Svetelny senzor a svetla denneho svietenia
-
- Test driver
Re: Svetelny senzor a svetla denneho svietenia
Rovnakym sposobom ako so senzorom,akurat vecer si budes musiet manualne zapnut svetla,alebo domontovat externy modul na svietenie za cca 1200 skk.
-
- Nováček
Kúpil som relé, osadil poistku, len mám problém s premostením pozície 1 a 26. Neviete mi niekto poradiť ako na to? Jedná sa mi vlastne o získanie potrebných pinov na to premostenie. Žirafák, nechcem ťa otravovať, ale posielal som ti v piatok mail, ale asi si ho nedostal. Svojho času si také kábliky ponúkal na tomto fóre. Už by neboli? Ďakujem.
-
- Test driver
Dnes rano som ti odpovedal 

-
- Nováček
Rovnakym sposobom to nepojde, pretoze v konektore na poistkovej skrinke nie su osadene piny 1 a 26..... teda myslim v telese skrinky, to znamena ze prepojku by som osadzal zbytocne, nema co spojit..... mal som na mysli skor aktivaciu cez OBD......
-
- Test driver
Aha
tak to mas potom smolu,ako nas kolega madbugie s verziou trend fl 2008.potom teda uz len ten externy modul denneho svietenia.Cez OBD to nieje u Focusa mozne. 

-
- Nováček
taaaak to si ma velmi nepotesil....
ale aj tak diky za info....

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil sem se dopatrat neco o tom jestli je treba abych ve dne svitil zadnimi svetly. Vypada to tak ze pokud pro sviceni ve dne pouziju potkavaci svetla tak musi svitit i zadek, pokud pouziju svetla pro denni sviceni zadek sviti nemusi, tak ted fakt nevim, mate s tim nekdo zkusenost s bengama atp?
[size=75:3egbzu79][color=#808080:3egbzu79]Ford Focus II Combi 1.8 TDCi Ghia[/color:3egbzu79] [color=#000000:3egbzu79]Panther black[/color:3egbzu79], [color=#808080:3egbzu79]02/2006[/color:3egbzu79][/size:3egbzu79]
[img:3egbzu79]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3egbzu79]
[img:3egbzu79]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3egbzu79]
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pozri si konkretny zakon, v ktorom to je
na SVK v navrhu zakona to bolo tak ze ti stacia ak nemas svetla na denne svietenie tak predne stretavacie
tu je citacia http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 39#p234139
v Cechach to bude podobne, predpokladam
na SVK v navrhu zakona to bolo tak ze ti stacia ak nemas svetla na denne svietenie tak predne stretavacie
tu je citacia http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 39#p234139
v Cechach to bude podobne, predpokladam
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš světla pro denní svícení, tak zadek svítí nemusí.Žleba píše:Zkusil sem se dopatrat neco o tom jestli je treba abych ve dne svitil zadnimi svetly. Vypada to tak ze pokud pro sviceni ve dne pouziju potkavaci svetla tak musi svitit i zadek, pokud pouziju svetla pro denni sviceni zadek sviti nemusi, tak ted fakt nevim, mate s tim nekdo zkusenost s bengama atp?

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Test driver
presne ako pise mehturt...kvoli globalnej homologizacii to je uplne rovnake v celej EU
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak uz neviem.. SW pise zase nieco ine 
najlepsie by bolo fakt dat odkaz na ten zakon a priamo tam to pohladat

najlepsie by bolo fakt dat odkaz na ten zakon a priamo tam to pohladat
-
- Test driver
http://www.vodicak.sk/teoria_files/315_1996.pdf
mehturt...sam spekulujes o tom,co si sem kedysi sam dal.
kedysi som to nasiel na nete..priamo vyjadrenie od nejakej hovorkyne dopravnej policie,ze vyklad zakona jednoznacne specifikuje predpis: pocas dna svietit stretavacimi svetlami bez dalsich spekulacii a doplnkov...len to uz neviem najst
mehturt...sam spekulujes o tom,co si sem kedysi sam dal.

kedysi som to nasiel na nete..priamo vyjadrenie od nejakej hovorkyne dopravnej policie,ze vyklad zakona jednoznacne specifikuje predpis: pocas dna svietit stretavacimi svetlami bez dalsich spekulacii a doplnkov...len to uz neviem najst

-
- Nováček
To Silverwolf:
Přesně jak píšeš, u nás je to takhle blbě v zákoně. Chtěl jsem to udělat podle předchozích návodů /pouze předek a senzorem přisvěcovat zbytek/ ale i kamarád z STK mi řekl, že to u nás nejde. Takže tato možnost je pouze pro kolegy z SK, tam to mají v zákoně rozumněji a logicky.
Přesně jak píšeš, u nás je to takhle blbě v zákoně. Chtěl jsem to udělat podle předchozích návodů /pouze předek a senzorem přisvěcovat zbytek/ ale i kamarád z STK mi řekl, že to u nás nejde. Takže tato možnost je pouze pro kolegy z SK, tam to mají v zákoně rozumněji a logicky.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zirafak: nie, ja len spekulujem ako je to v CR.. u nas je to jasne
-
- Test driver
takze este nieco...
http://auto.sme.sk/c/3155671/Celorocne- ... nnost.html
ak to ma skodovka,tak by to malo byt aj u Vas v CZ.Globalna homologizacia je platna a povinna pre vsetky staty EU,takze aj CZ bez vynimky.
trebars toto:
Nová Škoda Octavia II. a mnohé ďalšie nové vozidlá ponúkajú naprogramovanie denných svetiel v autorizovanom servise alebo nastavenie denných svetiel priamo v palubnom počítači. V režime denných svetiel má auto zapálené iba stretávacie svetlá počas chodu motora. Koncové svetlá, osvetlenie evidenčného čísla a v niektorých prípadoch aj prístrojového panelu je z dôvodu úspory energie vypnuté. Značky Fiat, Alfa Romeo a Volvo už roky ponúkajú taký systém zapínania svetiel, ktorý stačí iba raz zapnúť. Svetlá sa potom samočinne vypínajú aj zapínajú spolu s motorom.
http://auto.sme.sk/c/3155671/Celorocne- ... nnost.html
ak to ma skodovka,tak by to malo byt aj u Vas v CZ.Globalna homologizacia je platna a povinna pre vsetky staty EU,takze aj CZ bez vynimky.
trebars toto:
Nová Škoda Octavia II. a mnohé ďalšie nové vozidlá ponúkajú naprogramovanie denných svetiel v autorizovanom servise alebo nastavenie denných svetiel priamo v palubnom počítači. V režime denných svetiel má auto zapálené iba stretávacie svetlá počas chodu motora. Koncové svetlá, osvetlenie evidenčného čísla a v niektorých prípadoch aj prístrojového panelu je z dôvodu úspory energie vypnuté. Značky Fiat, Alfa Romeo a Volvo už roky ponúkajú taký systém zapínania svetiel, ktorý stačí iba raz zapnúť. Svetlá sa potom samočinne vypínajú aj zapínajú spolu s motorom.