Klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
jaj169
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaj169 » 01.06.2007 15:33

Tak jsem volal do servisu - prý to může být tím, že klima není naplněná !!! - vinou špatného předprodejního servisu. A pak si kupte nové auto od odborníků!!!
A ještě perlička nakonec: pokud zjistí, že není naplněná - musím si naplnění hradit ze svého!!! - bomba co? - volal jsem totiž do super značkového v servisu v Ostravě!!! (auto jsem kupoval jinde, tam by mi to samozřejmě naplnili zadara - ale je to z ruky, tak jsem zkusil servis v Ostravě) Nenechal jsem si to líbit a volal na centrálu Fordu do Prahy, tak jsem zvědav, jak se to vystříbří. (budou mi volat-prý)
Nakonec mi nezbude, než teda jet tam, kde jsem to koupil - cca 60 km. Ale pěkně mě to vytočilo - ještě že jsem to nekupoval v Karlových Varech, nebo Plzni.
Ford Focus III 1,6 Duratorq TDCi, 85 kw, r.v. 06/2014, combi
před tím Ford Focus II, 1,6 74 kw, r.v. 11/2006, hatchback

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 01.06.2007 16:01

počkaj, počkaj,,,co sú to za hamotiny-vinnou špatneho predprodejneho servisu.....

klima sa plni na linke sučastne so všetkými kapalinami...

vidím 3 možnosti....
1/ bud maš niekde unik-vedenie, kondenzator
2/ mechanická závada na kompresore
3/ alebo niejaký blbeček v autosalone to fakt vypustil :lol: :lol:

všetky auta pred opustením závodu su kontrolovane 3krat na funkcnost klimy..

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 01.06.2007 19:05

To je pravda, nez auta odjedou z fabriky, tak projdou hodne dukladnou kontrolou a testuje se funkcnost vsech zarizeni.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 01.06.2007 20:46

60 km neni zadna velka vzdalenost. :wink:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 01.06.2007 23:38

z jednoho telefonátu s nějakým chytrákem bych vědu nedělal, však ono se to vyrýsuje. jen klid. 8)
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

jaj169
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaj169 » 02.06.2007 12:46

60 km sice žádná vzdálenost není (for Pelen) - ale jde o princip.
A taky o způsob, jakým mi to bylo sděleno. Velice "neprofesionálně".
Nejsem z těch, co si všechno nechají líbit a tak to určitě nenechám.
Pak dám vědět, jak jsem dopadl.

jaj169
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaj169 » 09.06.2007 11:33

Klima jede - důvod proč to nefungovalo mi nebyl sdělen !!! - prý jsou to interní předpisy, že mi nemusí sdělovat proč to nejelo. Zdá se mi to sice divné, ale hlavně že mi to fachčí. Jen jsem z nich dostal, že to nebylo nic vážného, že neměnili žádný díl. Tak asi nejspíš to nebylo naplněno !!! Když jsem podotkl, že by to snad mělo být naplněno už z výroby, podotkli, že i tam pracují jen lidé.
Mám teda první zkušenost s autorizovaným servisem Ford - a opravdu nic moc. Už se těším na garančku !!!

MK
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK » 09.06.2007 12:43

Zkopiruji sem problemek s jineho vlakna, kam jsem psal:
Mam podobnu problem jako kolega ClairVOYanT. Ted je to teprve markantne znad. Po zapnuti klimy se neozve zadne cvaknuti a koumal jsem i vetrak, ktery by mel aspon naznacovat nejakou cinnost, a ten stoji, jako pribity. Zkusim tedy tu pojistku a podobne, kez by to byla jen nejaka takova trobnost. Bohuzel jsem FoFo koupil pred zimou a na zavadu prisel az ted :(

Tak pojistka je OK, i s relatkem cislo 11 v pridavne skrince jsem trosku polaskoval, ale zda se mi, ze cvaknuti se stale neozyva, anebo je prilis slabe. Mozna to bude to relatko. Myslite, ze by mel vetrak klimy konat nejakou cinnost hned po zapnuti?
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 09.06.2007 13:11

MK píše:Zkopiruji sem problemek s jineho vlakna, kam jsem psal:
Mam podobnu problem jako kolega ClairVOYanT. Ted je to teprve markantne znad. Po zapnuti klimy se neozve zadne cvaknuti a koumal jsem i vetrak, ktery by mel aspon naznacovat nejakou cinnost, a ten stoji, jako pribity. Zkusim tedy tu pojistku a podobne, kez by to byla jen nejaka takova trobnost. Bohuzel jsem FoFo koupil pred zimou a na zavadu prisel az ted :(

Tak pojistka je OK, i s relatkem cislo 11 v pridavne skrince jsem trosku polaskoval, ale zda se mi, ze cvaknuti se stale neozyva, anebo je prilis slabe. Mozna to bude to relatko. Myslite, ze by mel vetrak klimy konat nejakou cinnost hned po zapnuti?
Zkus si zkontrolovat napeti na konektoru, ktery ti jde na civku - ono to totiz bud bude stejne jako mam ja (tzn. problem s tim, ze na civku nejde napeti), nebo ti civka nema silu priskocit (taky uz se to tu nekde resilo zpusobem, ze se zmensila nejaka mezera). O autech vim kulovy, ale bylo to tu popisovany odborne, tak aspon nastin aby si vedel co hledat.

U me to je problem v elektrice, ze mi do toho konektoru leze polovicni napeti a jeste je nejakej jetej. Zbytek obvodu klimy se zda byt OK.

Dalsi moznost je, ze ti odesla civka a ta se pry samostatne neprodava.

To co tu rikam je vlastne tlumoceni slov cloveka, ktery mi na klimu koukal. Mam stejne priznaky jako ty.

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 09.06.2007 22:07

MK píše:Zkopiruji sem problemek s jineho vlakna, kam jsem psal:

Někde tady někdo psal, že když tam neni náplň tak se to netočí....nevim sice proč.....ale asi aby se to nezadřelo...v náplni je i mazivo!!! Já to tak měl......našli mi únik, spravily, doplnily a šlape to!!! Ale neručim že to máš stejný!!! :wink:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

MK
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK » 10.06.2007 10:18

Diky hosi za rady. Zkusim zavolat k prodejci, ktery se zatim doposud choval velmi vstricne, i kdyz jde o ojetinu. Auto melo i 6 mesicu zaruku, bohuzel pres chladnejsi mesice me nenapadlo klimu otestovat. Zkusim se s nim domluvit a dam vedet, jak jsem dopadl. S tim uniklym chladivem to muze byt pravda, auto ma 6 let a vservisce jsem nenasel zaznam o klime, je o pilovem filtru, ale take tam nemusi byt vsechno.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 10.06.2007 20:43

jaj169 píše:Klima jede - důvod proč to nefungovalo mi nebyl sdělen !!! - prý jsou to interní předpisy, že mi nemusí sdělovat proč to nejelo. Zdá se mi to sice divné, ale hlavně že mi to fachčí. Jen jsem z nich dostal, že to nebylo nic vážného, že neměnili žádný díl. Tak asi nejspíš to nebylo naplněno !!! Když jsem podotkl, že by to snad mělo být naplněno už z výroby, podotkli, že i tam pracují jen lidé.
Mám teda první zkušenost s autorizovaným servisem Ford - a opravdu nic moc. Už se těším na garančku !!!
tak to čumím, to snad nieje pravda..fakt sa mi ale nezda, ze by to zabudli naplnit, je to prvý prípad o ktorom počujem..hlavne, ze ti to uz fachci..

astor
Nováček
Nováček

Příspěvek od astor » 12.06.2007 16:42

Je to normální ?
Auto stojí na parkovišti celý den v tom horku. Přijdu , nastartuji, zapnu hned klimu a ono to pořád cvaká. Teda tipuju tak v 20 sec intervalech. Že by toho po startu bylo na to auto moc. Jak se všechno zahřeje a protočí funguje normálně. Zapnu - cvakne , vypnu - cvakne.
FF 1.6 kombi - stříbrný 5/2004 <a href="https://img407.imageshack.us/img407/2353 ... 0.gif"></a>

MK
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK » 12.06.2007 17:49

Bud rad, me ani nelupne. Uvidime, co zjisti panove ve ctvrtek...

Vladimir_Z
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vladimir_Z » 12.06.2007 19:52

astor píše:Je to normální ?
Auto stojí na parkovišti celý den v tom horku. Přijdu , nastartuji, zapnu hned klimu a ono to pořád cvaká. Teda tipuju tak v 20 sec intervalech. Že by toho po startu bylo na to auto moc. Jak se všechno zahřeje a protočí funguje normálně. Zapnu - cvakne , vypnu - cvakne.
Když je auto v létě na slunci!!!
Mě se osobně osvěědčil následující postup:
Otevřu všechny dvěře na 30 vteřin, pokud spěchám tak ne, zapnu motor, otevřu všechny okna (mám je v elektrice a tak je to za pár vteřin otevřené) a spustím klimatizaci (klimatronic na hodnotu LOW), než vzduch začne být studený, auto se rozjede, odvětrá a horko se odvětráním sníži skoro na venkovní teplotu. Mezitím zavírám okna, klima chladí a už teplota padá níž než venku.
Když už se dá dýchat pak nastavují konkrétní teplotu (na displeji je 21-23C). Když je dusno pak spouštím i vnitřní cirkulaci abych udržel suchý vzduch a jen občas vypínám cirkulaci.
Toto dosti pomáhá a nezatěžuje klimatizaci resxp. takto dosáhnu nejrychlejí snesitelnou teplotu v interiéru auta.
Pozdrav
Ford Focus 1.8 TDCi combi, 85kW, 01/2003, climatronic, board computer, NOKIA HF, Ford Radio CD 6000, plná výbava, aktuálně najeto 166tis.km (ročně najedu 35tis.km)

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“