hlučnosť pneumatik lente gumy verzus zimne gumy...
niekto hovoril že logicky by zimná guma mala viac hučať nakolko ma viac lamiel...
ale ja osobne mam pocit že moje zimne gumy su tichšie ako letne...
letne gumy 16´´ hlinnikove disky Michelin Premacy
zimne gumy 15´´ plechove disky Dunlop Winter sport 3D
samozrejme že plechovy disk s menšim priemerom tym padom s vyššim profilom gumy bude mäkší pružnejší a lepšie filtrujúci hrboly na ceste ako vacsi hlinikac, ale tu mi ide o hluk od jazdy dezenu a nie od buchotu tlmicov...
mne osobne sa proste zda ze auto je na zimnych gumach tichsie ako na letnych, nie je tam sice nejak markantne vacsi rozdiel ale je tichsie. ja si myslim ze kvalitna zimna guma by mala byt tichsia lebo je robena z maksich zmesi ako letna a ked jazdim so zimnou vo vyssich teplotach 20 - 25 stupnov tak musi byt este maksia...
kolega hovoril opacne ze isli na ochcavke so zimnymi predpokladam Barum a hucalo to ako v lietadle...
kamarat mal na ibize namontovane letne (nepametam znacku)a ked dal zimne Sava tak hovori ze auto tak stichlo ze skoro ani motor nepocul...

takze ak tu taka tema este nie je, tak skuste prihodit vase skusenosti... ktore gumy vam viac hucia (myslim hluk od dezenu a nie ine pazvuky z lozisk a pod...)