Je to téměř rok, kdy jsem koupil přes Rakar C-Maxe.
Auto jsem chtěl v konkrétní specifikaci na objednávku.
Mé požadavky byly:
- benzínový motor (čím silnější, tím lepší)
- najeto do 90tkm s kompletní servisní historií
- nesmí být v minulosti havarované, nic lakované
- rok výroby nejlépe 2006 a mladší
- výbava: nutně ESP, nejlépe i vyhřívané přední sklo atp.
- barva metalická (všechny kromě stříbrné)
S panem Mayerem jsem komunikoval přes emaily a samozřejmě také telefonem. Nejdřív mě chtěl zlomit do dieslu, protože benzínových C-Maxů je jak šafránu, ale trval jsem na svém.
Emailem jsem mu poslal i nástřel inzerátů v Německu, co by se mi asi tak líbilo, většinu hned zavrhnul nebo říkal, že se jedná o vůz 700km daleko, a že v mé cenové relaci je riziko pro takové auto jet a nekoupit (ztráta).
- Nakonec tzv. vyšťoural pěkného C-Maxe u autorizovaného prodejce Nissan v Drážďanech, kde ho někdo nechal na protiúčet za nové auto.
Dopředu mi poslal fotky, informace, inzerát, vše jsem si dopředu mohl prostudovat a rozmyslet.
- Ročník 2005, 1,8i 92kW, 76tkm, serviska, výbava Futura, ESP, vyhřívané přední sklo, rádio Sony, digi klima, 4x okna v elektrice s dorazy, zadní roletky, 16" litá kola se zánovními letními pneu, 15" plechy zimní.
- Dohodli jsme se, že se mi moc líbí a pokud je vše OK, tak ať ho přiveze.
Jak jsme se domluvili, tak se stalo. Auto bylo cca do týdne s českými doklady. Vystříkal ještě dutiny a vyměnil nefunkční tlačítko na dveřích kufru.
Celkově hodnotím přístup jako hodně slušný a nadprůměrný. Pokud bych v dohledné době kupoval další auto, nebál bych se na ně obrátit.
Takže jak na Aukru, vřele DOPORUČUJI!