nefunkcne displeje digitalneho panelu klimatizacie

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
vlasto
Nováček
Nováček

nefunkcne displeje digitalneho panelu klimatizacie

Příspěvek od vlasto » 31.12.2009 10:17

Zdravim vas, mam vo FFII dualnu automaticku klimu s digitalnym ovladanim. Su tam dva displeje, kde sa zobrazuju nastavene udaje ku klime - zelana teplota, mod, sila fukania ventilatorov atd. Tuto zimu sa mi stala taka vec, ze po nastartovani auta, ktore bolo cez den zaparkovane vonku, oba tie displeje zblbli. Bud sa zapli tak, ze ukazovali vsetko mozne, co ukazat vedia, alebo neukazovali nic, alebo ukazovali uplne haluze - sem tam nieco a pod. Ked panel vypnem a zapnem tlacitkom OFF, tak sa zobrazi nejaka z tych haluzi, co som popisal. Pravdepodobne sa tlacitkami da vsetko ovladat tak, ako sa ma dat, akurat nevidim ziadnu reakciu na displejoch. Ked pridam napr. ventilator, tak pocujem, ze huci viac a aj viac fuka, ale palicky na displeji nepribudaju ani neubudaju. A obdobne je to aj s inymi nastaveniami, co sa maju zobrazovat na displejoch. Nemenia sa nastavene teploty na displeji, ked tukam na tlacitko A/C, tak sa na displeji neprepne zobrazenie on/off a pod. Po case, ked sa auto zahreje (asi hodinka jazdy), tak sa displeje normalne sfunkcnia. Ked som volal s technikom od forda, tak mi povedal, ze to moze byt sposobene studenym spojom (sa kondenzuje vodna para na spoji alebo co?). Tento termin pouzili aj ini majstri a ze by trebalo nejakym sprejom nastriekat spoje co maju nieco spolocne s displejmi panela, aby sa tam nevytvaral ten studeny spoj.
Stretli ste sa niekto s tym? Ak ano, ktore spoje treba prestriekat a cim? Kde najdem tie spoje? Najdem to ja? :) Pred vyse mesiacom bolo auto vo forde kvoli problemom s ESP. Mechanik vtedy prestriekal spoje nejakym sprejom. Ale to asi ine spoje prestriekal, tipujem.. Diky za vsetky rady.
FordFocus II Cosmic Silver combi, 1,6 Ti-VCT, 85kW/115HP, 10/2005

Matej
Nováček
Nováček

Re: nefunkcne displeje digitalneho panelu klimatizacie

Příspěvek od Matej » 11.01.2010 19:11

Ja by som skúsil resetnúť celú riadiacu jednotku. Odpoj tak na 5 min bateriu.Budeš síce musieť znovu kodovať radio ale ine ma nenapadá.
FORD-Focus C-MAX 1.8TDCi Ghia

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“