Kupa poskodeneho auta

Odpovědět
sose
Nováček
Nováček

Kupa poskodeneho auta

Příspěvek od sose » 05.09.2009 12:42

Ahojte, som priaznivec znacky ford focus.. povodne som si xcel s manzelkou kupit ojazdeneho fofika kombi, nakolko sa nam narodil syncek, ale kurzy valut zmenili plany..kupa auta v zahranici bola fakt vyhodna, vsak nasho ford focus, 1,6, zakladna vybava plus 2 airbagy navyse bola lacnejsia o cca 5 tisic euro...nakolko nasi tiez kupili forda v polsku a boli s konanim predajcu spokojny, rozhodli sme sa kupit cez nix..je to oficialny predajca znack ford v polsku.. auto mam 4 mesiace..xalani mi sice vraveli ze huci ako dislak, ale vravel som im, ze to sa im asi len zda. nedavno som zistil, ze mi kvapka olej...myslel som si ze je zle dotiahnuty filter, abo take nieco..skontroloval som olej, bolo ho dost, ubytok nebol velky..ale cela vana bola zamastena..siel som do ford servisu, kde aby mi mohli zistit ze co s tym je, museli umyt tu vanu..po 2 dnox mi kazali sa vratit, aby zistili ze odkial to tecie...na totalne zhrozenie som zistil, ze mi musia vymenit ventil od nejakej skrine..ale hlavne je, ze mi povedali ze mam tesnenu vanu..a ci som s tym bol v servise..ja som kukal ako puk. som vravel ze mam nove auto a ze som k nim prisiel s tym aby mi dotiahli filter, ze trosku kvapka olej..a zistili mi ze vana bola naburana a ze silikonom sa to snazili napravit, ale ze ta vana je na viacerym miestax zacapana od silikonu..povedali mi ze nakolko u vyroby sa vana dava mexanicky , nemohl pri vyrobe dosjt k poskodeniu, takze poskodit to mohol iba predajca, ktory mi auto predal a nic o vade nepovedal..momentalne som dohodnuty so servisom, ze mi ukazu ze kde bola vana silikonovana, nafotim si to, napisu mi k tomu stanovisko a budem reklamovat aj hlucnost motora, tak mi ho napoja na pocitac..som zvedavy aky bude vysledok..kazdopadne to idem riesit cez predajcu v polsku..budem odstupovat od zmluvy, nakolko ide o vadu ktoru mi neoznamili a ani neznizili cenu.. neviem ako to dopadne..ma niekto s tym skusenosti? vie mi niekto poradit? vdaka..kazdopadne som sklamany ze v znakce ako ford sa take nieco stane :(
Roman

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Kupa poskodeneho auta

Příspěvek od Quickie » 05.09.2009 14:03

to ani nie je tak o značke ako o samotnom predajcovi. Každopádne ti držim palce aby sa ti podarilo vyreklamovať. Keby robili drahoty, tak by som im pohrozil že to všetko zverejníš a postúpiš priamo výrobcovi do centrály. Myslím že o takých predajcov nestojí ani samotný FORD aby im takto niekto kazil meno

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kupa poskodeneho auta

Příspěvek od foki » 05.09.2009 21:37

zkousel jsem neco reklamovat do nemecka a vysmaly se mi ze to je export a tudiz bez zaruky , pri druhem pokusu jsem to zkousel znovu , pravnik mi rekl ze to je jiste poruseni smlouvy , zaplatil jsem 20000kc za to ze napsal dopis , a podal trestni oznameni , a po roce soud rozhodl ze sice skoda vznikla v cechach ale on porusil smlouvu vnemecku a proto se musi podat oznameni v nemecku , tzn sehnat nemeckeho pravnika , podat to , zaplatit nehoraznou sumu a cekat jak to dopadne . jen pro dokresleni , jedno stani u soudu + nejake dopisy , me kdysi stalo 25000ATS ( cca 63000kc ) u dalsiho stani za 3/4 roku ( tim jsem to vyhral ) zaplatil soud poplatek pravnikovi cca 1150 euro .

dalsi vec je dokazat ze to bylo v dobe prodeje , protoze oni budou oponovat ze jsi si to udelal ty sam , ze v dobe prodeje unik oleje nebyl . a na tobe je aby jsi si nechal udelat posudky od soudniho znalce ze to bylo nebo nebylo predtim , a pokud to podas k soudu protoze neverim ze si ho vezmou zpatky , tak ho budes muset odstavit a neuzivat ho - dalsi zkusenost tentokrat s AAA ,kdyz mi napsaly v CB smlouvu o smlouve budouci , ale ze mam auto dovezt do prahy a tam mi rekly ze mezitim vykoupily to same o 50t levneji a ze mi daji o tu castku min , a kdyz jsem se bavil s pravnikem , tak mi rekl ze to 100% vyhrajem ale ze to muze trvat treba 2 roky a po tu dobu musi byt to auto jako predmet soudniho sporu odstavene a nesmi se uzivat .

dále zalezi co mas ve smlouve ale pokud to bylo extremne levne (jak pises o 5000euro ) tak i ten nejvetsi sporic si musi byt vedom ze tam asi nebude neco v poradku .
tak pokud to neni nic vazneho tak bych to nechal pretesnit a vykaslal bych se na to .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“