občas nejde nastrrtovat
- Frankie
- Nováček
občas nejde nastrrtovat
Zdravím Vás páni kolegové, mám problém s TDDI, rv. 2000, najeto 215 tis. Občas nechce nastartovat, např. ráno natočím bez problému, během celého dne pak chytá na první otočení, ale třeba se stane, že zastavím, a za pět minut nelze nastartovat, startuju třeba třikrát za sebou po půl minutě a nic, když mu dám čuchnout start spreje, tak se většinou chytí, vychrchlá šedivej kouř a potom třeba zase jezdí dva dny nebo týden bez problému. Mám ho asi pět let, dříve se to stalo jednou za rok, nyní se to stává častěji, tak dvakrát do týdne. Diagnostika ukázala nějaké chyby od čerpadla, jako že vyžaduje snížený režim paliva, či co, následně vyměněna elektronika na vstřikovacím čerpadle. Jinak je vyměněno čidlo otáček kliky, palivový fitr, čidlo teploty motoru, zaslepen EGR, ale vše bez jakéhokoli výsledku. Pokud někoho něco napadá, budu rád za odpověd.
Ford Mondeo Combi Titanium 2009
2.0 TDCI 103 kW, Machine Silver
2.0 TDCI 103 kW, Machine Silver
-
Re: občas nejde nastrrtovat
Mám podobný problém ale mě to začalo dělat po výměně motoru. Když stříknu sprej tak chytne hned pak v pohodě jede, ale chvilku stojí a už nejde nastartovat. Občas chytne i po týdnu když stojí, ale někdy stačí 20 sekund a už nechce chytnout. Neporadí nám někdo? Díky