblaLudek
- Nováček
Zdarec Focusaci.Mám taky problém ze startováním rano otočím klíčkem nastartuji vse OK.jednou jsem to po n astartování po chvíli vypnul a startoval znovu a sliším jen cvaknutí a nic.Nejspíš to vypadá na startér nechce vyskočit pastorek dělá mi to jen v mrazech musím na to hodit o víkendu oko...Snad to bude jen tento problém.. 

Nástupce:Ford Mondeo 2.2 Tdci Titanium 2006 průměr 6.3L.100km
Byl Ford Focus combi 1.8Tddi r.v.2000 světle zelená metalíza 5,5L.100 km
Byl Ford Focus combi 1.8Tddi r.v.2000 světle zelená metalíza 5,5L.100 km
-
- Junior
Jen pro doplnění. Dnes jsem potřeboval auto. Po 24 dnech těch mrazů bez startu. Naštěstí se zrovna oteplilo, takže do 3 vteřin od otočení klíčku motor předl jak kočka. Potřeboval jsem jet jen asi 4 km, ale raději jsem si udělal zajížďku. Jen ať se baterka zas napapá
.

- Nicco
- Zkušený
Ja len krutim hlavou. Ludia co jazdia 4km za mesiac si kupia dieselVewehr píše:Jen pro doplnění. Dnes jsem potřeboval auto. Po 24 dnech těch mrazů bez startu. Naštěstí se zrovna oteplilo, takže do 3 vteřin od otočení klíčku motor předl jak kočka. Potřeboval jsem jet jen asi 4 km, ale raději jsem si udělal zajížďku. Jen ať se baterka zas napapá.

Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
-
- Junior
Protože jsem asi 700 km odjezdil vlakem...
. Byly to dost důležitý akce, kde jsem brzo ráno přednášel a vzhledem ke koncentraci bouraček např. na Brno jsem nechtěl riskovat, že zůstanu 2 hoďky v zácpě. Jinak to jezdím autem a hezkých pár set měsíčně padne. Zas na druhou stranu ty 4km cesty jezdím vyjímečně. Tak 80% startů je na cesty kolem 60 km a víc. Tak jsem vzal naftu. I když i tak bych šel už do benálu, ale to je jiná story...

-
- Nováček
když se ti to stane, stačí trochu cuknout s motorem-potlačik do auta se zařazenou rychlostí. Jinak máš pravdu je to tuhnoucí cívka startéru, zub pastorku narazí na zub věnce a cívka nemá sílu zasunout ho dál.VyziblaLudek píše:Zdarec Focusaci.Mám taky problém ze startováním rano otočím klíčkem nastartuji vse OK.jednou jsem to po n astartování po chvíli vypnul a startoval znovu a sliším jen cvaknutí a nic.Nejspíš to vypadá na startér nechce vyskočit pastorek dělá mi to jen v mrazech musím na to hodit o víkendu oko...Snad to bude jen tento problém..
Fo Fo Combi 1,8 TDDi 10/2002, 66kW, šedá metal?!

- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
musim sa ,,pochvalit" s mojim problemom.
Rano teraz ked je vacsi mraz auto necham nazhavit otocim klucikom a zacne startovat,niekedy no problem, inokedy dlho preblafkava a po niekolkom otoceni zacne aj taky cudny zvuj do toho prihravat, ale pri 6-7 toceni motora uz je pocut ako keby chce naskocit ale stale nic, vzapati ale pustim klucik zo startovaciej polohy a chyti, vedel by mi to niekto vysvetlit?
Rano teraz ked je vacsi mraz auto necham nazhavit otocim klucikom a zacne startovat,niekedy no problem, inokedy dlho preblafkava a po niekolkom otoceni zacne aj taky cudny zvuj do toho prihravat, ale pri 6-7 toceni motora uz je pocut ako keby chce naskocit ale stale nic, vzapati ale pustim klucik zo startovaciej polohy a chyti, vedel by mi to niekto vysvetlit?
-
- Nováček
Ke špatnému startování musím říct toto... v mrazech startuju blbě jako plno z vás. Koupil jsem si aditivum do nafty, vůbec jsem tomu nevěřil a ejhle... problém není sice úplně vyřešen, ale chytá v 8 stupních pod nulou na poprvé, na což se předtím nezmohl. Ještě bych ho testnul ve větších mrazech.
FF, r.v.2004, 1,8TDCi, 74kW, najeto 95tis.
- boby
- Nováček
tak už je snad po mrazech, ale moje zkušenosti s letošními -22 stupni, baterku mám cca 6-7 let, místo kapacity 80Ah tam mám jen 72 Ah, žhavící svíčky stále původní, tak předpokládám, že už asi nějaký ten rok nežhaví, ale příští zimu vyměním, tady na foru jsou docela dobré návody, do nafty neliju dle doporučení Fordu vůbec nic a nejhorší startování jsem měl cca 15 sekund,když to přeženu, ručičky vyletěly doprava, ale chytlo to, jinak do -10 s tím co mám, tak to startuje jak víno, sám se tomu divím, že to tolik vydrží. Ta jsem zvědavý,když koupím novou baterku a žhaviče,jesti to auto vůbec vypnu 

1.8 TDDi, r.v. 1999, zrezivělý dříč
-
- Junior
Doufám, že k tomu nebude už tuhle zimu příležitoststromboli píše:Ke špatnému startování musím říct toto... v mrazech startuju blbě jako plno z vás. Koupil jsem si aditivum do nafty, vůbec jsem tomu nevěřil a ejhle... problém není sice úplně vyřešen, ale chytá v 8 stupních pod nulou na poprvé, na což se předtím nezmohl. Ještě bych ho testnul ve větších mrazech.

-
- Nováček
Taky doufám. Vůbec bych se nezlobil, kdybych už na zimní aditivum nešáh.
A vypotřebuju obsah nádrže a koupím čistič vstřiků. Doufám, že mně taky potěší. 

FF, r.v.2004, 1,8TDCi, 74kW, najeto 95tis.
- smilexxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, loni jsem měl problém se startováním se svým ropákem, došlo na výměnu žhavících svíček. Tankuji naftu buď v Globusu a nebo v Makru a i v -20 na horách, dvakrát nažhavím a maximálně do tří sekund motor naskočí, chvíli brblá ale po chvíli se ztiší a zklidníˇa to má natočeno už přes 250t Km.
Láďa
Láďa