Chtel jsem se zeptat,z venku motor krasne zni,ale jakmile sednu dovnitr,zda se mi dost hlubokej. Mel jsem pred tim naftovyho seata toledo 2000 TDi 1.9 a ten byl oproti tomuto luxusne tichej. Ford je 1.8 TDCi 2003. Nejvic to huci pri 100 az 120ti na petku,to znamena asi pri 2 500 az 3000 otacek,pak pri 140 se da rict,ze se to ztraci. Prirovnal bych to jako,kdyz se dela dira do vyfuku,taky to zacne prdet,ale tady to spis huci,ale proste je to dost hluboky,ze se mi to zda neobvykle. Nejsem na to zvyklej,ale jedina moznoat je asi zkusit si sednout do jinyho a poznat rozdil. Slysim to nekde primo pred sebou,jako by v zadni casti toho motoru,nekde primo pod nohama,ale spis u spolujezdce nebo uprodtred mozna. To vysvetluje i to,proc to neslysim z venku. Protoze je to schovany vzadu,kdyz vylezu ven z auta. Ale v aute to mam hned pred sebou. Mel jsem ted problem s klimou,ta se vymenila,ale motor ma stejny zvuk.
Jeste jsem se chtel zeptat,jestli je mozny,ze mam slabsi vykon ? Sedel jsem u kamosa v oktavce 1.9 tdi,a kdyz jsem dal dvojku a dupnul jsem tomu,letelo to jak raketa,tak mi to tak prijde,ze to reaguje az tak po dvou sekundach nez to chytne ten poradnej rozjezd,je mozne,ze by se dalo neco vycisit,co by na to mohlo mit vliv ? Diky. Marek
Pak jeste jedna vec,prosim. Nez se vymenila ta klima,musel jsem 8 km dojet bez klinovyho remene. TO znamena ,ze to nechaldilo a varila mi voda,hned jak stoupla,zastavil jsem a nechapal jsem to schladnout,to jsem udelal tak 3 krat,ale divny bylo pak,ze hladina vody zustala asi cm nad maximem,ale pred tim to tak nebylo. On mi vymenil tu klimu a rikal,ze je to dobry. Ale ta voda zustala nahore. Co se s tim mohlo stat,ze nejde ten kousek dolu zpatky ? Dost me ojebal ten opravar.
Hlucny motor 1.8 TDCi 2003
- Jardak
- Test driver
Re: Hlucny motor 1.8 TDCi 2003
TDCi v jedničkovým focusu pokud je vše OK, je dost tichý. Určitě tišší než TDI v oktě. Pokud je to u tebe jinak, máš něco špatně. Třeba takovej vykuchanej katalizátor hluk znatelně zvedne. Nebo třeba netěsnej vlnovec výfuku. Nebo opotřebená dvouhmota zvedne hluk, je taky možný, že místo dvouhmoty tam už je namontovanej pevnej setrvák, což taky zvedne hluk. Opotřebený vstřiky tichu taky nepřidají. Moje TDCi bylo tichý - nebyl žádnej úsek otáček kde by se hluk znatelně zvětšil. Taky může bejt opotřebovanej silentklok motoru - je kapalinovej, může bejt vyteklej.
Co se týče tý chladící kapaliny, pokud se hladina při varu zvedla a neklesla zpátky bude někde v systému bublina. Systém je samodvzdušňovací, takže by se hladina měla vrátit do původní polohy, nebo i níž pokud se jí trochu vyvařilo. Pokud hladina stoupá po prošlápnutí motoru je KO těsnění pod hlavou.
Co se týče tý chladící kapaliny, pokud se hladina při varu zvedla a neklesla zpátky bude někde v systému bublina. Systém je samodvzdušňovací, takže by se hladina měla vrátit do původní polohy, nebo i níž pokud se jí trochu vyvařilo. Pokud hladina stoupá po prošlápnutí motoru je KO těsnění pod hlavou.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Re: Hlucny motor 1.8 TDCi 2003
To tesneni pod hlavou jde ale vymenit ze ? To neni jeste motor hotovej ne ? Jinak diky za odpoved,mam urcite neco spatne. Ja vzdy,kdyz neco tusim, mam vetsinou pravdu vic jak opravari. Jsem smolar,za tyden jsem potkal 3 smejdy opravare,2 mi rekli,ze mam rozbitou klimu,coz meli pravdu,ale rekli,ze muzu jet dal,ja rikam,ze to smrdi a kouri uz po kilomteru,prej muzu jet dal. Po 40 km ceste domu zhavy kolo u klimy a horkem se roztavil i remen. Pak to dam spravit tretimu,protoze tem dvema uz sem neveril a 13 000 pryc. Rkam mu ,podivej se i na tu vodu a zkontroluj vsecko,nic,prej je jinak vse OK. Nasel jsem na netu klimu za 3 000,novou za 7000,ale to on prej nedela,bud od neho,nebo nic A protoze nemuzu byt bez auta,tak bohuzel,musel jsem.