!sportovní vzduchové filtry (K&N)
- kaminek
- Pokročilý
Re: !sportovní vzduchové filtry (K&N)
Kamikaze 211 ,pravdu máš určitě ty ,každé zatížení auta ať je to příčiněno třeba další osobou v autě navíc, nebo podhuštěný pneumatiky ,širší pneumatiky, nebo mimo dalších věcí i ty rozsvícený světla na celým automobilu ten motor zatěžují,sice málo ale přeci. V Rakousku před lety taky zavedli povinnost svítit přes den, jako je to u nás teď ,ale po čase tuto povinnost zrušili neboť zjistili ,že jim do ovzduší jde mnoho zplodin navíc a to díky zvýšené spotřebě benzínu a nafty právě díky svícením přes den.Takže se nenech odradit a mimo to ,proč asi budou výrobci aut montovat povinně denní světla?
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie
Je BMW 330d Touring
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie

Je BMW 330d Touring
- Dzefer
- Zkušený
kua chlapi sak rozmyslajte. Jasne ze zvysene zatazenie kvoli svetlam sposobi zvysenie spotreby, ale, aj ked v kufri budes vozit 2l flasu s vodou, aj to sposobi zvysenie spotreby. Lenze nemas sancu to odmerat a tym padom ani zistit
Ked u 10 milionov aut znizis spotrebu o 0.001%, tak celkovo sa to prejavi. Ale jednotlive auta neodmeras, mozes to akurat teoreticky vypocitat. Vyrobcovia ponukaju SPDS a "sportove" filtre preto, lebo to ludia kupuju, tak isto ako zasterky a milion inych nepotrebnych veci.
Ked chces filter namontovat kvoli znizeniu spotreby, tak za tie peniaze radsej natankuj a chod sa pre radost povozit, len tak. Ja som do byvaleho focusa namontoval ten filter preto, aby som kazdy rok nemusel platit za normalny papierovy. Ale to je tiez otazne, lebo papierovy mas kazdy rok uplne novy a ten bavlneny musis cistit a je otazka, ci ho vycistis tak, aby bol ako novy.

Ked u 10 milionov aut znizis spotrebu o 0.001%, tak celkovo sa to prejavi. Ale jednotlive auta neodmeras, mozes to akurat teoreticky vypocitat. Vyrobcovia ponukaju SPDS a "sportove" filtre preto, lebo to ludia kupuju, tak isto ako zasterky a milion inych nepotrebnych veci.
Ked chces filter namontovat kvoli znizeniu spotreby, tak za tie peniaze radsej natankuj a chod sa pre radost povozit, len tak. Ja som do byvaleho focusa namontoval ten filter preto, aby som kazdy rok nemusel platit za normalny papierovy. Ale to je tiez otazne, lebo papierovy mas kazdy rok uplne novy a ten bavlneny musis cistit a je otazka, ci ho vycistis tak, aby bol ako novy.
- Dingo-zetec se
- Junior
mal som tiez K&N a zeby som mal mensiu spotrebu nemozem tvrdit,,, a ta filtracna schopnost ,moc sa mi to nepaci je dieravy ako sitko na slize aj po nainpregnovani a vykon hahaha nebudem to tu rozoberat,,,jedine co je na nom vynimocne je ten zvuk
moja rada kupte si kvalitny papierovy filter
motor treba chranit
jedno je iste K&N filter nevydrzi tolko pracich cyklov co udava vyrobca,,mam to odskusane na mojom
ale zas neodsudzujem K&N filtre

moja rada kupte si kvalitny papierovy filter

jedno je iste K&N filter nevydrzi tolko pracich cyklov co udava vyrobca,,mam to odskusane na mojom
ale zas neodsudzujem K&N filtre