nestartuje
-
- Nováček
nestartuje
Prosím o radu mám focus combi tddi 1999 1,8 obsah
a mám problém s nastartováním
chci nastartovat a nic - žhavení svítí, kontrolky taky - jako normálně
jenže jak otočím klíčkem tak nic - ani sepnutí, cvaknutí, otočení startéru - nic.
myslel jsem, že to je baterkou, ale dotáhl jsem startovací kabely se startérem a nic.
nažaví svítí - a ticho. vůbec nereaguje.
prosím o radu - čím to může být.
díky S.
jenže jak otočím klíčkem tak nic - ani sepnutí, cvaknutí, otočení startéru - nic.
myslel jsem, že to je baterkou, ale dotáhl jsem startovací kabely se startérem a nic.
díky S.
-
- Nováček
Re: nestartuje
Mozna problem s imobilizerem,nemohlo by to byt?
sicher píše:Prosím o radu mám focus combi tddi 1999 1,8 obsah
díky S.
Ford Mondeo MK IV, r.v. 2008 HB, Ghia, 2.0 Duratec FFV
prodáno: Ford Focus I. r.v. 10/2004, 1.8 TDCi / 74 kW
prodáno: Ford Focus I. r.v. 10/2004, 1.8 TDCi / 74 kW
-
- Nováček
starter ma zodrane uhliky, nove stoja 55 euro teraz som ich menil
-
- Nováček
jo jo přesně tak. byly to uhlíky.
vzhledem k tomu, že auto je nutnost a proto, že to zase nejelo, odvezl jsem jej do servisu a
vyměněno a zase vše v pořádku.
Díky za rady.
vzhledem k tomu, že auto je nutnost a proto, že to zase nejelo, odvezl jsem jej do servisu a
vyměněno a zase vše v pořádku.
Díky za rady.
- bofo
- Nováček
Taky me to ceka, dnes jsem nenastartoval vubec, presne jak tu pisete u prvniho prispevku, jen jeste s takoovu paradou, ze se mi nejdriv protoci budiky do krajnich pozic a za chvili se vrati. Davam to do servisu a uvidim, jestli mi to opravav strateru opravdu odstrani. Alespon v to doufam 

Fofo 1,8 TDi GHIA kombi 66kW 1999
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to je priznak vadne baterky .bofo píše: jen jeste s takoovu paradou, ze se mi nejdriv protoci budiky do krajnich pozic a za chvili se vrati.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dnes sa mi stalo že som šiel štartovať, nažhavilo, všetky kontrolky zhasli, otočím klúčom, štartér začal točiť ale motor nechcel naskočiť. Zopakoval som to asi 5 krát. Nenaskočil! Pri treťom pokuse sa mi pri točení štartéru rozsvietila kontrolka ABS (iba ked točil štartér). Mechanik vravel že bateria je už na prd (vyrobená 2005 origo Ford). Filtre menené pred 800km. Môže to byť tou bateriou?

Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
-
- Nováček
Baterka to samozřejmě být může, ale jak psal foki, poznal by jsi to ručičkách budíků. Bohužel možností je více, pokud ti při startování bliká i kontrolka žhavení, tak bych to spíš tipoval na čidlo polohy vačky, ale jak říkám těch možností je víc. Zjistit se to dá pouze diagnostikou.
FORD FOCUS 1.8 TDCi r.v.2008
-
- Junior
to Fako sk:
Baterka už má něco natočené, ale z bazaru jsem měl Britku, u které se rozsvítilo ABS při každém startu při točení startéru a lehla až po 2,5 letech. Teď mám Vartu a ABS jsem při startéru viděl jen při startu po několika krátkých přejezdech. Myslím, že když se Ti jenom rozsvítilo ABS, tak baterka už je unavená předešlými pokusy, ale jinak by mohla být OK. Jak je jinde, dodělávající baterka rozlítá ručičky. Moje byla dokonce tak kaput, že při pokusu o start se ručičky jen tak pocukly a něco cvaklo vepředu (hlavní relé odpojilo napájení kvůli podpětí???). Jinak vůbec nic. Startér se ani nehnul.
Baterka už má něco natočené, ale z bazaru jsem měl Britku, u které se rozsvítilo ABS při každém startu při točení startéru a lehla až po 2,5 letech. Teď mám Vartu a ABS jsem při startéru viděl jen při startu po několika krátkých přejezdech. Myslím, že když se Ti jenom rozsvítilo ABS, tak baterka už je unavená předešlými pokusy, ale jinak by mohla být OK. Jak je jinde, dodělávající baterka rozlítá ručičky. Moje byla dokonce tak kaput, že při pokusu o start se ručičky jen tak pocukly a něco cvaklo vepředu (hlavní relé odpojilo napájení kvůli podpětí???). Jinak vůbec nic. Startér se ani nehnul.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
milan1: žhavenie mi vôbec nesvietilo ani nič iné. iba to ABS sa rozsvietilo pri točení štartéru 

Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
-
- Nováček
Tak to zřejmě čidlo vačky nebude, kontrolka ABS svítí mimo jiné i při poklesu napětí, ale také při chybě v systému. Viděl bych to na tu diagnostiku ta řekne určitě víc. Nejsen žádný odborník, fíka mám čtyři roky, takže píšu jen z vlastních zkušeností. Určitě tu je ale někdo kdo by ti poradil rohodně líp. Dej vědět jak to s tebou dopadlo a hodně štěstí 

FORD FOCUS 1.8 TDCi r.v.2008
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no tak diagnostiku som nestihol spraviť ale tipujem to na tú baterku lebo už sa stalo že to nechcelo naštartovať aj pred tým ako sme boli na diagnostike (ked nám odišiel krúžok čidla abs- už je to opravené odvtedy) a keby tam vtedy ukazovalo vadu systému či čo tak by nás mechanik informoval
. Každopádne batéria je už vymenená. Dufam že mi to už Fofo nespraví 

Fooookus
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No tak dnes mi to auto zas nechytilo
a to je nová baterka. Štartér opäť točil a nechytilo. Nemože to byť žhavičmi alebo niečo také?

Fooookus
-
- Junior
Nevím odkud jsi, ale jestli tam máte zimu, tak to může být žhavení. Mě to kolem 8 st. C. začalo startovat později, až to kolem nuly trvalo tak 10 s než motor chytnul. Tak jsem nechal zkontrolovat žhavení a všechny 4 byly KO. Na druhou stranu to dělalo při studeném motoru pokaždé a jsou tu rekordmani, co jim bez žhavení motor po dlouhý době chytil i někde kolem -10 st. C. Jak dlouho jsi držel klíček, než jsi to vzdal? Každopádně žhavení je dobrý základ na otestování blbých startů s příchodem zimy.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dlho som nechcel točiť štartérom. Možno tak 3 sekundy max aj 4s....normálne zvykol motor chytiť okamžite.

Fooookus