EGR ventil - mondeo
- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: EGR ventil - mondeo
V pohodě, z toho si nic nedělej... Podle mě jo, zacpat ho můžeš, neměl by jsi tam mít žádný senzory, když jo, rozsvítí se ti kontrolka motoru, tak tu zaslepku vyndáš a ono ti to zase zhasne...
- F-Jay
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já chci taky zaslepit egr ventil takže pomocí nějaké destičky nebo nějaké kuličky nebo jak to je ??? 
2.0 tdci

2.0 tdci
Naposledy upravil(a) F-Jay dne 19.01.2012 12:39, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
To se nezlob ,ale zdá se ti 42str. přímo ve vlákně málo,nebo další info tady Typy záslepek
Navíc bez udání motorizace
Navíc bez udání motorizace

-
- Nováček
ok diky.egr jsem vyčistil neveril jsem tomu co jsem videl byl to hroznej humus.to ale stejne nepomohlo .problem byl ve snimači klikoveho hřidele.byl tam urvanej jeden kabel.proto se motor dusil a škubal.ted už je to ok.to egr zkusim za slepit.snad s tim pak nebudou problemy.ted to jede tak bych nerad aby to zase nejelo 

- F-Jay
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jo diky ja jsem to jen rychle přelítl očima ale už vím jak na to a čím to zaslepit dík 

-
- Nováček
[quote="F-Jay"]Já chci taky zaslepit egr ventil takže pomocí nějaké destičky nebo nějaké kuličky nebo jak to je ??? 
2.0 tdci[/quaby jsi to za slepil potrebujes zaslepku je stejna jako to tesneni co tam je akorat bez ty stredovi diry muzes to vystrihnout z hlinikoveho plechu 0.3 mm.a udelas diry na srouby.tot vse

2.0 tdci[/quaby jsi to za slepil potrebujes zaslepku je stejna jako to tesneni co tam je akorat bez ty stredovi diry muzes to vystrihnout z hlinikoveho plechu 0.3 mm.a udelas diry na srouby.tot vse
-
- Test driver
Chlapi jestli už chcete radit tak neraďte blbosti
V žádném případě ne hliník a vubec něco tak tenkého
Ty splodiny to spolehlivě rozežorou a při vší smule ,ještě kousek plechu vleti do sedla ventilu kde ho to zaklepe a je zaděláno na docela dost velký problém.
Jediny kov který lze doporučit je nerezový plech 0.5-1mm.Dokonce to docela rychle nahlodá i obyčejný Fe plech.

V žádném případě ne hliník a vubec něco tak tenkého

Jediny kov který lze doporučit je nerezový plech 0.5-1mm.Dokonce to docela rychle nahlodá i obyčejný Fe plech.
-
- Nováček
ano je to nerez plech spletl jsem se 

-
- Test driver
To Vencátor -z čehos měl tu záslepku ,že se propálila?Asi nebyla z 1 mm nerezu jaké jsou ode mně??? Duvod výstrahy proč nepoužít jiný mat. sem popsal výše.
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Břehu a co Al plech? Al je celkem netečnej k chemikáliím a teploty by měl vydržet vpoho...
-
- Test driver
Romčo četls to tu vubec???je to o kousek výš!Běžný hliníkkový plech není moc netečný.A k dulalu se asi moc nedostaneš.
-
- Test driver
já nevím...hliník je dost měkej a celkem snadno se propaluje...vlášť když je tak tenký 
Edit: Byl jsi rychlejší

Edit: Byl jsi rychlejší
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to bych měl říct deklovi 

-
- Test driver

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
-
- Junior
tak známej mě tam tenkrát dal záslepku z nějakýho těsnění,že to odolává teplotám,jenže sem zjistil že se to asi hned ze startu propálilo,tak proto mě nesvítila kontrolka.
ted jsme tam dali měděnej plech asi tak 1mm,ale asi to taky nebude ono a hlavně se mě asi po 20km už kontrolka rozsvítila a nejde smazat klíčkem,tak tam budu muset asi udělat díru.
jen by mě zajímalo jak ten egr dokáže zabránit těm plynům aby tam nešli když tam nemá žadnou klapku.podle mě tam kde je ten kablík a ta podtlaková hadička je jen čidlo jestli tam jde ten kouř nebo ne,jinak si nedokážu představit jak to těm plynům zabrání když maj taky tlak a není tam žadná klapka.
nezkoušeli jste někdo na tom konektoru propojit nějak dráty mezi sebou nebo po případě odpojit jeden z nich?třeba by to zhaslo tu kontrolku.
jen mě prosím neukřižujte,nejsem odborník,jen přemyšlím jak to oběhnout nebo najít nějakou možnost aby tam ty plyny nešli vůbec.
myslíte že když oddělám tu záslepku tak chyba motoru zhasne nebo budu muset někam kde mě to smažou?
ted jsme tam dali měděnej plech asi tak 1mm,ale asi to taky nebude ono a hlavně se mě asi po 20km už kontrolka rozsvítila a nejde smazat klíčkem,tak tam budu muset asi udělat díru.
jen by mě zajímalo jak ten egr dokáže zabránit těm plynům aby tam nešli když tam nemá žadnou klapku.podle mě tam kde je ten kablík a ta podtlaková hadička je jen čidlo jestli tam jde ten kouř nebo ne,jinak si nedokážu představit jak to těm plynům zabrání když maj taky tlak a není tam žadná klapka.
nezkoušeli jste někdo na tom konektoru propojit nějak dráty mezi sebou nebo po případě odpojit jeden z nich?třeba by to zhaslo tu kontrolku.
jen mě prosím neukřižujte,nejsem odborník,jen přemyšlím jak to oběhnout nebo najít nějakou možnost aby tam ty plyny nešli vůbec.
myslíte že když oddělám tu záslepku tak chyba motoru zhasne nebo budu muset někam kde mě to smažou?
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi