Parkovací senzory vs. tažné zařízení
- Vodik
- Nováček
Parkovací senzory vs. tažné zařízení
Má někdo zkušenost jak se dá sladit montáž tažného a parkovacích senzorů? Chtěl bych si namontovat 4 ks senzorů a tažné zařízení, ketré bude na šrouby, tudíž demontovatelné jen s nástrojem. Předpokládám, že ho asi nebude sundávat. Nevím ale, jestli se to nebude mlátit s těma senzorama. Díky za radu a zkušenosti.
Ford Focus Turnier 1.8 TDCi, r.v. 2004
- No1
- Člen klubu
Cau
Presne tohle jsem delal asi pred mesicem. Koupil jsem 4 senzory a rozmistil je tak, ze v zaberu ani jednoho neni "koule" (samozrejme, jak pripojim vozik, tak se aktivuji senzory). Neni to problem, kouli taky nesundavam (zena to pouziva jako parkovaci doraz
) a senzorum to vubec nevadi. Staci jen poradne vyzkouset vzdalenosti pred montazi. Sel jsem na to medotou pokus-omyl. Zkusil jsem si, v jakem miste priblizne senzor zabere tazne zarizeni a pak jsem ho posunul o par centimetru od stredu.
Jestli mas zajem, zkusim nafotit a napsat rozmery.
Presne tohle jsem delal asi pred mesicem. Koupil jsem 4 senzory a rozmistil je tak, ze v zaberu ani jednoho neni "koule" (samozrejme, jak pripojim vozik, tak se aktivuji senzory). Neni to problem, kouli taky nesundavam (zena to pouziva jako parkovaci doraz

Jestli mas zajem, zkusim nafotit a napsat rozmery.
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- No1
- Člen klubu
Tak, koty jsou sice v milimetrech, ale takhle presne to asi vymerovat nebudes. Kota "75" je zamerne merena odvrchu (mame na dvore krivy povrch a je po ce delce stejna). A ty vodorovne koty (250, 680) jsou od "stredu" narazniku

A kde mam display, to je v moji galerii galerii

A kde mam display, to je v moji galerii galerii
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
-
- Nováček
Re: Parkovací senzory vs. tažné zařízení
Zdravim vsechny majitele C-maxika.
Koupil jsem si C-Max 2.0 TDCi Ghia 2005, mam problem se zapnutim parkovaciho systemu ktery je original. Na pristrojove desce pod varovnyma svetly mam spinac parkovaciho systemu ale furt sviti zlute OFF, nevim jak ho zapnout, podle manualu staci zmacknout spinac a zaradit zpatecku ale nic se nedeje furt sviti zlute OFF, muzete mi pls poradit jak zapnout tento system? Diky za odpoved.
Pokud jsem se trefil do spatneho vlakna tak se omlouvam.
Koupil jsem si C-Max 2.0 TDCi Ghia 2005, mam problem se zapnutim parkovaciho systemu ktery je original. Na pristrojove desce pod varovnyma svetly mam spinac parkovaciho systemu ale furt sviti zlute OFF, nevim jak ho zapnout, podle manualu staci zmacknout spinac a zaradit zpatecku ale nic se nedeje furt sviti zlute OFF, muzete mi pls poradit jak zapnout tento system? Diky za odpoved.
Pokud jsem se trefil do spatneho vlakna tak se omlouvam.
- ZaQik
- Admin
na diagnostice nacist pripadnou chybu
(predpokladam, ze couvacka pri zarazene zpatecce sviti)
(predpokladam, ze couvacka pri zarazene zpatecce sviti)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Diky za odpoved, mam ho 2.dny, sice jsem se dnes objednal do servisu ford na stredu ale zkusil jsem jeste napsat sem, zpatecka by mela svitit pri zarazene zpatecce ale radsi to zitra zkontrloluji, mam cidla ve predu i vzadu jaxi nevim ani jak se to chova ale podle mne jde jen o pipani
, na palubce me ani nic nesviti ohledne parkovaciho asist.

- xslide
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na jednom autě napřed senzory (neoriginál) a až potom tažný a vše v pohodě. Nevadí to tomu ale asi bude záležet jak který auto.Vodik píše:Má někdo zkušenost jak se dá sladit montáž tažného a parkovacích senzorů? Chtěl bych si namontovat 4 ks senzorů a tažné zařízení, ketré bude na šrouby, tudíž demontovatelné jen s nástrojem. Předpokládám, že ho asi nebude sundávat. Nevím ale, jestli se to nebude mlátit s těma senzorama. Díky za radu a zkušenosti.
Každopádně jsem ale viděl senzory, který jsou na to přímo dělaný. Je tam nějaký režim, že se to zapne a ono si to uloží tažné a dále už ho jakoby "nevidí". Takže je to taky řešení.
Jinak jedině zkusit a rozmístit tak, aby to nevadilo.