EGR ventil - mondeo
-
- Junior
Re: EGR ventil - mondeo
chtěl jsem se zeptat nemůžu nějak poškodit turbo když mám euro 4 a mám to zaslepený úplně?někde sem slyšel že prej jo a že tam jde i nějak blbý množství vzduchu když to mám zaslepený úplně a svíti mě chyba motoru.nevíte někdo jak to přesně je?
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- lucky.jack
- Test driver
Teoreticky jde do motoru víc čistého vzduchu, protože spaliny z motoru se částečně nevrací do spal. prostoru. Ale prakticky jaký následky to může mít nevím. Asi bude víc slyšet turbo a budou trochu upravený jízdní vlastnosti. Trochu se divím, že to jednotka pouští do normálního jízdního režimu... 

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Junior
Turbu tim nic neudelas. EGR je tam jen z duvodu snizovani emisi NOx. Jinak je tam k nicemu, pouze se pres nej dostavaji saze do sani a pres motor do oleje atp. Vedlejsi ucinek EGR je, ze kdyz je otevreny tak je min cisteho vzduchu ve spalovacim prostoru a tim padem i klesne trochu teplota spalovani. EGR je otevrene jen v rezimu nizkeho zatizeni a do cca 2500 kde se zavira uplne. Takze kdyz jsi jezdil po dalnici tak stejne bylo EGR zavrene motor bezel na velky vykon, sel do nej jen cisty vzduch a turbu to nic nedelalo. Zmena jizdnich vlastnosti je takova ze auto v nizsich otackach rychleji reaguje na plyn protoze se neceka nez zavre EGR a do spalovaciho prostoru se dostane dost vzduchu. Do EURO3 to, ze EGR je zavrene byla chyba ktera je videt jen na diagnostice. Od EURO4 uz je to brano jako zavada, ktera vede k poruseni te emisni normy a tim padem to upozornuje rozsvicenim kontrolky motoru. Pokud by to byla zavada ohrozujici motor tak by to vedlo k nejakemu nouzovemu rezimu apod. Takze pokud ti to jezdi normalne tak je vse OK a neni ceho se bat.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Junior
jj jezdí,mám to obd elm327 takže si tu chybu můžu kdykoliv smazat.
-
- Test driver
A není jednodušší v záslepce udělat dírku a mít pokoj?A né pokažde když se rozsvítí kontrolka tak spolehát že je zrovna od EGR.Osobně, ale zastáncem uplného zaslepepní nejsem,obzvlášť v zimě a to z duvodu toho že recispaliny ač v malé míře ,ale přeci jen pomáhají k ohřevu motoru.A to nemyslím jen v tom že jdou teplé spaliny znova do motoru.Je to muj názor,pokud má někdo opačný OK,nikomu nic neberu.
-
- Junior
no podle mě když už tam uděláš tu 1cm díru tak už ta záslepka nemá efekt,protože už tam projde vše a záslepka zachytí minimum takže je tam asi zbytečná.
-
- Test driver
Myslím že vše tam neprojde je rozdíl díra 3cm nebo 1cm.
-
- Junior
no ale i tak se to bude zasírat a furt tam něco projde,ale když už ju tam mám tak tam aspoň udělám tu dírů skrz tu jinou závadu,ta díra má být přesně uprostřed a jeden cm nebo může být i menší?
-
- Test driver
Zkoušel sem 8mm a to se rosvítilo,9,5mm na dost autech bez problému.Jinak jak myslíš přesně???mlaskni to dulčikem do středu od oka a není co řešit.
-
- Junior
Jenom poznamka k ohrevu v zime. V tom rizeni je nekolik map podle teploty motoru kolik se pridava spalin zpet do sani. Pokud je motor uplne studeny tak bezi na mapu kde je EGR uplne zavrene, aby se prave nesnizovala teplota spalovani.
Podle me, pokud je v te zaslepce 1cm dira tak je to jak kdyby tam zaslepka nebyla, protoze tim padem je mnozstvi spalin v toleranci toho kolik je v te mape EGR nadefinovane a proto to nehazi chybu.
Podle me, pokud je v te zaslepce 1cm dira tak je to jak kdyby tam zaslepka nebyla, protoze tim padem je mnozstvi spalin v toleranci toho kolik je v te mape EGR nadefinovane a proto to nehazi chybu.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Test driver
A pokud je motor trochu ohřáty ,tak jdou spaliny přes chladič který je chlazený vodou z vodního okruhu motoru,a v zimě je každý stupeň u disla k dobru.Je tak?
-
- Junior
To je sice mozny, ze to tim trochu ten okruh prihriva, ale nevim jak jsou u mondea zapojeny okruhy chlazeni, jestli ten EGR cooler neni az v tom vnejsim do ktereho jde tepla voda az kdyz otevrou termostaty.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Test driver
Výcházel jsem z toho že to v tom chladiči chladí fest horké spaliny a tudíž by to mělo být v malém okruhu tak aby to točilo čerpadlo i při zavřeném termostatu.I v případě že by to otvíralo EGR až po ohřátí motoru na tolik že je termostat otevřený,tak v případě kdy EGR propoští(tím že je sedlo zasrané a nedovře) ,by voda v tom recichladiči stála a asi rychle zvařila.Ale pro ověření pod auto teď určitě nepolezu.
-
- Junior
Jo to dava smysl, jeste jsem ted koukal do TISu a vypada to, ze je v malym okruhu ikdyz z tech obrazku tam to uplne na 100% poznat neni.
U focusu od jisty doby ty chladice egr vyhodili uplne.
U focusu od jisty doby ty chladice egr vyhodili uplne.
Focus II 1.8 TDCi
- antonín
- Pokročilý
jak jsem dělal spojku, tak pod catem je vyustění na trubku která vede do EGR a jsou tam dvě hadice snad přímo do okruhu topení,
ale nevím přesně jsem to nevyfotil.

Ford Mondeo 2.0TDCI 85KW 2004 Combi ,Denní světla-AUDI S6