rele pojdem kupit doo fordu v BB zajtra, dufam ze budu mat
dik za odpoved
Fakt by ma zaujímal presný postup meraniaMatej píše:Neviem čo tým sleduješ ,ale ohmov zákon platí vždy aj keď beží motor...............peterkos2 píše:Podla mňa,je ťažko merať nejaký úbytok napätia pri autobatérii,a už vôbec nie,keď je auto naštartované.Opravte ma,ak sa mýlim
Kupoval som ho tiež vo Forde-Trenčianska Turná a stálo nejakých 7.5E,takže nemá význam s tým špekulovaťDeepo píše:oki, to som tak urobil, ide to super akurat ma stve ze tie svetla svietia hned a nie az po nastartovani, ale nejaku dan treba zaplatit asi,
rele pojdem kupit doo fordu v BB zajtra, dufam ze budu mat
dik za odpoved
Presne tak ako píšeš ,odpor je vždy konštantný. Ako príklad uvediem ,žiarovka má vždy odpor konštantný ak vylúčime to že je malý keď je studená, a jej svit sa mení podľa napätia v sieti a teda aj jej nielen svetelný ale aj elektrický výkon. To pre vysvetlenie pre peterkosa2Dzefer píše:a ked pouzijes vzorec P=U^2/R a zvysis napatie?
Preco v tvojej uvahe povazujes za konstantu vykon a nie odpor?
Je to perfektné aj so všetkými detailnými obrázkami.Tie originály mám taktiež a bez absolútneho problému.Som presvedčený že najdôležitejší je prechodový odpor ktorý zabezpečia len originál konektory.Na tom kúsku vodiča potom vzniká zanedbateľný úbytok napätia a myslím že táto téma po odbornej stránke je týmto príspevkom už úplne vyčerpaná. Vďaka za príspevokTYU píše:Matej, peterkos2:
Včera experimentálně ověřeno, kolik tam skutečně teče. Při vypnutém motoru je to cca 7,5A a při nastarovaném (během dobíjení) až přes 8A. Viz foto:
Ale rozpitvali jsme to pěkně...Matej píše:Vďaka za príspevok
No podľa mňa je to zbytočná investícia a práca navyše.Ostatné posúdiť nedokážem.pavel28 píše:Může te mě poradit Vaši skušenost se světli pro denní svícení?Našel jsem si tyto:
http://www.kmobchod.cz/autodoplnky/1802 ... logace.htm
http://www.kmobchod.cz/autodoplnky/1802 ... logace.htm
Jak se Vám zdají,budou opravdu vodotěsné?DĚKUJI.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti