Anténa
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Jemar
- Zkušený
Re: Anténa
Až teď jsem zjistil že máš Blaupunkt. Tady zewl píše že tyhle rádia mají slabší tuner oproti originálu. Pak asi jedině ten zesilovač. Nevím proč, domníval jsem se že máš taky origo jako já. To hraje dobře, žádný šumění. 

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mno jo no, diky za link. Bohuzel mam to samy radio, co mel Zewl, takze ty samy zkusenosti 
Edit: objednam ten zesilovac a uvidim, jestli to bude lepsi. Snad to budu umet nejak zapojit

Edit: objednam ten zesilovac a uvidim, jestli to bude lepsi. Snad to budu umet nejak zapojit
- strasa
- Nováček
Re:
použil jsem stejný způsob: WD40, nechat chvíli působit, pak hadr a kombinačky a anténa je povolená. Sice jsem gumu malinko ožvejkal, ale už se alespoň nemusím bát do myčkyJozkablack píše:Tak jsem podle zewlova návodu použil kleště a hadr. Anténa je povolená, namazaná a hlavně nepoškozená

zewl: díky za tip...
Naposledy upravil(a) strasa dne 31.12.2008 11:00, celkem upraveno 1 x.
ŠKODA OCTAVIA III kombi, 1,4 TSI 110 kw Style Plus, 07/2018
HONDA CIVIC Urban Titanium, 1,4 i-VTEC 73 kw Comfort, 11/2011
byl:
FORD FOCUS II kombi Deep Navy, 1,6 TDCi 66kw Ambiente , 09/2005, Galerie
RENAULT 19 HB, 1,4 benzín, 1991
HONDA CIVIC Urban Titanium, 1,4 i-VTEC 73 kw Comfort, 11/2011
byl:
FORD FOCUS II kombi Deep Navy, 1,6 TDCi 66kw Ambiente , 09/2005, Galerie
RENAULT 19 HB, 1,4 benzín, 1991
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Malond,
kazde radio ma ve vstupu pro antenu ladici clen, kterym se pripojeni anteny (konektor, kablik, pouzita delka prutu anteny) doladuje. Original radio je naladeno na original pripojeni anteny. Pokud se pouzije neoriginalni radio, mel by se otevrit kryt radia a plastovym (ne kovovym) sroubovakem pri naladene slabe stanici doladit vstupni obvod pro skutecne pripojenou antenu.
kazde radio ma ve vstupu pro antenu ladici clen, kterym se pripojeni anteny (konektor, kablik, pouzita delka prutu anteny) doladuje. Original radio je naladeno na original pripojeni anteny. Pokud se pouzije neoriginalni radio, mel by se otevrit kryt radia a plastovym (ne kovovym) sroubovakem pri naladene slabe stanici doladit vstupni obvod pro skutecne pripojenou antenu.
- martyG
- Pokročilý
to pelen: myslím, že máš ako vždy zase pravdu. Mal som na fofovi neorigo anténu a príjem bol mizerný, zohnal som origo z iného focusa a zlepšilo sa to o 100 %.
Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
2 Pelen: Jestli to dobre chapu, tak mam rozebrat zezadu radio a pak doladovat proste podle toho, az mi prijde prijem te dane stanice dobry?
Edit: toto je odpověď technika Blaupunktu na můj dotaz ohledně slabého tuneru:
Dobrý den
Hamburk určitě slabý tuner nemá spíš je potřeba skontolovat antenu ve voze - je napájená? kabelem nebo sředovým vodičem ? je toto napájení správně zapojeno? jaká je zem anteny vůči radiu?
U starších modelů se skutečně dala antena doladit asi před 15 lety, ale pomáhalo to jen v omezené míře.
Bohuzel to, na co se me pta, je pro me spanelska vesnice, tak bych Vas nekoho chtel poprosit o radu, co mu na to mam odpovedet
Diky moc
Edit: toto je odpověď technika Blaupunktu na můj dotaz ohledně slabého tuneru:
Dobrý den
Hamburk určitě slabý tuner nemá spíš je potřeba skontolovat antenu ve voze - je napájená? kabelem nebo sředovým vodičem ? je toto napájení správně zapojeno? jaká je zem anteny vůči radiu?
U starších modelů se skutečně dala antena doladit asi před 15 lety, ale pomáhalo to jen v omezené míře.
Bohuzel to, na co se me pta, je pro me spanelska vesnice, tak bych Vas nekoho chtel poprosit o radu, co mu na to mam odpovedet

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
zdravím všechny FOCUSÁKY. záhadným způsobem se mi ztratil prut antény. Buď ho někdo šlohl, nebo se sám vyšrouboval. Všiml jsem si ale,že má oproti ostatním anténám obráceně šroubování. na prutu byla matička a na tom dole je šroubek ( Nevím jak se to jinak říká, ale asi všichni pochopili). Má to jenom moje anténa, nebo to máte takhle i ostatní?
Tak jsem na to přišel. je to buď vnitřní, nebo nvější závit. Tak anténa má vnitřní?
Tak jsem na to přišel. je to buď vnitřní, nebo nvější závit. Tak anténa má vnitřní?
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že má naprosto normální závit. Prostě dotahuješ po směru hodinových ručiček.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Jemar
- Zkušený
Je to tak. Anténa má vnitřní závit, držák vnější. Utahuje se, jak píše Jožka, po směru hodinových ručiček. Někde jsem tu četl, že citlivost tuneru originálního autorádia je nastavená na origo anténu. Takže pokud máš origo rádio, chtělo by to i origo anténu.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to já vím, že tam je normální závit ale nejsem technik a tak jsem se ptal jestli ten závit na prutu je vnitřní, nebo nvější? a kolikatka je ten závit. Na netu vidím rozměry 5 5,6 7
- Jemar
- Zkušený
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
a je to ten vnitřní?
- Jemar
- Zkušený
To je úplně jedno. Aby to šlo do sebe musí to být na obou dílech přece stejný závit. 

- santyr
- Junior
Je to ten vnitřní. Vnitřní znamená že je tam matice.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI, 5/2OO4, 85kW, šedá magnum

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine