To mě nenapadlo. Je fakt že u toho návodu na diagnostiku klimy bylo i psáno, že na konci se klapky skalibrují a nastaví do původních poloh
Dneska to vyzkouším
Nevím jestli je to za rozumné peníze, ale vrtule s motorem na saharu (0.97.570-MV) stoji v Autokelly 2100,- Když to vezmeš přes nějakého automechanika co má u nic registraci tak ti můžou dat dolu až 30%.
Díky za tip
Ty parchanti ve fordu mi řekli že se to samostatně koupit nedá že musí vyměnit celou saharu za 9800Kč
Ale můj problém je asi jinde pozval jsem si na to kolegu elektrikáře vyndali jsme ventilátor a ten samostatně napojenej přímo na baterku běží takže chyba bude buď v řídícím modulu ventilátoru a nebo už nevím
Ford Mondeo 2.2TDCi GhiaX 114kW r.v.2005 7,2l/100kmJE TO HROZNEJ ŽROUT
Tak je to asi definitivně ten řídící modul ventilátoru na vstupu napětí má a na výstupech není nic.
Zkusil jsem tam přepájet pár obvodů na který se dostanu se svým skromným zařízením pak jsem to složil zapojil a nečekaně to i fungovalo
Teď už ale zase nic
Předpokládám že tohle asi jako repliku neseženu a budu muset zase do Forda co?
Ford Mondeo 2.2TDCi GhiaX 114kW r.v.2005 7,2l/100kmJE TO HROZNEJ ŽROUT
Ono spínání asi není nějak pevně daný, spíná si to řídící jednotka a ta to může dělat samozřejmě čistě jen podle teploty chladící kapaliny...nebo taky bere v potaz teplotu okolního vzduchu, zátěž motoru a rychlost auta...čert (a Ford) ví..
Jak dlouho vam jeste bezi vetrak po vypnuti vozidla - MKIII - ( u me je to nekdy i 5 minut )
btw. Ted v zime mi kolisa teplota chladici kapaliny mezi 75 - 90°C,je to v normalu ?
Auto si prede v pohode, s tim problem nemam. ...
Teď v zimě nevím jestli mi vubec kdy spíná.Za jak dlouho jsi na te teplotě?A je to i někde kde se musíš vyloženě loudat?tzn. že to točíš na minimum-tehdy u ropy klesá teplota zpátky dolu.
Kolísání teploty může být u nafty při nízkých teplotách,přesně jak píše Breh...zvlášť při couračkách,velmi nízkých teplotách a pokud nemáš kryt pod motorem...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005
Řízení je radost,FORD je řízení!
Jahodo nebo pyré vyber si. Až ti zas pojede ten ventilátor šáhni na hadici co je do chladiče jestli je horká ,záměrně píšu horká ne jen oteplená a dej vědět, uvidíme co dál.
Mě se kdysi takhle ochlazoval naftový motor na Oplu, a bylo to vadným termostatem, který byl otevřený i když neměl být .... je normální, že se už zahřátý motor ochladí? Při těch teplotách, které v motoru sou to snad není možné, dokud ho neochlazuje voda z chladiče, kterou tam pustí termostat ...
Nechtěl sem vypouštět moudra dopředu,vadná pumpa by to mohla být taky nevím jaký nájezd má,na krátke trasy to vodu nestačí zvařit ale fest ohřát a pak by ten ventilátor taky zapínalo aniž by něco uchladil.