Zdravím mondeaře,
tak si ta moje modrá mrcha zase staví hlavu
v posledním měsíci se mi párkrát stalo, že se za jízdy (třeba i na dálnici) najednou rozsvítily kontrolky ABS a ESP, prozatím vždy pomohlo zastavit, vypnout motor a potom už to bylo ok. Jenže dnes se mi to stalo během dopoledne 2x a teď večer jsem nastartoval a co nevidím... obě dvě zase svítily, ALE opětovné vypnutí motoru nepomohlo, ani napotřetí. Tudíž jsem dojel domů, kde jsem si vytočil kola a decentně jsem zahýbal s čidly a konektory na předních kolech - po nastartování vše opět ok, dokonce jsem to byl projet a nic nesvítilo... tak doufám, že to nachvilku pomohlo
Cca před rokem jsem byl ve fordím servisu, kde mi pán mechanik dělal zdarma 5 minutovou diagnostiku a zmínil se něco o chybě čidel na předním kole (kéž bych si pamatoval na kterém

), jenže v tu dobu se mi selhání ABS+ESP nestalo ani jednou, ten hodný pán mi také poradil projít kablíky od čidel, že to občas pomáhá...
Asi vyzkouším okouknout konektory, popř. vyšroubovat a očistit čidla...
A teď k dotazu: myslíte, že by to opravdu mohlo způsobit nějaké z čidel na předních kolech? (zadní vylučuji, neboť mám oba nové náboje) Máte představu kolik to čidlo stojí? A jde zaměnit čidlo ze zadní nápravy (mám 2) a čido z přední?
Děkuji