Spotřeba
- cloudyman
- Nováček
nastavení oktanů
to masox:
nevím jak je to u FF, ale u feldy je čidlo klepání a to nastavuje motor na spravný oktany
nevím jak je to u FF, ale u feldy je čidlo klepání a to nastavuje motor na spravný oktany
- masox
- Pokročilý
- zdenekR
- Nováček
spotřeba
FF jsem pořídil v únoru 05, mám najeto 14.500 km, jezdímdenně do práce cca 45 km t.a z. přes tři vesnice po silnici I.tř. prům rychl. na pal. počítači 52 km a spotřeba 6.2 - 6.3, tak se to drží. Jezdím s citem (motýlí noha), ale radost mi kazí plynový pedál, který při přidání drhne. Uplatnil jsem to při I. g.proh. ale bez úspěchu. Takže budu postupova tak jak radí kamarádi v rubrice rady a nápady.
zdraví Zdenek R
FF 1,6 74 KW, 5 dveří
zdraví Zdenek R
FF 1,6 74 KW, 5 dveří
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem vyjel nádrž až temeř do poslední kapky a vzal 10l racingu. Téměř ihned jsem pocítil rozdíl. Motor krásně táhl a když jsem zastavil tak na volnoběh je tichounce švěholil. Fakt super. Už se provaděl test na brzdě s 95kou a 100kou od shelu. Po použití 100ky měla honda civic 1.6 o 6kw víc než s 95kou. To už je slušný.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- Ahmed
- Test driver
Mi to zere priblizne 6,1l/100km. Jezdim prevazne po meste do prace, takze spis popojizdeni, obcas se projedu 20km po okreskach a je v tom zapoctena i jedna dalka 2x 80km. Vyjel jsem takhle skoro dve nadrze. Liju tam Shell V-Power Diesel, jednou jsem bral Alpin Diesel Start a myslel jsem, ze tam ty blbce ubiju pistoli, to nebyla nafta, ale pena. Sotva jsem strcil dovnitr pistoli a zmacknul, tak vypla, takze jsem venku mrznul asi 10 minut, nez jsem tam dostal 35l. Takovou chybu uz neudelam
Na strankach Shellu pisou, ze ten V-Power Diesel ma nejake prisady proti peneni, cemuz bych i veril, plnou na jeden pokus bez vypnuti.

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem udělal nákup v Hypernově za 2 litry a dostal jsem k tomu slevový kupón na benzín. Dlouho jsem váhal jestli ho využít. Litr za 23,90 pří normální ceně 28,90 s možnosti natankovat až 60 l. Viděl jsem, že u čerpačky Hypernovy lidi normálně berou, tak jsem se zařadil za dalšího Focuse a nabral pro jistotu jen 20 l. Jízda se zdá normální, tak snad jsem neudělal chybu. Až najdu nějakou Shellku, určitě motor taky odměním za tu dietu. 

- Ahmed
- Test driver
-
- Junior
- PAJA
- Nováček
Re: troška do mlýna
Ahojky, to nevím jestli je dobře, že dojíždíš s vyřazenou rychlostí. když ji tam necháš a nešlapeš na plyn, tak máš nulovou spotřebu, než když ji tam nemáš. To máš třeba okamžitou 3 L na 100km podle počítače. A ještě navíc to škodí katalizátoru, protože je řízenej a jde do něj ne úplně spálené palivo.Anonymous píše:Připojím se do debaty, malých otáček bych se nebál, myšleno lehce pod 2000, ale jistě přihlížím k tomu, v jakém režimu běhu motoru vůči okolí se tak děje, ideální rovná silnice, jedu městem, tak proč krátkodobě nemít 1800-1900ot., co se týče spotřeby, nemám počítač, ale jsem zvyklý vždy po natankování plné nádrže vše si zapsat a okamžitě vypočítám prům.spotř vozu / litry děl.ujeté kilom.krát 100/, je to zvyk,někoho to může obtěžovat, ale mně zajímá za kolik jezdím. Tedy v zimě mám prům. 7,5--8,0 podle toho, zda po městě, či venku, no a v létě 6,7--7,3, ideální spotřbu jsem měl loni dovolená Chorvatsko prům. 6,5 l BA95. Snažím se dojíždět na vyhozen ou, někdy jezdím živěji, někdy ne, podle nálady. Čauky panjo.
Ford Focus combi, 1.8 16V, rok 11/99 tmavě modrá metalíza.
- Mike
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ondora
- Nováček
Charakteristika spalovacího motoru je taková,že(těžko se to popisuje) s klesajícíma otáčkama stoupá spotřeba do "nekonečna". Teoreticky,při nulových otáčkách budeš mít spotřebu nekonečno.Pokud si dobře pamatuji,tak nejmenší spotřeba je někde v jedné nebo ve dvou třetinách maximálních otáček.Pak zase spotřeba stoupá,ale ne tak strmě(exponenciálně?).V této charakteristice se uvádí(definována) měrná spotřeba. Spotřeba je "nějak" závislá na měrné spotřebě,ale nejsem si jist vztahem.Právě u volnoběžných otáček se ta křivka prudce zvedá a stoupá k nekonečnu.Proto je na pal.počítači vidět nějaká spotřeba při volnoběžných otáčkách.
Spotřeba na volnoběh je cca 1,5-2l/hod.Motor z něčeho musí běžet.Pokud dojíždíš se zařazenou rychlostí,tak je motor poháněn od kol a nepotřebuje palivo(spotřeba=0).A všimni si,že když budou padat k volnoběžným,tak v okamžiku volnoběžných otáček se začne zase vstřikovat palivo(aby motor nezhasl).
Doufám,že se to dá pochopit z té mojí slohovky.Já osobně nevyřazuji,dojíždím se zařazenou rychlostí a s nohou z plynu.Těsně u volnoběžných otáček vyřadím.Pokud nevyřadíš,motor začne škubat. Pohon od kol nepřekoná odpor v motoru a ten má snahu se zastavit.
Ufff......
Spotřeba na volnoběh je cca 1,5-2l/hod.Motor z něčeho musí běžet.Pokud dojíždíš se zařazenou rychlostí,tak je motor poháněn od kol a nepotřebuje palivo(spotřeba=0).A všimni si,že když budou padat k volnoběžným,tak v okamžiku volnoběžných otáček se začne zase vstřikovat palivo(aby motor nezhasl).
Doufám,že se to dá pochopit z té mojí slohovky.Já osobně nevyřazuji,dojíždím se zařazenou rychlostí a s nohou z plynu.Těsně u volnoběžných otáček vyřadím.Pokud nevyřadíš,motor začne škubat. Pohon od kol nepřekoná odpor v motoru a ten má snahu se zastavit.
Ufff......
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- patmat
- Nováček
- pepson
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: