Motor netáhl a už jo O.K.

Odpovědět
skoprc
Nováček
Nováček

Motor netáhl a už jo O.K.

Příspěvek od skoprc » 17.09.2010 15:49

Zdravím všechny na foru.Dnes se s Váma musím podělit o svou radost.Posledních čtrnást dní pozoruji že auto nějak netáhne ,dost kouří a je jako po smrti.Mám FoFo I 1,8 TDdi rv 2000.Koupil jsem ho v prosinci 2009 s doklady od Brněnského servisu Ford ATOMA o kompletní výměně náplní,filtrů,předních brzd,a zadního obložení včetně prasátek.Původní majiter to nechal dělat před STK a pak auto hned prodal z rodinných důvodů.Peněz to stálo ,že jsem se málem zalkl,jak jsou u Forda drazí.Po dnešní jízdě ze znojma jsem zestárnul o několik měsíců , protože jsem málem nedojel.Hned jsem začal hledat závadu proč to jede stále hůř a hůř.Jen co jsem sundal víko od air boxu jsem byl doma.Od té opravy jsem ujel asi 6000 km a tak jsem nečekal to co jsem viděl.Vzduchový filtr byl nasátý až skoro do sací trubky viz foto
17092010.jpg
No v jakém stavu je olej a palivový filtr už ani nepřemýšlím a hned v pondělí jdu do vměny.Potom věřte značkovým servisům.Budu se ještě hodně dlouho stydět, jak jsem důvěřivý a blbý , že jsem si to po koupi nepřekontroloval.Ještě bych dodal , že ta silikonová guma na filtru je zcela zteřelá což u silikonu je dost neobvyklé.Značka je to Motorkraft takže si myslím že pokud má auto najeto asi 250000 tak ten filtr tam bude asi ještě z výroby :bebng: Jinak bych všem doporučil , aby neudělali stejnou chybu jako já , aby při snížení výkonu nebo nějakém jiném problému zapojili mozek a hledali chyby jednoduché a banální. Teprve potom se mužou pustit do oprav a úprav jako je EGR ventil, čerpadlo atd.Po výměmě filtru to jede jak z praku a nezakouří ani trošku.Přeji všem mnoho zdaru.

vitacz
Zkušený
Zkušený

Re: Motor netáhl a už jo O.K.

Příspěvek od vitacz » 18.09.2010 12:29

Pěknej filtr :-)
Mě se taky podařilo nasát filtr, že vypadal podobně. Ale černý jsem ho moc byl starý cca rok. Ale tohle je fakt mazec. Ten tam musel byt fakt dlouho.
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“