Ford Charouz Hradec Králové - auta s padělanou serviskou....

TomášF
Nováček
Nováček

Ford Charouz Hradec Králové - auta s padělanou serviskou....

Příspěvek od TomášF » 19.01.2010 00:01

Dobrý večer chtěl bych se s Vámi podělit o dosti otřesnou zkušenost s autorizovaným fordem charouz v HK qa hlavně Vás varovat před využíváním jejich "profesionálních služeb".

Na konci listopadu 2009 jsem si v jejich přidruženém autobazaru vyhlédl dobře vypadající focus kombi 1.6 zetec z r. 2003 - první majitel, najeto 85tis., serviska, stříbrná metalíza, bezvadný stav blabla.. to vše za 139 000 Kč. Auto jsem projel a nechal na něm před koupi udělat kompletní servisní prohlídku na 90tis. - vše bylo dle charouzova servisu v bezvadném stavu. Pan Havelka, který má celý prodej ojetých fordů na starosti se předháněl v superlativech a já mu v té chvíli neměl důvod nevěřit...pravda jedinou chybkou bylo, že z "prvního majitele" se ukázal dovoz z Německa, ale jinak vše včetně servisní knížky vypadalo ok. Když mě navíc do te servisky řádně zapsali předem zaplacenou prohlídku na 90tis., moc jsem neváhal a auto koupil.

Při první cestě do Prahy však ZAČALA SERIE NEPŘÍJEMNÝCH PŘEKVAPENÍ... Po cca 50 km se rozblikala kontrolka airbagů, po dalších padesáti kilometrech začala zhasínat palubní deska a v pražském servisu mi řekli, že auto bylo bourané, má přelakované dveře řidiče a diagnostika řídící jednotky airbagů hlasí chyby, které po jejím restartování sice na chvíli zmizeli, ale po pár kilometrech už kontrolka airbagů vesele blikala znovu.

V té chvíli jsem se už pořádně rozezlen rozhodl auto vrátit a začalo poměrně ostré handrkování s fordem - resp. panem Havelkou, který se cítil uražen, že se mi jim prodan auto nezdá. Bohužel až v této situaci mě také napadlo více zapátrat po historii focusu a vyhledal jsem německý servis, ze kterého byly zápisy a razítka v servisní knížce. Napsal jsem jim prosbu o poskytnutí informací o autě – dle VIN – a jejich odpověd mě docela šokovala:

„Guten Abend Herr XXX,
vielen Dank für Ihre Mail über die Ford Werke. Leider wurde das Auto nicht von uns verkauft und auch nicht bei uns gewartet. Das Fahrzeug kommt laut Ford Werke aus Spanien und war niemals für eine Garantiereparatur bei Einem Ford Händler. In Ihrem Land gibt es jemanden der unseren Firmenstempel gefälscht hat und dieser Mensch stempelt Damit Inspektionen nach. Wir werden mehrmals im Monat von Ihren Landsleuten angeschrieben die einen Ford gekauft haben. Der Name der Frau Dana Oberreiterova aus Hradec Kralove.

Es tut mir leid das Sie Probleme mit dem Fahrzeug haben. Gehen Sie doch in eine Ford Werkstatt.

Die kann Ihnen bestimmt helfen.
Mit freundlichen Grüßen

AUTOHAUS WABERSICH
Silke Wabersich“

Zkrátka mi napsali, že tam to auto nikdy nebylo a já jsem se stal jedním z podvedených klientů (jednoduše řečeno).

Takto vyzbrojen jsem začal Fordu Charouz HK/p.Havelkovi osvěžovat skomírající paměť. V okamžiku co jsem mu tam ocitoval příslušné pasáže občanského zákoníku a oznámil, že za a) odstupuji od kupní smlouvy a za b) na prodávajícího podávám trestní oznámení pro podezření z organizovaného podvodu..pan Havelka „zjihnul“ a slíbil navrácení všech peněz včetně všech vícenákladů (včetně servisní prohlídky) pokud jim auto vrátím a na policii nepůjdu.

Prosil mě, že když to nahlásím a on bude mít problémy s policii, ..příjde v práci o „fleka“, a dušoval se, že naletěl stejně jako já, a že už se to nebude nikdy opakovat !!!

Jaké pak bylo moje překvapení, když jsem dnes večer na tipcars našel „svého“ focuse …“první majitel, nehavarované, servisní knížka, stav nového vozidla, vozidlo po servisní prohlídce na 84.500km,… Prodejce Ford Charouz Hradec Králové a telefonní kontakt: 607 578 942 = pan Havelka.

http://www.tipcars.com/own/nown/applica ... 1257958354

Píšu sem svou zkušenost jako výstrahu pro ostatní, které by napadlo si u tohoto prodejce ojeté vozidlo koupit.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ford Charouz Hradec Králové - auta s padělanou serviskou....

Příspěvek od foki » 19.01.2010 07:24

nechci to tady psat snad po 100té , ale to ze tam bylo neco lakovane to bych treba pochopil , neni to nic neobvykleho , parkovani , odreni atd ale pokud je tohle fotka motoru tak je tam vymeneny motor protoze 2003 musi mit plastove víko . a pokud tam blbly airbagy tak bych si tipl ze vzhledem k tomu ze tam jsou 2 okruhove tak tam nekdo dal 1 okruhove + odpory a nejak se to nesnasi (moje domenka )

Obrázek
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 19.01.2010 07:56

No, já bych na něj to trestní oznámení podal, na hajzla. Důkazy máš :evil:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 19.01.2010 10:02

ja by som dal tiež... :evil:
taky človek nema čo vo forde a nielen vo forde čo robiť. To že prisaha že už to neurobí je sice pekne, ale inzerat visí zase, takže sluby sa slubuju a skutek utek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.01.2010 10:10

akorat promrhany cas , protoze on penize vratil a ceho se na prodavajiciho teda dopustil ? pokud by nechtel vratit tak budiz ale takhle je to zbytecne .

vec : trestni oznameni na podezreni z podvodu na autobazar yyyyyy

oduvodneni : dne xx.yy. jsem zakoupil osobni vuz ff . po jizde jsem zjistil nesrovnalosti , proto jsem se rozhodl vuz vratit . autobazar mi penize i vynalozene doklady vratil a ja presto podavam trestni oznameni na podezreni z podvodu abych se jim pomstil , protoze jsem chtel to nejlevnejsi a oni me podvedli
.
¨
nad tim se asi kazdy usmeje .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 19.01.2010 10:22

Zas bych to tak neviděl. Podat trestní oznámení je záležitost cca 1 hodiny - podle zdatnosti policajta v psaní :mrgreen: . A když ho máš hajzla na lopatě, proč mu umožnit beztrestně v tom pokračovat dál, podvádět a okrádat lidi a spoléhat se na to, že se z toho vždycky vykroutí. :evil: Jako že v tom pokračuje.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 19.01.2010 10:23

podvod bude ale spachany na dalsom kupujcom. dat podnet na presetrenie a potom preukazat dokazy by asi stalo za to.. uz len preto aby tam ten havelka nekazil meno... na druhej strane.. nepokazi havelka = pokazi jeho nastupca :(

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.01.2010 10:54

Quickie píše:podvod bude ale spachany na dalsom kupujcom :(

tak to by asi mel podat ten na kom bude spachany podvod , dalsi vec je že z zalujiciho muze byt zalovany , kdyz by se nic neprokazalo , tak muze zalovat z ujmy na cti a dobrem jmenu .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 19.01.2010 10:58

uz len pre tu srandu, aby som havelku zničil, by som si to fofo išiel kupiť ešte raz :mrgreen:

TomášF
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomášF » 19.01.2010 11:37

Nejsem přehnaně pomstichtivý, ale podobný dopis jsem v upravené podobě rozeslal na konatktní mail zastoupení Fordu v ČR i na kontaktní mail firmy A. Charouz, spol. s r. o. Vyslovuji se, že mám podezření podložené právně doložitelnámi skutečnostmi . Ve smlouvě o odstoupení od smlouvy kupní jsem je donutil podepsat a orazit razitkem, že mi prodali auto s padělanou servisní knihou, ve které od nich byla zapsaná nová servisní prohlídka + rovněž mi potvrdili, že bylo vozidlo prodané se zatajenými skrytými vadami. Jsem docela zvědavý jak se k tomu zastoupení fordu i firmy A. Charouz, spol. s r. o. postaví...

Já osobně jsem z obliga a raději jsem trochu přitlačil na peněženku a koupil novější auto s ověřeným původem (ČR), ale vážně mě neskutečně naštvala ta drzost s jakou se znova pod hlavičkou Fordu pokouší prodat toho černého Petra.

Jinak díky za komentáře.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 19.01.2010 12:32

No aspoň vidíte co si o lidech myslí,že sme samá lama a chtělo by to trochu upravit zákony co :roll: Začíná se razit heslo KDO NEKRADE OKRÁDÁ SVOU RODINU.Jak si tohle můžou i ve Fordu dovolit a ještě tak amatérsky :o
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 19.01.2010 14:35

treba to dotiahnut do konca a ho normalne udat na policii za podvod :idea:
myslim, ze by stacilo par odstrasujucich trestov a ta arogancia s akou ta osieraju by zmizla :idea:

to, ze ti predal neburane auto o ktorom nevedel, ze bolo burane, to je ok :!:
moze sa stat
samozrejme, ze v tomto pripade o tom urcite vedel ale nechajme to tak
ale to, ze si ho neudal, a znovu sa to auto pokusa ponuknut ako neburane, to je uz jasny podvod :!:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 19.01.2010 15:07

znamy kupoval Mondeo v HK, myslim ze firma DETAX a tiez sa volalo do DE a samozrejme, ze serviska nie je od nich...

tomason: ja som to pisal uz skor, ze dnes je doba: ked neoklames ty, oklamu teba

samozrejme, ze neda sa to praktizovat na vsetkych, niekoho treba mat rad a byt uprimny 8) takze zalezi na druhej strane, ako sa k tomu postavi

TomášF
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomášF » 21.01.2010 08:58

Z mého úvodního příspěvku, popisujícího opakovanou snahu o prodej ojetého automobilu s padělanou servisní knihou a četnými dalšími "neduhy", nevycházela firma Ford Charouz HK zrovna v "dobrém světle".

Musím říci, že centrála firmy A. Charouz, spol. s r. o. i vedení "mateřské" Ford motor company ČR, po mém upozornění zareagovali rychle a příkladně - o věci byl mj.informován i statutární zástupce A. Charouz, spol. s r. o. Mají dobrou vůli ke komunikaci a zdá se, že vedení obou společností hodlá učinit odpovídající kroky zabraňující tomu, aby se podobné jedná v této hradecké provozovně Ford Charouz opakovalo.

V této věci mě ujišťoval o nápravě i ředitel místní provozovny v Ford Charouz HK, který mne žádal o stažení tohoto vlákna z fora. Vzhledem k tomu, že je celá věc řešena a automobil "zmizel" z nabídky Ford Charouz, nemám proti případnému vymazání osobní námitky.

Rozhodnutí o smazání či ponechání těchto příspěvků ve foru tak nechávám na administrátorech fora.

Předem děkuji.

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“