Kontrolka ABS/ESP

focus04
Nováček
Nováček

Re: Kontrolka ABS/ESP

Příspěvek od focus04 » 14.10.2013 19:46

foki píše:vim ze si to chces opravit sam , ale kdyby jsi ten cas ktery tomu venujes delal neco co ti vydela penize , tak by jsi to nechal napichnout , vedel by jsi co to je a nemusel by jsi tady shanet schemata apod .

ve ctvrtek jsem neco podobneho delal jednomu rakousakovi , byl asi ve 4servisech , menil cidlo , lozisko , pak mu rozebrali cely interier a hledali kabely , zaplatil za to asi 150 euro a my jsme to meli za pul hodiny a stalo ho to as 40 euro . nechapal :mrgreen:

Jasně. Diagnostika... jednoduché si ji nechat udělat. Ale to auto je s prominutím tak v hajzlu, že já ty prachy do toho strkat nechci. 600kč za diag. pro tohle auto je moc. Jak se ABSko pořeší... okamžitě jde do bazaru a už je mi jedno, jak spadnu na ceně oproti kupní.

Zeptám se ještě na jedno. Čidlem probíhá stejnosměrný proud. Má 2 dráty. Tak hádám, že jde signál přes čidlo, které spíná při magnetickém poli zpět druhým drátem. Co kdybych jednotlivě u kol, pokud kontrolka zrovna svítí.. odpojil čidlo a kontakty v konektoru propojil natvrdo drátem? Signál by šel okamžitě zpět a kontrolka by mohla zhasnout.

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 14.10.2013 19:59

Tak jestli ti z toho leze řádově mV, tak to je asi blbost co jsi teď napsal.
Logická dedukce: z čidla lezou řádově mV jak psal stano, napájený bude např: 5V nebo 12V a když tam pošleš plný napájecí napětí(tím že to propojíš), tak buď ti jednotka vyhodí chybu, a nebo jí pošleš do kytek. Je to jenom logická dedukce, tak to tak ber

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 14.10.2013 20:01

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hallova_sonda tady si to přečti :bebng:
Musel by jsi zjistit kolik leze z tý sondy mV a pak místo sondy, tam dát odpor(rezistor) a ten by sis musel vypočítat, teď ještě otázka jestli by to šlo takhle ochcat, protože pokud dobře víš tak sonda v ložisku snímá zuby, takhle by to mohla jednotka vyhodnotit jako zastavený kolo

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 14.10.2013 21:42

focus04 píše: Ale to auto je s prominutím tak v hajzlu, že já ty prachy do toho strkat nechci. 600kč za diag. pro tohle auto je moc. Jak se ABSko pořeší... .

tak kdyz nechces davat 600za diag , tak ho dej treba o 10000 levneji s vadou ABS .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 14.10.2013 21:44

Nema nahodou to cidlo treti kontakt na srobe tehlice?

focus04
Nováček
Nováček

Příspěvek od focus04 » 15.10.2013 15:59

čidlo je připevněno šroubem, ale žádný kontakt. Kabel je ze 2 drátů. Měl jsem toho dost. Vzal jsem to dneska z práce rovnou na tu diagnostiku. Podezření na levé přední kolo jsem měl a to se potvrdilo. Čidlo je ok, ale mám ulomený zub na homokloubu nebo vadný snímací kroužek. Během týdne vytáhnu poloosu a uvidím co najdu. Jak jsem psal o tom kontaktu v konektoru... nejsem elektrikář...

benrabit

Příspěvek od benrabit » 21.04.2014 21:49

mno,teď se u segry focuse stalo to,že se jí rozsvítilo ABS a zůstal jí tacho na 120km/hod,když vypnula klíček a znovu natočila tak tacho nešlo a kontrolka svítila vesele dál,jinak při brždění,jí to pěkně bouchá do pedálu a jinak má prý v háji ložisko na předním pravém kole,jěště jsem jí na to nekoukal,tak jsem zvědav co na mě vykoukne,ale netuším proč nejde to tacho

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“