Svetelny senzor a svetla denneho svietenia
- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svetelny senzor a svetla denneho svietenia
a co keby ste zmerali napetie ci je mensie 

Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

- Forfoc
- Pokročilý
Myslím, že by to nemuselo vypadat špatně. Jen je třeba změřit, jestli budou světla splňovat podmínky uvedené v návodu: umiestnujú sa vo vodorovnej rovine vo výške od 250 mm do 1500 mm na prednú čast vozidlaQuickie píše:trošku som sliedil po nete.. čo poviete, hodili by sa mojmu autu niektoré z týchto svetiel?
http://www.eshopbn.sk/component/page,sh ... /Itemid,1/
http://www.eshopbn.sk/component/page,sh ... /Itemid,1/
a umiestniť ich niekam do tej žraločej papule
- vzdialenost svetiel od bočného obrysu je max. 400 mm a vzájomne medzi svetlami min. 600 mm (pri vozidlách so šírkou menšou ako 1300 mm je povolená vzájomna vzdialenost 400 mm)
Osobně také o něčem takovém přemýšlím.
- Forfoc
- Pokročilý
Mám dotaz k senzoru denního svícení. Jde nějak nastavit citlivost, kdy se rozsvítí komplet světla. Zejména teď v zimě, když je zataženo, mlhavo a třeba silně prší a už je vhodné svítit i vzadu, se mi několikrát stalo, že senzor nechá svítit jen přední světla (tzv. světla denního svícení). Když se pak ještě více zatáhne či sešeří už reaguje tak jak má. Prostě bych chtěl, aby sepnul zbytek světel o něco dříve (při větším světle). Jde to nějak nastavit??
-
- Test driver
Nieje to mozne.Vtedy zapinam svetla manualne
,ale je to ozaj obcas,lebo senzor reaguje s dostatocnym predstihom na 95%.

- Quickie
- Moderátor
Forfoc ta načo rozmyslaš nad podobnymi svetlami ako ja, ked mas titaniumX aj so senzormi a dennym svietením? Alebo len tak na ozdobu?
btw myslím že tie miery ktoré si zvyraznil v reakcii na mna by mali byt splnené. Ešte som to ale nemeral. Ten náčrt na fotke bol len taky hrubý odhad. Skôr mám obavy z toho, že tie svetlá tam budem mat problém upevniť a nezmestia sa do toho jedného výseku mriežky
btw myslím že tie miery ktoré si zvyraznil v reakcii na mna by mali byt splnené. Ešte som to ale nemeral. Ten náčrt na fotke bol len taky hrubý odhad. Skôr mám obavy z toho, že tie svetlá tam budem mat problém upevniť a nezmestia sa do toho jedného výseku mriežky

- Dzefer
- Zkušený
to forfoc: mne sa zda, ze to zapina akurat. Je to nastavene uplne podla mojho gusta 

- Forfoc
- Pokročilý
Quickie: Neříkám, že si tam ty světla dám, jen mě ta myšlenka napadla. Světla pro denní svícení sice mám, ale v Česku asi nejsou úplně dle předpisů, viz diskuse výše. Světla pro denní svícení by asi měly být samostatně. Dle předpisů to má asi nová Octávia, která má mlhovky rozdělené na dvě části -mlhovky a světla pro denní svícení.
Dzefer: Se senzorem mám problém hlavně teď v zimě, kdy je třeba zataženo a mlhavo nebo za deště, kdy už by bylo vhodné svítit, ale senzor ještě světla nezapne. Řeším to ručním přepínáním. Třeba včera jsem jel, bylo zataženo, pršelo, od aut se zvedal takový ten mokrý oblak, přes který auto bez světel není skoro vidět. Zkusil jsem přepnout na polohu auto, ale senzor to ještě nevyhodnotil jako dost velké šero na zapnutí všech světel.
Přikládám obrázek jak má denní světla Octavia, jak ale píšou na obrázku, když auto nemá extra světla pro denní svícení, řeší to stejně jako u Focuse integrací do hlavních svítilen (jen nevím, zda také svítí samostatně nebo komplet s ostatním osvětlením).
Dzefer: Se senzorem mám problém hlavně teď v zimě, kdy je třeba zataženo a mlhavo nebo za deště, kdy už by bylo vhodné svítit, ale senzor ještě světla nezapne. Řeším to ručním přepínáním. Třeba včera jsem jel, bylo zataženo, pršelo, od aut se zvedal takový ten mokrý oblak, přes který auto bez světel není skoro vidět. Zkusil jsem přepnout na polohu auto, ale senzor to ještě nevyhodnotil jako dost velké šero na zapnutí všech světel.
Přikládám obrázek jak má denní světla Octavia, jak ale píšou na obrázku, když auto nemá extra světla pro denní svícení, řeší to stejně jako u Focuse integrací do hlavních svítilen (jen nevím, zda také svítí samostatně nebo komplet s ostatním osvětlením).
- Dzefer
- Zkušený
no, mne sa zda, ze to zapina este v predstihu kusok. Ja by som este nesvietil a auto uz ano 

- Anndy
- Test driver
No niekedy ten senzor svetla by mohol skor o chlp zareagovat.
Napr. za urcitych okolnosti - je sero, ale este senzor nesvieti. Avsak ked napr. je kratky tunel, alebo svetla zapnem, tunel skonci, svetla vypnem, tak zrazu ma senzor uz malo svetla a senzor uz necha zapnute svetla.
Inymi slovami ma este dost svetla na to, aby sa sam nezapol, ale na druhej strane ak su svetla zapnute, uz ma malo svetla na to aby ich vypol...
Ale podobne to funguje asi aj inde - sefovci na audine maju podobny problem. Tam je vsak moznost preprogramovat RJ tak, ze k prednym svetlam sa daju pripojit aj zadne (zbytok stale nesvieti).
Otazka je, ci taketo nieco mozne je aj vo forde?
Napr. za urcitych okolnosti - je sero, ale este senzor nesvieti. Avsak ked napr. je kratky tunel, alebo svetla zapnem, tunel skonci, svetla vypnem, tak zrazu ma senzor uz malo svetla a senzor uz necha zapnute svetla.
Inymi slovami ma este dost svetla na to, aby sa sam nezapol, ale na druhej strane ak su svetla zapnute, uz ma malo svetla na to aby ich vypol...

Ale podobne to funguje asi aj inde - sefovci na audine maju podobny problem. Tam je vsak moznost preprogramovat RJ tak, ze k prednym svetlam sa daju pripojit aj zadne (zbytok stale nesvieti).
Otazka je, ci taketo nieco mozne je aj vo forde?
-
- Test driver
Nieje.Bud iba rezim denneho svietenia/ predok/,kompletka vsetky svetla,alebo nic.Nieco tusim skusal ne_RAY,ale po osadeni poistky mu svietilo uplne vsetko.
- Quickie
- Moderátor

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
uz su vianoce?
- Quickie
- Moderátor
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ze to vyzera ako vianocny stromcek

Nieco "podobne" ale 100x skaredsie sa robi aj na pred FL. Je to riadny humus, som zvedav ci to aj kupi niekto... Tieto kvazi audi denne ma uz nudia, maju to passaty, oktavky, v podstate hocikto, treba nieco originalne...

Nieco "podobne" ale 100x skaredsie sa robi aj na pred FL. Je to riadny humus, som zvedav ci to aj kupi niekto... Tieto kvazi audi denne ma uz nudia, maju to passaty, oktavky, v podstate hocikto, treba nieco originalne...

- Quickie
- Moderátor
hm.. aký je rozdiel medzi LEDkami vo svetle a LEDkami niekde v narazníku? V nárazníku to už nie sú vianoce? teba nudia, mne sa to ešte páči. Videl som to naživo len asi 5 krát a vždy to bolo Audi. Na oktavke atd som to ešte nevidel. Nemal som to kedy zunovať. Podla mna je to celkom v poho. Len modrá farba by mohla byť biela.