Vystrazna kontrolka motoru (symbol motoru ne ozubeny kolo)

Odpovědět
Raada
Test driver
Test driver

Vystrazna kontrolka motoru (symbol motoru ne ozubeny kolo)

Příspěvek od Raada » 24.02.2009 14:27

Mozna se ptam na kravinu, ale vsiml jsem si, ze pri startovani kdyz nazhavim a pockam az zhasnou kontrolky a probehne selftest, tak mi krom mazani a dobijeni nezhasne vystrazna kontrolka motoru. Jakmile nastartuju tak zhasne. Muj dotaz zni - je to normalni, ze mi nezhasne spolecne s ostatnima kontrolkama (jako esp, airbag atd..) pred startovanim? Jeste upozornuju, ze se jedna o kontrolku se symbolem motoru tzn. nejedna se o symbol ozubenyho kola s vykricnikem.

Ta "moje" kontrolka pokud by svitila i po nastartovani znamena doporucenou navstevu servisu a nejedna se o urgentni problem, ze bych musel zastavit jako je to u te s vykricnikem.

Míra
Nováček
Nováček

Re: Vystrazna kontrolka motoru (symbol motoru ne ozubeny kolo)

Příspěvek od Míra » 24.02.2009 14:53

Mě zhasíná také až po nastartování a podle mne je to normální, protože autokontrola proběhne u motoru až po nastartování, zatímco např. jak píšeš aibag nemá důvod čekat na nastartování, u něj se tím již nic nemění.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 24.02.2009 17:19

No ja jsem si nebyl jistej jestli je to spravne. Ma to ale svou logiku. Trochu me vyplasila diskuze o ruznych problemech s motorem, katalyzatorem atd. tak jsem si chtel bejt jistej :-).

hide
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hide » 26.02.2009 14:13

Na 1.6 ZETEC taky až těsně po nastartování.

Obake
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Obake » 05.03.2009 19:45

Já nevím, ale podívám se ... :oops: ... mě stačí že po nastartování zhasnou všechny :? :wink:
Ford Focus 1.6 TDci combi, 2005, dark blue, 80kW
Bruno

Obrázek

Forny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Forny » 09.03.2009 14:10

Po otoceni klicku do I polohy se rozsviti vsechny kontrolky a pak postupne pozhasinaji, jedine ktere mi sviti jsou: parkovaci brzda, dobijeno aku, tlak oleje
Po nastartovani mi pozhasinaji i tyto
- mel jsem to i u starsich aut i u jinych a tak to beru jako normal, pokud mi tam bude sviti nejaka jina kontrolka je asi neco v neporadku
Ford Focus combi Ghia 2.0 TDCi 100kW 2005 Obrázek
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.03.2009 14:26

No tak to jste mi nepomohli - vetsine to sviti a zhasne az po nastartovani a ted to jednomu zhasne spolu s ostatnima.

Otazka asi na Fokiho - je to normalni, nebo je to predzvest nejakeho problemu?

Forny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Forny » 09.03.2009 15:10

Upresnim:
I poloha: zhaveni, motor, ESP, palivo, ABS, max otacky, airbag, (??? bezp. pasy - nejsem si jist???) - rozsviti a pozhasinaji
zustane svitit: parkovaci brzda, tlak oleje, kontrolka dobijeni

Pri startovani se nic nemeni, po nastartovani hned prestane svitit dobijeni a zlomek vteriny potom tlak oleje.

Varovnou kontrolku poruchymotoru jsem jeste nevidel sviti a to jsem to mel u Fokiho na PC (krom jednohu buggu vse v poradku)
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.03.2009 15:30

Forny píše:Upresnim:
I poloha: zhaveni, motor, ESP, palivo, ABS, max otacky, airbag, (??? bezp. pasy - nejsem si jist???) - rozsviti a pozhasinaji
zustane svitit: parkovaci brzda, tlak oleje, kontrolka dobijeni

Pri startovani se nic nemeni, po nastartovani hned prestane svitit dobijeni a zlomek vteriny potom tlak oleje.

Varovnou kontrolku poruchymotoru jsem jeste nevidel sviti a to jsem to mel u Fokiho na PC (krom jednohu buggu vse v poradku)
Jo, souhlas. Tak to mam, ale jen s tim rozdilem, ze motor (tim jsem mel na mysli vystraznou kontrolku motoru) mi zustane svitit. Jakmile nastartuju, tak to zhasne. Proste mi to sviti stejne jako kontrolky oleje a dobijeni.

Forny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Forny » 10.03.2009 09:18

Hmm, tak to by chtelo zjistit u nekoho kdo ma presne ten samej motor jak ty. I kdyz je mam od stejne firmy - vyvoj PSA, tak se muze stat ze behem toho 1,5 roku se neco zmenilo a bylo potreba tu kontrolku pouzivat jinym zpusobem.

Jinak pokud po nastartovani zhasne, tak bych tomu neprikladal moc nejakou vaznosst - oranzova barva je jen varovani, ze by mohlo byt neco v neporadku - coz v tvem pripade je neb se netoci motor :) ale po nastartovani zhasne, protoze je vse v poradku. U me na tu kontrolku muze byt napojeno neco jineho a proto je potreba pred startovani provest jinou diagnostiku a tim padem by kontrolka mela byt pri startu zhasnuta, ale to jen hadam, to by ti asi vysvetlil nekdo z Fordu a nebo kdo dela do aut - Foki a jemu podobni
Obrázek

dzardis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzardis » 14.04.2009 10:40

Tak kdybych to měl takhle tak bych byl spokojenej. Mam FFI, rv 2004, 1.8TDCi asi 2 mesice, po koupi jsem ho nechal zkontrolovat v servisu, vse OK. Asi před 14dny se mi rosvítila kontrola motoru. Nechal jsem si jen udělat diagnostiku ve Fordu BENI - motol. Strašili katalizatorem, pak turbem a nakonec prej asi váha vzduchu. Chybu prej ale nevymazali. Nicméně kontrolka 2 dny nesvítila. Tak jsem byl v klidu, ale za dva dny se opět rozsvítila. Tak jsem to dal ke známému do servisu (Ford), chyba je prej někde na tlakové, nebo podtlakovém potrubí nebo co. Vyměnil řídící ventil? (malý udělátko v motoru nad kolem před řidičem) projel to asi 30km a dobrý. Já s tím odjel a za 3 minuty to zase svítilo. Jinak prej nikde žádná závada není. Takže se s tím asi budu muset naučit žít, nebo odpojit kontrolku. Svítí to někomu taky pořád?
FF combi 1.8 TDCi 74kW, Ultra, 2004

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 20.04.2009 17:07

Tak jsem snad nasel odpoved na muj puvodni dotaz - u FFI jsem v manualu nasel, ze tato kontrolka ma zhasnout po nastartovani motoru. Takze aspon u me by to melo byt OK.

dzardis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzardis » 29.04.2009 15:28

dzardis píše:Tak kdybych to měl takhle tak bych byl spokojenej. Mam FFI, rv 2004, 1.8TDCi asi 2 mesice, po koupi jsem ho nechal zkontrolovat v servisu, vse OK. Asi před 14dny se mi rosvítila kontrola motoru. Nechal jsem si jen udělat diagnostiku ve Fordu BENI - motol. Strašili katalizatorem, pak turbem a nakonec prej asi váha vzduchu. Chybu prej ale nevymazali. Nicméně kontrolka 2 dny nesvítila. Tak jsem byl v klidu, ale za dva dny se opět rozsvítila. Tak jsem to dal ke známému do servisu (Ford), chyba je prej někde na tlakové, nebo podtlakovém potrubí nebo co. Vyměnil řídící ventil? (malý udělátko v motoru nad kolem před řidičem) projel to asi 30km a dobrý. Já s tím odjel a za 3 minuty to zase svítilo. Jinak prej nikde žádná závada není. Takže se s tím asi budu muset naučit žít, nebo odpojit kontrolku. Svítí to někomu taky pořád?
Tak vyřešeno, přestalo to jet, nad 2000ot. škubání a rachocení od motoru. Na 99% zadřená regulace lopatek turba.
FF combi 1.8 TDCi 74kW, Ultra, 2004

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“