EGR ventil - mondeo
- Yeshterr
- Test driver
Re: EGR ventil - mondeo

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Zuzka
- Test driver
Máš pro své tvrzení nějaké podklady?Focus 78 píše:A proc to chces zaslepit? Akorat snizis vykon a zvisis spotrebu.
Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kW kombi,2004,Ghia,modrá Tonic
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
No to by mě taky zajímalo, pač větší blbost jsem jaktěživ neslyšel
EGR je akorát ekologický kurvítko motoru, nic víc 

- Yeshterr
- Test driver
Ve wikipedii se občas najdou pěkný zhovadilosti, ale tady je to odůvodněno celkem logicky. A přesně naopak:
Technologie EGR (anglicky: Exhaust gas recirculation, česky: recirkulace spalin) je jedna ze dvou technologií, které dokáží snížit emise výfukových plynů vznětových motorů na úroveň norem Euro 4 a vyšších. Principem je, že část výfukových plynů prochází výměníkem tepla (chladičem) a nasávána do motoru, čímž se omezuje vznik dalšího NOX (ve vzduchu je menší podíl kyslíku, výsledkem jsou nižší teploty v průběhu spalování a tím i nižší produkce oxidů dusíku).
Nevýhodou je jisté snížení výkonu motoru, ve srovnání se stejným motorem bez částečné recirkulace výfukových plynů (díky nižšímu množství kyslíku lze spálit menší hmotnostní množství paliva, získáme tedy méně tepla — tedy méně energie, kterou motor mění v mechanickou práci).
Technologie EGR (anglicky: Exhaust gas recirculation, česky: recirkulace spalin) je jedna ze dvou technologií, které dokáží snížit emise výfukových plynů vznětových motorů na úroveň norem Euro 4 a vyšších. Principem je, že část výfukových plynů prochází výměníkem tepla (chladičem) a nasávána do motoru, čímž se omezuje vznik dalšího NOX (ve vzduchu je menší podíl kyslíku, výsledkem jsou nižší teploty v průběhu spalování a tím i nižší produkce oxidů dusíku).
Nevýhodou je jisté snížení výkonu motoru, ve srovnání se stejným motorem bez částečné recirkulace výfukových plynů (díky nižšímu množství kyslíku lze spálit menší hmotnostní množství paliva, získáme tedy méně tepla — tedy méně energie, kterou motor mění v mechanickou práci).

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
...tak tak, jak cituje kolega plaz. Navíc z fyzikálního hlediska má na nižší výkon motoru vliv další věc a to je teplota spalin, přestože jsou nějak chlazeny, nebude jejich teplota tak nízká jako teplota nasávaného čerstvého vzduchu a tudíž bude plyn více roztažen a na stejný objem ho bude méně... méně vzduchu znamená opět pomalejší spálení směsi a nižší výkon...
-
- Nováček

Zdravim chlapi, tak ma napadlo či by sa ten egr nedal poriešiť tak ako som načrtol na
obrázku - výrobou toho medzikusu. Mám navyše tu rúru od výfuku do Egr, trocha zvárania + prirobiť hadicu na airbox.
Myslíte, že by to mohlo fungovat?
MONDEO 2.0TDCI GHIA X 2008
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by si bylo nejlepší řešení, s tím bys neměl mít ani výstrahu... nevim jak to bude s poměrem vzduch/"vzduch bastlem", pač přecejen výfukový plyny jsou do toho hnaný asi tlakem, ale zas MAF je předtim, tak by to snad mělo fungovat... Tohle bych dělal já, pokud bych neprodával 

-
- Test driver
Trochu to asi nechápu,ale podle nákresu to nepujde dyť na sání za turbem máš přetlak a na fitru podtlak,a teda jakmile ti otevře egr tak ti narve stlačený vzduch od turba před turbo a motor nejspíš zdechne neli se něco poškodí v turbu.
-
- Nováček

Tak na to som teda nemyslel

A čo keby som som tu hadicu dostal niejakym sposobom tu na sanie (žltá šípka), pretlak je predsa v poriadku - ci nie? Od vyfuku to je tiez hnane tlakom ako spominal DrRomca.
Takto to zase spočita MAF - alebo sa mylim?
MONDEO 2.0TDCI GHIA X 2008
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
No vidite, to mě nenapadlo, to by asi nefungovalo pač to neni atmosférák...to by asi chcíplo hned, nehledě na to, že by podtlak šel proti turbu...tak to leda napojit tu hadici za turbem, ale před MAFem, to by mělo fungovat... a napojit klidně zestrany, tam jak je to původně...
-
- Junior
dnes sem jel do bratislavi,zaslepil jsem egr úplně,tudíž se mě po nějakým tom km rozsvítí závada motoru,ale mám obd 2 a to elm 327 a android s torque,tak jsem chybu smazal a po dálnici asi tak 130km se nerozsvítila,takže ten egr zas až tak moc neotvírá,rožlo se mě to až sem jel přes brno asi tak 20 km.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- antonín
- Pokročilý
jen dotaz, břeh psal, že ti co mají EGR s podtlakem a konektorem, že to je snímání průtoku spalin,ale několikrá jsem ho měl rozdělaný a dokonce i servisák mi říkal, že to je snímání otevření EGR nějaké čidlo tam asi nebude, se záslepkou jsem jizdil cca půl roku a nic se nerosvítlio. Ani nevím proč ji tam nemám asi ji tam zase šupnu. Ale bez dírky ne???
Ford Mondeo 2.0TDCI 85KW 2004 Combi ,Denní světla-AUDI S6
- antonín
- Pokročilý
já mám udělanou takovou záslepku,nerez bez dírky.
-
- Test driver
Je to snímač koncáku a taky sem to tu někde psal,na ten prutok si vubec nevzpomínám.Pokud tak ve spojení s motorovým ovladanim klapky.Tam to nejde ošulit ani dírkou.
- antonín
- Pokročilý
tak teď nechápu, když egr jen zaslepím a nechám vše zapojené, tak se snad bude otvirat pořád jak bez zaslepení ne? jen nepujdou do motoru spaliny?