Klapání,bublání- zvuk s prostoru vzduch.filtru
-
- Nováček
Klapání,bublání- zvuk s prostoru vzduch.filtru
Zdar poradí někdo? Dnes jsem se po delší cestě cca600km náhodou zaposlouchal do zvuku motoru na volnoběh a zaslechl jsem takové jako klapání či bublání. Po otevření kapoty jsem lokalizoval zvuk s prostoru vzduch.filtru případně té hadici z něj. Filtr jsem zatím neotvíral-byla už tma. Je to normální?? Auto má najeto 120000-serv.kniha. (předtím jsem měl TDI a nějaké zvuky jsem neřešil .Dík
Ford Focus 1,6 Futura 2002 Black Panther
-
- Test driver
Re: Klapání u motoru
ráno skontroluj komplet nasavanie, airbox a hadicu do motoru,
mne robilo dlho niečo podobne,už som si na to až zvykol, ked až jamaka prišiel na to,že si nemec od poistiek prevrtal box kvoli lepšiemu saniu...takže tuzing ako blazon
mne robilo dlho niečo podobne,už som si na to až zvykol, ked až jamaka prišiel na to,že si nemec od poistiek prevrtal box kvoli lepšiemu saniu...takže tuzing ako blazon

- pbjun
- Test driver
Re: Klapání,bublání- zvuk s prostoru vzduch.filtru
Mi auto bublalo na volnobehu kdyz sem mel prasklou hadici co je pod sacim potrubim 

-
- Nováček
A nemohl by jsi tu hadici trochu víc popsat( kam vede a tak..) :Jinak jsem na to dneska koukal a nikde žádná díra - jen v airboxu trochu bordelu(listí , mouchy) a takovej molitan v rohu plnej oleje?? dík
Ford Focus 1,6 Futura 2002 Black Panther
- pbjun
- Test driver
Pohledej tady, mam pocit ze tyhle hadice uz menilo hodne lidi. Ale je to odvetrani klikovky mam pocit. Kdyz se podivas jakoby za saci parozi tak tam uvidis tri hadicky, jedna jde do takeho T - kusu a z neho jdou dalsi dve. Jsou to vlastne jedine tri gumove hadicky za parozim.
- Jemar
- Zkušený
Zkus ho vyměnit nebo vyprat v benzínuMaroš1 píše:molitan v rohu plnej oleje
-
- Test driver
pokial mi nejaké nahradne neposkytol jamaka (mam KN vložku)tak som to jednoducho odstrihol z hubičky na nadobí 

- pbjun
- Test driver
Ja sem tomu molitanu nevenoval nejakou pozornost... Prehnana pozornost je taky spatna ne?
Proste sem ho vypral v jarove vode, proplachl ususil a hodil zpatky 

- J-K
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já od tý doby co jsem vyměnil origo filtr za kónus K&N tak mi to taky na volnoběh bublá a řek bych že celkem dost. Hadici jsem už kontroloval a hadičku od klikovky nebo od čeho to je taky.
Nemůže to být prostě tim, že ten filtr pouští víc vzduchu, proto to bublá??
A ještě jsem si všim když stojim a otočim volantem, tak asi jak sepne posilovač, tak to bublá ještě víc, asi jak to nasává víc vzduchu nebo co. Takže když točim volantem tak to bublá jak zběsilý
Nesetkal jste se s tím někdo?
Nemůže to být prostě tim, že ten filtr pouští víc vzduchu, proto to bublá??
A ještě jsem si všim když stojim a otočim volantem, tak asi jak sepne posilovač, tak to bublá ještě víc, asi jak to nasává víc vzduchu nebo co. Takže když točim volantem tak to bublá jak zběsilý

Nesetkal jste se s tím někdo?
Je: Ford Focus 5dv, 1.6Ti-VCT 77kw, r.v. 2015 - Black Panther
Byl: Ford Focus 5dv, 1.6 74kw Zetec, r.v.2002 - Moondust Silver -- Fofogalerie

Byl: Ford Focus 5dv, 1.6 74kw Zetec, r.v.2002 - Moondust Silver -- Fofogalerie

-
Zdravím všechny. (Ford Focus 1.6 benzin)To klepání, či bublání při volnoběhu a otáčením volantem na místě mě taky trápilo. a zjistil jsem, že sací potrubí, které se má napojovat na krabici s filtrem bylo "mimo", tzn. nějak vypadlo a nejspíše klepalo či co. Po zpětném nasazení bublání přestalo
. a ještě jsem zjistil prasklou hadičku pod plastovým sacím potrubím, ktera se za chodu motoru smrskla "vcucla" podtlakem, ale při vyplem motoru se zase narovnala. to bude asi ta hadička od klikovky. no snad jsem pomohl svým postřehem. Hodně zdaru.