"Dovozauta.cz" Pečky

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: "Dovozauta.cz" Pečky

Příspěvek od Wolodyjowsski » 05.08.2012 21:08

tym píše:
Wolodyjowsski píše: ...Nechci nikomu křivdit, ale fakt mě už s tím serete!!!! Je to furt dokola... :wallbash:
Moc slunce? :nnou: Já bych se tak nerozčiloval, jednou to s člověkem sekne :cooler: .
Já se nerozčiluju,jen mi vadí že podvodníci furt stáčej, jako kdyby se nechumelilo. Co dovozka, to podvod - menší či větší...
Jako dárce krve jsem pod lékařskou kontrolou, takže "seknutí ssebou" se nebojím :Dancer:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.08.2012 22:46

lado neres , to jeste se ti rozskoci pumpa :totlsmile:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.08.2012 22:51

MaxSand píše:No dobře, ale když to dovezeš na objednávku a víš, že hned to od tebe zákazník veme tak je to snad o něčem jiném. Když to doveze na vlastní triko a pak to prodává, tak tam skutečně nikomu nic do původní ceny není, protože nejen že poskytuješ službu dovozu, ale taky autobazaru. Jako když mi teď dovezl dovozce auto na objednávku tak mi posílal celý inzerát i s cenou v eurech a řekl mi konečnou cenu při předání. Takže vím kolik dám za dovoz, a když vím kolik toho kolem toho auta udělá, tak mi vůbec nevadí, že tam bude mít třeba čistý zisk 10-15 tis. . Prostě za klid a kvalitní auto to stojí.

ja si myslim ze nevidim duvod sdelovat nekomu cenu nakupu , pokud je to objednavka , tak se stanovi +- cena kterou by to melo stat , a podle toho se hleda . a zalezi na poctivosti prodejce , ktery hleda podle zadaných kriterií nebo nepoctivosti , kde najde nejlevnejsi , upravi km aby odpovidaly pozadavku a preda zakaznikovi . samozrejme poctivy muze mit 10t nebo i treba 50t ( kdyz ma kontakty nebo dobre koupi ) nepoctivy muze mit treba i 100t , zalezi o kolik stocí .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Maria.Vaic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maria.Vaic » 05.08.2012 23:32

MaxSand píše:
Wolodyjowsski píše:Nechci nikomu křivdit, ale fakt mě už s tím serete!!!! Je to furt dokola... :wallbash:
Teď se učím na státnice a ve skriptech Mikra je přesně tato poučka :) Sekce Težní selhání > Nedokonalé informace > Nepříznívý výběr.

Klasickým případem, kterým se vysvětluje podstata "nepříznivého výběru" je vývoj na trhu ojetých automobilů. Prodejci ojetých automobilů jsou informováni o kvalitě každého auta více než kupující. Kupující jsou si samozdřejmě vědomi, že přebírají riziko, že zakoupí "černého petra" - nekvalitní výrobek, jehož se prodávající chtějí zbavit. Kupující sice nevědí, které auto je černý petr, ale znají pravděpodobnost jeho získánía tedy průměrnou kvalitu aut. Budou proto připraveni zaplatit pouze průměrnou kvalitu, a tak někter á auta budou podceněna (vozy nadprůměrné kvality) a jiná přeceněna (auta ve špatném stavu).
Důsledkem takové situace bude, že ti, kteří prodávají kvalitnější auta, budou trh opouštět. Průměrná kvalita aut, jež na trhu zůstavají, poklesne a kupující budou ochotni zaplatit za auta, jež na trhu zůstavají, méně. To povede k dalšímu odpadnutí kvalitnější aut, dalšímu poklesu průměrné kvality a následnému poklesu cen atd. Trh se bude zužovat na produkty stále horší kvality.

Takže ono lidi třeba nejsou hloupí, vědí o rizicích a jsou je ochotni příjmout za nižší cenu. Tákže výsledek je takový, že normální člověk kvalitní auto neprodá, když vidí kolik za něho dostane a na trh se dostávají jen vraky ( až na vyjímky :) ) A jelikož jsme v tržních selháních, tak jedinou možností, jak toto selhání řešit je vládní intervence, protože trh si s tím sám neporadí a nebo né v dostatečné míře. :)
Jistě, rozumím tomuto výkladu :) Avšak, nemůžete brát doslovně vážně vše, co je v skriptech napsáno...
Situace je bohužel taková: zákazník uvažuje průměrně, tím pádem koupí průměrné auto. Toto ale není hlavní problém.
Alfa a omega v automobilovém průmyslu spočívá v tom, že zákazník (v tomto případě Čech) uvažuje podprůměrně, někdy mám pocit, že uvažuje pod hranicí průměrného IQ, tím pádem, a na rovinu píšu, dostane to, co požaduje, t.j. automobil v podprůměrném stavu :(

V jiných zemích (kromě Slovenska) tato situace vzniknout nemůže.

Každý produkt má z obchodního hlediska předem určenou cenu. Tady, t.j. v ČR a v SR, to nefunguje. Zákazník má nenormální požadavky a prodejce mu rád vyhoví (samozřejmě se dopustí podvodného jednání - jinak by zákazníkovi nemohl vyhovět).

A jak z tohoto ,,chorého" kruhu ven? Jednoduše. Zákazník musí pochopit úplně základní věc : Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci. :wallbash:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.08.2012 23:37

muzu rict ze se ale nikomu z kruhu nechce ven , tydne cca 7-10 zakazniku co chce auto , z toho mesicne 1-2 si nechaji tuto teorii vysvetlit zbytek si stejne koupi v ceských bazarech stocenky , protoze za jejich cenove prestavy nic jineho neni .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Maria.Vaic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maria.Vaic » 06.08.2012 00:12

foki:
Souhlasím, tak to je. Dlouho jsem si myslela, že se jedná o hloupost zákazníků. Ale ne, v tomto případě jde o celostátní hloupost (a možná i o mezinárodní hloupost).
Nedivím se, protože mnoho soudních znalců jsou pouze kvazi znalci :D Člověk - kupující, si objedná tzv. znalce, zaplatí mu za prověření, a mě kolikrát zůstává rozum stát nad tím, že znalec se vůbec nevyzná :palec_dolu: Navrhuji hromadné vracení diplomů.
Ale někdy si chytrý klient přivede Pana mechanika s velkým P a ten mi hned vysvětlí, jak to s konkrétním kusem / autem je :D A za to jsem vděčná, protože jenom díky těmto, na pohled skromným pánům technikům v montérkách, mohu i já profesionálně růst :D

MaxSand
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaxSand » 06.08.2012 08:25

Maria.Vaic píše: Jistě, rozumím tomuto výkladu :) Avšak, nemůžete brát doslovně vážně vše, co je v skriptech napsáno...
Situace je bohužel taková: zákazník uvažuje průměrně, tím pádem koupí průměrné auto. Toto ale není hlavní problém.
Alfa a omega v automobilovém průmyslu spočívá v tom, že zákazník (v tomto případě Čech) uvažuje podprůměrně, někdy mám pocit, že uvažuje pod hranicí průměrného IQ, tím pádem, a na rovinu píšu, dostane to, co požaduje, t.j. automobil v podprůměrném stavu :(

V jiných zemích (kromě Slovenska) tato situace vzniknout nemůže.

Každý produkt má z obchodního hlediska předem určenou cenu. Tady, t.j. v ČR a v SR, to nefunguje. Zákazník má nenormální požadavky a prodejce mu rád vyhoví (samozřejmě se dopustí podvodného jednání - jinak by zákazníkovi nemohl vyhovět).

A jak z tohoto ,,chorého" kruhu ven? Jednoduše. Zákazník musí pochopit úplně základní věc : Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci. :wallbash:
Ono tady je bych řekl jiný problém. Češi jsou vyhlédavači slev :) Když můžou mít něco levnějí, než jiný člověk tak do toho jdou, ať se děje co se děje :) Málo kdo si o situaci na našem bazarovém trhu zjistí dostatek informací. Přitom všude tyto informace jsou, stačí hledat. Ale jako, jak já bych byl jiný. Když jsem začal hledat auto, tak jsem našel za 167 tis Focusa po FL s 60 tis najeto. No bomba :) Jen mi bylo divné, že ten inzerát tam stojí už rok. No tak jsem zjišťoval a zjistil, že to auto už má najeto tak 200 tis min. A to už jsem měl domluveného kámoše mechanika, že se tam jedem podívat. Prostě čech udělá pro levnou věc hodně, ať to stojí co to stojí :D
Ford Focus II - 1.6 85 kW, GHIA
Galerie : https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=32898

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 06.08.2012 09:37

Maria.Vaic píše:foki:
Souhlasím, tak to je. Dlouho jsem si myslela, že se jedná o hloupost zákazníků. Ale ne, v tomto případě jde o celostátní hloupost (a možná i o mezinárodní hloupost).
Nedivím se, protože mnoho soudních znalců jsou pouze kvazi znalci :D Člověk - kupující, si objedná tzv. znalce, zaplatí mu za prověření, a mě kolikrát zůstává rozum stát nad tím, že znalec se vůbec nevyzná :palec_dolu: Navrhuji hromadné vracení diplomů.
Ale někdy si chytrý klient přivede Pana mechanika s velkým P a ten mi hned vysvětlí, jak to s konkrétním kusem / autem je :D A za to jsem vděčná, protože jenom díky těmto, na pohled skromným pánům technikům v montérkách, mohu i já profesionálně růst :D
To máte těžký.
Když si sjedná důchodce co naposledy viděl žigulíka "protože je to soused a je levnej, zajede tam se mnou za litr" nemůže to dobře dopadnout.
Na druhé straně tento týden je u nejmenovaného soudu nařízeno jednání ve věci prodeje VW stočeného o 160 000 km. Kupující /shodou okolností též důchodce/ si tehdy vzal "svého mechanika", ten se údajně naklonil pod auto a povídá "má to novej výfuk, je to dobrý" :bebng:
Veškerou dokumentaci a podklady k žalobě jsme dělali my včetně sepsání žalobního návrhu (advokáti se to v těchto věcech pořád ještě nenaučili, sorry...)

S napětím budu očekávat výsledek.

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 06.08.2012 12:00

V Dovozauta jsem se byl podívat, když jsem kupoval svýho současnýho focuse. Měli tam tehdy docela pěkný auto, tmavě hnědej kombík s 1,8 benzín. Sháněl jsem 1,6, ale to by nebyl problém. Problém byla cena, tehdy za to chtěli asi 150 tisíc a přiměřená bazarová cena byla tak 130. Ale takovou slevu by mi nedali, tak jsem nekoupil.

Taky ta zkušební jízda nic moc, auto nastartovalo a jelo, ale pořádně projet se nedalo, když na čelním skle byla načmáraná cena a další blbosti, takže jsem neviděl pořádně na cestu.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 06.08.2012 16:43

Vozí auta z NL většinou nafty s tažným.Jsou to většinou bořenky.Bratr nedávno sháněl Berlingo a všechny tři byly stočený a jeden dokonce dvakrát.Tady u nás má dost špatnou pověst i když věřím,že by se tam nějakej pěknej kousek možná našel.Navíc bazaristi si ty auta rozstrkávaj mezi sebou takže jeho auta můžou bejt i jinde.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 07.08.2012 11:02

jj znám kluka co si tam koupil Mondeo naj. 82000km :dih: a pak až začal pátrat po historii -dovoz NL serviska vyplněná na NL Ford servis který ve městě neexistuje, - stočeno o cca 100000km
Wolodyjowsski píše:Nějaká zkušenost?
Nezkušený klient si tam ve čtvrtek zazálohoval Fábku (5000 Kč) přes moje varování ještě před ověřením, Fábka 1,9 TDI má 81 000 tacho (r.v. 2007) a v holandském servisu jehož adresa je na razítkách servisky o tomto konkrétním vozidle nemají potuchy :bebng:
Možná jde jen o nedorozumnění, "voni to tam třeba jen blbě napsali" ...
Varovné bylo už to, že mu servisku nedovolil ofotit, prý jen opsat, ale i to zatím stačilo.
Holanďany teď i moc zajímá to razítko :D

Nechci nikomu křivdit, ale fakt mě už s tím serete!!!! Je to furt dokola... :wallbash:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 07.08.2012 13:50

pette píše:jj znám kluka co si tam koupil Mondeo naj. 82000km :dih: a pak až začal pátrat po historii -dovoz NL serviska vyplněná na NL Ford servis který ve městě neexistuje, - stočeno o cca 100000km
Jj, servis na razítku V -Cars Eindhoven, na ulici dle razítka má pobočku dealer Škoda-Seat firma Verdaat, telefon z razítka je na ně. Hovořil jsem s panem George Verdaatem, ten by v tom mohl mít jasno :D (tímto mu ještě jednou děkuji za vstřícnost)

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“