1.8 zetec není slyšet čerpadlo

Odpovědět
broomla
Nováček
Nováček

1.8 zetec není slyšet čerpadlo

Příspěvek od broomla » 28.12.2009 18:26

čau hoši, doufám že Vy mi poradíte.Minulý týden sem sedl do fofa 1.8 zetec r.v. 99 popojel sem zhruba 10km,start zcela bez problému,následně sem zaparkoval a zhruba po 5ti minutách sem chtěl odjet ale auto ani neškytlo,svíčky nové,relátka a pojistky ok baterka točila krásně ale nebylo slyšet čerpadlo,načež sem zklamaně usoudil že bude kaput a nechal sem se odtáhnout.jenže při odtažení (na laně) na určené místo,ejhle fofo naskočilo okamžitě bez problémů a celý týden sem jezdil cca 300km bez problému.jenže předevčírem opět to samé jenže ani po odtahu čerpadlo není slyšet,tudíž nedává a tím pádem nechytne :oops: mám pocit že je to čerpadlo ko ale nejde mi do hlavy že už to jednou nešlo a pak zase jo bez problemu,na servis nemám ani náhodou a teď v tý zimě se mi nechce sundavat nádrž....tak Vás kucí móóóóóc prosíííím o nmějakou efektivní radu :roll:

Rendy
Nováček
Nováček

Re: 1.8 zetec není slyšet čerpadlo

Příspěvek od Rendy » 28.12.2009 18:47

No ono fordy 99 mají na sloupku předních dveří u řidiče takovou pitomou plastovou zásleplu kterou zatéká přímo do pojistek,po faceliftu je tam už gumová kterou nezatéká já bych omrkl ty pojistky ze zadu jestli to není zrezlý a prostříkl bych je třeba WDčkem a to samý ještě pojistky v motorovém prostoru,někde může být nějaká oxidace a do třetice spínač co je schovanej u spolujezdcové pravé nohy za tím plastem,až tohle všechno vyloučíš tak je asi po pumpě,která ráda klekne,když se párkrát vyjede nádtž až do sucha.
ford focus 1,8i/2002/st křídlo/panther-schwarz met./folie bruxafol/trend.

https://imageshack.us/

broomla
Nováček
Nováček

Příspěvek od broomla » 28.12.2009 19:08

nevyjel sem nádrž do sucha nikdy ale s tím WDčkem už mě to taky napadlo,díky moc za radu a ještě něco nevíš náhodou kde přesně je pojistka pro vypnutí motoru při převrácení,už to totiž bylo přes boudu a mám to zapojený na přímo,dělal mi to mechanik,jestli tam náhodou neni špatnej kontakt...myslim že to přeruší zrovna čerpadlo...

Rendy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rendy » 28.12.2009 19:13

Ten vypínač je dole u spolujezdce přímo kousek od dveří směrem k motoru ten plast drží na dvou takovejch plastovejch nesmyslech pod ktery šupneš šroubovák a vytáhneš ven no a pak už je plast dole a při montáži zpět to tam jen zarazíš a je to.

broomla
Nováček
Nováček

Příspěvek od broomla » 28.12.2009 19:17

jojojo vim vim minulej tejden sem sundaval celou palubku :roll: ,akorát sem nevěděl že to je ono. mockrát Ti děkuju :wink:

Rendy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rendy » 28.12.2009 19:23

Tak snad se Ti to povede zprovoznit,čus.

broomla
Nováček
Nováček

Příspěvek od broomla » 06.01.2010 16:51

jou jou Rendy zapomnel sem ti poděkovat,moc si mi pomohl,už to zase frčí jak ďas vypatlal sem na to celej velkej kontaktol a heleďme se:D tak vše nej do novýho roku :D

mirekk

Příspěvek od mirekk » 16.01.2010 15:42

Mám podobný problém:
otočím klíčkem do polohy zapnuto, rozsvítí se kontrolky, zabzučí čerpadlo. Pokud klíček vypnu, znovu zapnu, opět vše v pořádku a mohu nastartovat. Jestliže ale nastartuju, potom vypnu motor a zkusím znovu, už nezabzučí čerpadlo a musím pár hodin počkat, pak zase nastartuju a jedu. Ale po vypnutí zas musím pár hodin čekat.
Stalo se mi to prvně před třemi dny, kdy jsem zastavil po cca 50-ti km, po pár minutách už jsem nenastartoval a nechal se odtáhnout. Po asi 5-ti hodinách jsem to naštvaně šel zkusit a chytlo to.
Projel jsem celé fórum, ale tohle se tu neřešilo. Budu vděčný za každé "nakopnutí" správným směrem.

Edit: FF 1,6 ZETEC, 1999

broomla
Nováček
Nováček

Příspěvek od broomla » 16.01.2010 17:46

nechci strašit, ale já už nenastartoval,abych vylouči špatnej kontakt,ušmiknul sem u čerpadla kabe a vzal sem zkoušečku a šťáva tam šla tudíž sem už týden bez auta a vydělávám na nový čerpadlo....

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“