kontrolka zavady motoru

Odpovědět
duruz
Nováček
Nováček

kontrolka zavady motoru

Příspěvek od duruz » 29.06.2014 17:31

ahoj, mel bych dotaz. vcera mi zacala sviti kontrolka zavady motoru. Nejsem si jisty, jestli to neudelala lambda, kdyz jsem ji poskadlil vetsim pomerem ethanolu/naturalu... cca 60/40. po odpojeni baterky, dotankovani naturalu vse ok. jeste me napada, zda si to neskocilo o zub. Svitala by opet zavada motoru, kdybych ji nasilim vymazal? auto jede bajecne, ale asi pro jistotu necham udelat diagnostiku... rozvody pred 40tis km.

FF 1, 1.6 74kw, benzin 2003

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Re: kontrolka zavady motoru

Příspěvek od stano. » 29.06.2014 17:50

Lambdu to pravdepodobne neposkodilo. Jedna nadrz etanolu to nerozbije. Mozno pri vyssom pomere ethanolu nestihlo nastreknut dostatocne mnozstvo paliva (etanolu treba o dost viacej), preto z toho vznikla chudobna zmes.
A uz vobec kvoli tomu nepreskocili rozvody :roll:

duruz
Nováček
Nováček

Příspěvek od duruz » 29.06.2014 17:58

asi jsem to spatne napsal... vim, ze to lambdu neposkodi, jen signalizuje zavadu...obcas se to stava..,dotankovanim by se to melo odstranit, pripade vypojenim baterie, jak jsem to resil ja... take je mi jasne, ze to neznici rozvody, nikde jsem tam nepsal, ze mam takove pochybnosti. Ford dostal vcera zabrat od me blondynky, proto jsem to dal do dotazu. otazka tam byla trochu spatne polozena, zkusim to znovu.

pokud by si to skocilo na rozvodech a zacala by svitit dioda zavady motoru..,bude svitit i po jejim odmazani odpojenim baterie?

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 29.06.2014 18:20

Neviem si predstavit, ze by pri jazdeni skocili rozvody. To nema retaz so zbytocne volnymi napinakmi ako koncern. Moze sa stretnut motor, ked sa remen roztrhne, to ale zistis hned :D Alebo sa stretne motor, ked sa pretoci (napriklad namiesto trojky tam vodic strci jednotku, pripadne namiesto dvojky stvorku...) - vtedy elektronicky obmedzovac samozrejme nezafunguje, kedze sa motor natvrdo roztoci cez kolesa.
A pri posunuti o zub kontrolka pravdepodobne svietit nebude.

pieter1
Nováček
Nováček

Svítí kontrolka motoru- senzory?

Příspěvek od pieter1 » 30.06.2014 09:35

Zdravím,
z ničeho nic se rozsvítila kontrolka motoru. Auto sice jede pod plynem normálně..ale když uberu a následně přidám plyn, tak auto nejde za plynem pozvolna ale jakoby škubne. Dál už je v otáčkách v pohodě. Volnoběh je dobrej, jen někdy po prošlápnutí plynu otáčky klesnou jakoby chtěl motor chcípnout, ale pak se chytne a běží normálně.
Při zpátečce když se chci rozjet tak musím dávat hodně plynu jinak se auto skoro dusí a jako by motor šel na 3 válce...ale to na rychlosti vpřed nedělá.
Byl jsem na výpise chyb a a výsledek je takový:
Nízký vstup na obvodu senzoru MAF. Vysoký vstup na obvodu senzoru IAT. Ale hodnoty z těch senzorů jsou v pořádku.
Nevíte v čem by mohl být problém? Je senzor MAF špatný?
Mám motor 1.6 Ti-VCT.
Díky moc.

Sloučeno. l.j.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Svítí kontrolka motoru- senzory?

Příspěvek od foki » 30.06.2014 10:15

civka ,svicky, kabely .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

pieter1
Nováček
Nováček

Re: Svítí kontrolka motoru- senzory?

Příspěvek od pieter1 » 30.06.2014 10:20

a proč by to na počítač ukazovalo chybu na senzoru MAF a IAT...co mi bylo řečeno tak tyto dva senzory jsou v jednom.

Odpovědět

Zpět na „Focus - budíky (palubní počítač, kontrolky)“