problémy s klimatizací

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
Lucky
Nováček
Nováček

problémy s klimatizací

Příspěvek od Lucky » 25.04.2007 16:46

Zdravím všechny focusáky.Mám problém s klimatizací.Klima mi fungovala dobře a z nějakého důvodu přestala chladit.Myslel jsem si,že to bude náplní.Tak jsem to dal do servisu,tam mi to naplnili,vyměnili filtry,atd.Jenomže mi říkali,že nemuseli plnit moc,že té naplně bylo dostatek a že by to tedy mělo chladit.Měl jsem tedy naplněno.Klimatizace opět fungovala.Ale po pár desítek km,mi opět přestala chladit.Jako kdyby nefungovalo nějaké čidlo,které sleduje stav kapaliny.Ví někdo kde by mohl být zakopán pes?Stalo se vám něco podobného?Prosím o pomoc.Za každou radu budu vděčný.díkec

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.04.2007 17:55

tu sa riesilo nieco podobne, ale neviem ci ti to pomoze... :cry:
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... sc&start=0

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 08.05.2007 22:14

Myslím, že to může být čímkoli. Jsou tam tlakové spínače, může to utíkat přes ventilky... já bych co nejdřív reklamoval opravu. Teda jestli jsi to chtěl opravit. :!:
Jestli jsi to chtěl jen doplnit, tak to udělali a asi to reklamovat nepůjde. :cry:
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: problémy s klimatizací

Příspěvek od Ahmed » 08.05.2007 22:44

Lucky píše:Zdravím všechny focusáky.Mám problém s klimatizací.Klima mi fungovala dobře a z nějakého důvodu přestala chladit.Myslel jsem si,že to bude náplní.Tak jsem to dal do servisu,tam mi to naplnili,vyměnili filtry,atd.Jenomže mi říkali,že nemuseli plnit moc,že té naplně bylo dostatek a že by to tedy mělo chladit.Měl jsem tedy naplněno.Klimatizace opět fungovala.Ale po pár desítek km,mi opět přestala chladit.Jako kdyby nefungovalo nějaké čidlo,které sleduje stav kapaliny.Ví někdo kde by mohl být zakopán pes?Stalo se vám něco podobného?Prosím o pomoc.Za každou radu budu vděčný.díkec
Obcas se tam posere jedno cidlo, tusim ze teplotni, je vlevo pod palivovym filtrem u naftaka (v motorovem prostoru pred pylovym filtrem). Stoji cca 400,- Ve Fordu ti ale pri jeho vymene vypusti klimu, takze xxx penez navic, ale da se to vymenit i pod tlakem.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Pafoc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pafoc » 10.05.2007 22:05

Měl jsem něco podobnýho na Mondeu a dělaloto spínací čidlo dalo se to vyměnit pod tlakem.
Ford Focus 1.8 TDDI,Ghia

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: problémy s klimatizací

Příspěvek od novako » 11.05.2007 23:17

Lucky píše:Zdravím všechny focusáky.Mám problém s klimatizací.Klima mi fungovala dobře a z nějakého důvodu přestala chladit.Myslel jsem si,že to bude náplní.Tak jsem to dal do servisu,tam mi to naplnili,vyměnili filtry,atd.Jenomže mi říkali,že nemuseli plnit moc,že té naplně bylo dostatek a že by to tedy mělo chladit.Měl jsem tedy naplněno.Klimatizace opět fungovala.Ale po pár desítek km,mi opět přestala chladit.Jako kdyby nefungovalo nějaké čidlo,které sleduje stav kapaliny.Ví někdo kde by mohl být zakopán pes?Stalo se vám něco podobného?Prosím o pomoc.Za každou radu budu vděčný.díkec
Tak prakticky stejný problém jsem měl i já, po kontrole a doplnění nespínalo relé klimatizace, Foki nalezl přepálenou pojistku v poj. skříňce pod přístrojovkou, tuším že poj.58, 7,5A (zítra se podívám přesně). Po její výměně klima fungovala celé léto; na podzim se pojistka opět přepálila. Po opětovné výměně vždy vydržela cca20km. Opravu jsem nechal na jaro - mezitím jsem sehnal a prostudoval mnoho schémat (jsem sice elektrikář, ale elektrika v autě, to je něco...) a fórum (snad jsem hledal dost a dobře, ale nic podobného jsem nenalezl), ale ani mnoha pokusech a zkouškách v autě se mi závadu nepodařilo nalézt a problém zůstává....
a proto
a) - to Lucky - problém můžeš mít stejný
b) - pomóóóc - nevíte někdo, co by mohlo přepalování pojistky (pravděpodobně po zahřátí motoru nebo nějakého spotřebiče) způsobovat? Podotýkám, že na tuto pojistku je kromě relé klimatizace připojena také kontrolka (!) v tlačítku vyhřívání zadního skla a možná ještě něco (?)
c) - kde opravit (pokud to nezvládnu sám) v JČ (Foki?, šikovný autolelektrikář?...)
Díky za pomoc (než to budu muset se skřípajícími zuby odvézt do fordu...)
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 11.05.2007 23:44

Je to zajímavej postřeh!! Ale kdyby měl spálenou pojistku, tak by mu nefungovala po doplnění ani na chvilku a on popisuje že mu pár km makala dobře!! nic méně je to další příspěvek na kterej se juknu, protože mě klima teď taky nechladí!! Příští tejden jsem zvědavej co mi řeknou, jsem objednanej na kontrolu klimi do servisu!! :( :( :(
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 11.05.2007 23:53

Jozkablack píše:Je to zajímavej postřeh!! Ale kdyby měl spálenou pojistku, tak by mu nefungovala po doplnění ani na chvilku a on popisuje že mu pár km makala dobře!! nic méně je to další příspěvek na kterej se juknu, protože mě klima teď taky nechladí!! Příští tejden jsem zvědavej co mi řeknou, jsem objednanej na kontrolu klimi do servisu!! :( :( :(
Ale to mohlo být i tak (neříkám že muselo), mě také vlastně fungovala bez problémů asi půl roku, než se přepálila pojistka.... a pak už to šlo v pravidelných intervalech (při používání...)

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 12.05.2007 10:23

novako píše:
Jozkablack píše:Je to zajímavej postřeh!! Ale kdyby měl spálenou pojistku, tak by mu nefungovala po doplnění ani na chvilku a on popisuje že mu pár km makala dobře!! nic méně je to další příspěvek na kterej se juknu, protože mě klima teď taky nechladí!! Příští tejden jsem zvědavej co mi řeknou, jsem objednanej na kontrolu klimi do servisu!! :( :( :(
Ale to mohlo být i tak (neříkám že muselo), mě také vlastně fungovala bez problémů asi půl roku, než se přepálila pojistka.... a pak už to šlo v pravidelných intervalech (při používání...)
Ale jemu jí jen vyčistily a doplnily....o pojistce nic nepsal!! Tak si myslim že má problem jinde, kdyby to byla pojistka a oni mu to jen doplnily a vyčistily tak by mu to nešlo hned!! :lol:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Hallogen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hallogen » 13.05.2007 21:35

Nechci zakládat nové téma..
takže přátelé focusáci..mám manualní klimu..což o to...zapnu chladí,ale dnes..vypnu..kontrolka zhasne,ale klima chladí dál :roll: ...sic mám dojem,že o něco méně..ale to může být jen subjektivní pocit.
Nevíte někdo,kde by mohl být zakopaný pes???
Naposledy upravil(a) Hallogen dne 13.05.2007 21:45, celkem upraveno 1 x.
Focus 2020 1,0 ecoboost 92KWk bílý
Focus 2011 1.6 TDCi 66@83KW, samozřejmě bílý
Focus 2002 ,TDCi 85 KW,bílý combi,.. dolítáno
[/color]

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 13.05.2007 21:40

Nechce se mi znovu zakládat nové vlákno, ale že by se opravdu nikdo s problémem přepalující se pojistky ovládání klimatizace nesetkal nebo se nikdo více nevyznal ve fokusácké elektrice? Díky za každou pomoc...

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 13.05.2007 22:03

Hallogen píše:Nechci zakládat nové téma..
takže přátelé focusáci..mám manualní klimu..což o to...zapnu chladí,ale dnes..vypnu..kontrolka zhasne,ale klima chladí dál :roll: ...sic mám dojem,že o něco méně..ale to může být jen subjektivní pocit.
Jak dlouho chladi? Po vypnuti chvili trva, nez se odvetra studeny vzduch a pak uz by mel foukat normalni venkovni.
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 13.05.2007 22:05

novako píše:Nechce se mi znovu zakládat nové vlákno, ale že by se opravdu nikdo s problémem přepalující se pojistky ovládání klimatizace nesetkal nebo se nikdo více nevyznal ve fokusácké elektrice? Díky za každou pomoc...
Nejjednodussi vec asi je chytnout se dratu a jit po nem od zacatku az do konce. Nebo odpojit konektor a zkusit draty promerit, zamerit se na mista, kde by se mohly draty o neco poskodit. Muze byt nekde zapaleny spoj a v horsim pripade bude spatne to, co ta pojistka napaji.
Obrázek
Obrázek

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 13.05.2007 22:21

Ahmed píše:
novako píše:Nechce se mi znovu zakládat nové vlákno, ale že by se opravdu nikdo s problémem přepalující se pojistky ovládání klimatizace nesetkal nebo se nikdo více nevyznal ve fokusácké elektrice? Díky za každou pomoc...
Nejjednodussi vec asi je chytnout se dratu a jit po nem od zacatku az do konce. Nebo odpojit konektor a zkusit draty promerit, zamerit se na mista, kde by se mohly draty o neco poskodit. Muze byt nekde zapaleny spoj a v horsim pripade bude spatne to, co ta pojistka napaji.
No, jelikož jsem elektrikář, tak je mě tento způsob hledání závady také vlastní.... zkoušel jsem to z druhého konce-tj. zjistit, co je přes pojistku všechno napájené a odpojováním těchto zařízení příp. jejich proměřením zjistit vadu nebo ji vyloučit a pak hledat závadu ve vodičích. ALE - pořádně jsem vlastně při všem tom hledání (všechny mě dostupné schémata ap.) a zkoušení a proměřování nezjistil, co všechno (kromě relé klimatizace a kontrolky vyhřívání zadního skla) je ještě na tuto pojistku připojeno a tudíž, co bez předchozího rozebrání půlky fíka zkontrolovat (pak by samozřejmě i šlo jít krásně po drátech....). A proto jsem se chtěl jen zeptat, jestli se s tím někdo nesetkal, než fíka rozeberu (a pak budu "plakat", že to sakra nejde smontovat :roll: ) a nebo dám vydělat "fordům" (kde mě příp. po diagnostice jen vymění pojistku a řeknou, že je to ok...). Detailní popis závady a zkoušek a hledání samozřejmě vím, ale je to na delší povídání (při konkrétním hledání závady), nechci tady více "zaplácávat prostor". Díky...

Hallogen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hallogen » 13.05.2007 22:32

Ahmed píše:
Hallogen píše:Nechci zakládat nové téma..
Jak dlouho chladi? Po vypnuti chvili trva, nez se odvetra studeny vzduch a pak uz by mel foukat normalni venkovni.
No..po vypnutí klimy sem jel asi ještě 20kiláků po Praze..čiliže tak nejmíň 20minut...to si myslím,že by už chladit nemělo ani ze setrvačnosti a kromě toho sem měl asi hodinovou přestávku u šváry..... :roll:
Focus 2020 1,0 ecoboost 92KWk bílý
Focus 2011 1.6 TDCi 66@83KW, samozřejmě bílý
Focus 2002 ,TDCi 85 KW,bílý combi,.. dolítáno
[/color]

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“