prasklá hadice od intercooleru
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: prasklá hadice od intercooleru
Tak mám ten samej problém.EGR mám pouze podtlakovej, plně zaslepenej,auto se chová normálně. Jakou trubku jste použili?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jen je mi divné, že ostatním to způsobovalo problémy (kouřivost, slabý výkon...), ale mě se zatím nic takového neprojevilo. Nechal bych si tedy od známého udělat kus trubky, dal by jí z nerezu. Jakou použít tloušťku stěny? Pokud bude trubka rovná, dokážu na ní hadici doohýbat nebo musí mít tenhle tvar? Pak teda asi ideálně hadici vyndat a přeměřit,že?
Množství oleje nafoukaného kolem (sahara, hadice od serva) je v pořádku?
Množství oleje nafoukaného kolem (sahara, hadice od serva) je v pořádku?
- LeFort
- .
Sorry za OT, ale mám jednu hadici doma, je na ní asi 100tis. km, ale vypadá ok. Pokud ji někdo chce, rád pomůžu. Měnil jsem za silikonovou, pro jistotu 

Fiesta ST 1.6 EcoBoost
Lancia k Coupé 2.0 20V turbo
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi
-
- Test driver
Kotíku tu náhradu za origo hadici od fordu (cena cca 1200 u forda) ,řešili kluci ze slovenska tady hadici na metráž od rubeny.Jukni tam určitě najdeš info co potřebuješ.
Pak tu máme taky jeden odkaz u nás na todle
Jinak k tomu že to ještě nemá slabý tah.....je to jen časovaná bomba,asi to je zatím naprasknuté jen málo a nestačí se to projevit,ale to brzy přijde na to dám krk a pak to nepojede,anebo jo ale jak dízel z lokomotivy.A to že to tam je mastné je normální ,trocha oleje v sání je u ojetiny běžné a tím že tam máš malou díru to je jak fixírka
Pak tu máme taky jeden odkaz u nás na todle
Jinak k tomu že to ještě nemá slabý tah.....je to jen časovaná bomba,asi to je zatím naprasknuté jen málo a nestačí se to projevit,ale to brzy přijde na to dám krk a pak to nepojede,anebo jo ale jak dízel z lokomotivy.A to že to tam je mastné je normální ,trocha oleje v sání je u ojetiny běžné a tím že tam máš malou díru to je jak fixírka

- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
lefort a tys kupoval tu silikonovou náhradu jednotlivě, nebo jako celou sadu?
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To Kota: Ve fordu chtěj za tu hadici něco kolem 2000 Kč. Na aukru mají tu samou za 750... Můžu ti v sz poslat link nebo stačí dát vyhledat mondeo hadice a hned ta první. Já jsem ji nezkoušel, ale kvalitativně to bude asi to samý.... Je zajímavý, že tahle hadice praskne vždy v tom ohybu...
- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já tu hadici mám taky prasklou a poznal jsem to podle toho, že v tahu to znělo jako kdyby běžel větrák topení na max. Jinak výkon zatim stejnej... hadici jsem objednal z Ebay za 20 liber... cca 600kč. Je to ta samá jako na Aukru
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hoši díky za rady, už už jsem málem dnes kupoval originál
Okouknu tedy Vaše rady a něco vyberu...
LeForte, nabídka lákavá, ale mohla by odejít v brzké době taky... Raději nahodim novou

LeForte, nabídka lákavá, ale mohla by odejít v brzké době taky... Raději nahodim novou

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jí teda nakonec koupil ve fordu
protože pokud bych objednal z ebaye nebo tu silikonovou náhradu - minimálně týden bych čekal než by došla. A tu z aukra jsem našel až po to tom, co jsem již koupil novou
. Jediná výhoda je, že ve fordu ji maj snad všude skladem 

- LeFort
- .
Kupoval jsem jen tuhle konkrétní, od člena z talkford.com, odkaz už tu byl: http://www.talkford.com/topic/199514-si ... ted-stock/
Měl jsem před sebou cestu do severní Evropy, tak jsem to radši preventivně vyměnil
Měl jsem před sebou cestu do severní Evropy, tak jsem to radši preventivně vyměnil

Fiesta ST 1.6 EcoBoost
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem pročítal a....
Přesný odkaz na hadici přímo od rubeny jsem nenašel, nebo ne potvrzený.... Jen nějaký na hadici za 800 bez DPH a metrovou délku.
U těchto hadic kluci psali,že jí nedokáží natvarovat, a proto je průtok vzduch snížený.
Pak je tedy možnost koupit tvarovanou hadici na aukru z Polska
http://aukro.cz/trubka-hadice-spojovaci ... 54929.html
Vyjde skoro na stejnou cenu jako ta metrovka od Rubeny.
Kvalitou bude snad stejná.
Pak už jen tu silikonovou z Británie, ovšem cenově je skoro stejná jako origo, i když by měla vydržet víc....
A pak origo.
Ještě počkám na info od známého, jestli by mi z nerezu nedokázal vytvořit to koleno s prasklinou, že bych hadici fiknul a tuto vadnou část vyměnil za nerez provedení...
Přesný odkaz na hadici přímo od rubeny jsem nenašel, nebo ne potvrzený.... Jen nějaký na hadici za 800 bez DPH a metrovou délku.
U těchto hadic kluci psali,že jí nedokáží natvarovat, a proto je průtok vzduch snížený.
Pak je tedy možnost koupit tvarovanou hadici na aukru z Polska
http://aukro.cz/trubka-hadice-spojovaci ... 54929.html
Vyjde skoro na stejnou cenu jako ta metrovka od Rubeny.
Kvalitou bude snad stejná.
Pak už jen tu silikonovou z Británie, ovšem cenově je skoro stejná jako origo, i když by měla vydržet víc....
A pak origo.
Ještě počkám na info od známého, jestli by mi z nerezu nedokázal vytvořit to koleno s prasklinou, že bych hadici fiknul a tuto vadnou část vyměnil za nerez provedení...
-
- Test driver
S tim nerezem to pujde,akurát by to chtělo na lemu trubky z obou stran lem nebo pořádně zdrsnit aby ti to v zátahu až se systém pořádně natlakuje nesvlíklo hadici dolu.
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Nebo stáhnout sponou na každé straně 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Test driver
Tak kvalitní spona je snad samozřejmost,ale nerez je hladký a ve spojení s mastnou a tím i kluzkou gumou by to s lemem byla jistota.Při plném tahu je tam tlak přes 2atm.
-
- .
- Kontaktovat uživatele:

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )