Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- martasak
- Junior
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
Jinak sháněl jsem pro první tankování po Praze V-power diesel, a dostal jsem ho až na třetí SHELLce, na Bohdalci nemají, v Limuzské až za měsíc(možná), a chytnul jsem se až u Shellky co je blízko nákladového nádraží Žižkov. Přede mnou tankoval chlap s TDi a kromě plně nádrže tankoval 3 kanystry toho V-poweru D.
Ale V-power racing měli všude...
Ale V-power racing měli všude...
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Toto budu pouzivat jako davkovac pro Hekru:
- Přílohy
-
- sheron.jpg (2.19 KiB) Zobrazeno 2601 x
- mirec1000
- Nováček
Zdravim, tak som si to precital poctivo cele. Kazdy ma asi svoje odskusane. Ja idem do Shell V power a obcas pridam VIF pretoze v relevantnom teste mal najlepsie hodnotenie. Zhruba mi vychadza ze tu nafore TDDi-cka chodia v poho na rozne nafty, ale TDCi-ckam najlepsie pasuje Shell VP.
S naftou u hypacov mam skusenost - zvysenu dymivost, ale netvrdim, ze to je iba od toho.Moj nazor na teoriu ze tesca maju vysoku vytocnost a kvalita je standartna...a ze zarabaju iba na platy a tak. No pokial ja mam skusenosti z ich biznisom, idu tvrdo
po prachoch a snazia sa zarobit na vsetkom. Poznam par ludi z roznych vyrob kedy do lokalnej znacky napr.Tes.. davaju totalny sit - a pak to nekup za ty penize...Takze tak ako tu niekto napisal, ze ho neuvidia na benzine, mna neuvidia na lacnych pumpach. 
S naftou u hypacov mam skusenost - zvysenu dymivost, ale netvrdim, ze to je iba od toho.Moj nazor na teoriu ze tesca maju vysoku vytocnost a kvalita je standartna...a ze zarabaju iba na platy a tak. No pokial ja mam skusenosti z ich biznisom, idu tvrdo

- mafo
- Nováček
Jen přemýšlým na co budou všichni ti Shellfans jezdit,až odsud Shell odtáhne a svoji síť čerpadel prodá někomu jinýmu. Včera jsem o tom něco zaslech ve zprávách - podíl kterej maj v Český rafinérský je prej na prodej a na síť pump prej může dojít taky.
..nic ve zlým ale , většina toho co zde popisujete je spíš placebo efekt a výsledek úspěšný marketingový masáže, nafta je prostě nafta a benzín je benzín (vyrobeno v souladu s EN ČSN).Vliv následné aditivace není tak zásadní jak si mnozí představují(tady je právě ten prostor pro marketingovou masáž)
Problémy můžou nastat při distribuci a při konečném prodeji, pokud je v tancích bordel/voda a obsluha na to sere, nebo pokud to přímo vědomě pančuje (což je prasečina největší),do nafty prej lejou např.hydraulickej olej - sudovej je podstatně levnější než nafta(není zatíženej spotřební daní)...
..nic ve zlým ale , většina toho co zde popisujete je spíš placebo efekt a výsledek úspěšný marketingový masáže, nafta je prostě nafta a benzín je benzín (vyrobeno v souladu s EN ČSN).Vliv následné aditivace není tak zásadní jak si mnozí představují(tady je právě ten prostor pro marketingovou masáž)
Problémy můžou nastat při distribuci a při konečném prodeji, pokud je v tancích bordel/voda a obsluha na to sere, nebo pokud to přímo vědomě pančuje (což je prasečina největší),do nafty prej lejou např.hydraulickej olej - sudovej je podstatně levnější než nafta(není zatíženej spotřební daní)...
Ford Focus combi 1.6 16V 74kW 02/00 tmavě modrá
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85kW 10/07 bílá
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak v mem pripade myslim, ze prokazatelne snizeni spotreby neni placebo efektem 

- mafo
- Nováček
..jasně ,nebudu tady nikoho přesvědčovat, ale moje poslední tři auta před fordem byly v naftě a taky jsem lecos vyzkoušel. Je ale pravda že čerpadla a vstřiky některejch verzí naftovejch fordů jsou jsou náchylný k problémům /dáno konstrukcí/ takže NĚCO tam lejt aby měl člověk pocit že udělal co udělat moh je v celkem pořádku.
Naposledy upravil(a) mafo dne 10.09.2008 10:36, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus combi 1.6 16V 74kW 02/00 tmavě modrá
- panther7
- Test driver
Placebo efekt být může, ale pak když se něco pose.. tak si aspoň nemusím nadávat, že jsem na naftě sice vždy ušetřil 100Kč, ale ted budu za to platit-1 vstřik cca 6000-7000Kč. Jde o to si to vždy zdůvodnit. Dříve co jsem měl fiestu v benzínu zak jsem bral jen u Tesca, Makra, Globu a v poho, ale zase když je diesel náchylnější tak si vždy tu stovku připlatím

- tomason
- Test driver
taky nic nenamítám proti aditivovanému palivu ,ale známej s C-Maxem jezdí na naftu z Pražskejch Služeb myslim že má přes 100000 na tuty a nic mu neodešlo myslim teda vstřiky berou z Rafinérské a Čepra chybu ,ale nikdo nudělá když tam dá Vif zvukově je to na motoru znát
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no tak jsem se po velice dlouhém pročítání všeho možného na fóru dostal i k prvnímu příspěvku 
FoFo v naftě mám teprve krátce, tak nemůžu posoudit vliv aditivace u jednotlivých čerpaček, ale u benzínu byl rozdíl mezi Shellkou a jinými čerpačkami znatelný. Motor byl klidnější a spotřeba šla kousek dolů
před tím jsem brával na Eurooilu nebo Benzině. Vždy základní verzi benzínu.
Do nafťáka jsem začal lít u Shellky - Diesel Extra... a po přečtení tohoto vlákna ještě seženu VIF a uvidím jaké budou rozdíly.

FoFo v naftě mám teprve krátce, tak nemůžu posoudit vliv aditivace u jednotlivých čerpaček, ale u benzínu byl rozdíl mezi Shellkou a jinými čerpačkami znatelný. Motor byl klidnější a spotřeba šla kousek dolů

Do nafťáka jsem začal lít u Shellky - Diesel Extra... a po přečtení tohoto vlákna ještě seženu VIF a uvidím jaké budou rozdíly.
Ford Focus Combi 1.8 TDDI 9/2001, 66kW, Moondust Silver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Rohliku, necekej okamzitou zmenu. Bude nejakou dobu trvat, nez se ti vstriky aditivem vycisti.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no to je jasné... ono před zimou ještě musím auti celkově resuscitovat, protože moc nevěřím ničemu, co jsem tam sám nenalil. Tak asi dojde na výměnu asi všech náplní... ono sichr je sichr.
Ale testovat VIF určo budu, jezdím prakticky shodnou trasu den co den, tak by to mělo být vypovídající.
Jinak jsem moc rád, že jsem tady na fórum zabruslil, protože mi moc pomohlo jak při rozhodování o koupi, tak i po ní.
Ale testovat VIF určo budu, jezdím prakticky shodnou trasu den co den, tak by to mělo být vypovídající.
Jinak jsem moc rád, že jsem tady na fórum zabruslil, protože mi moc pomohlo jak při rozhodování o koupi, tak i po ní.
Ford Focus Combi 1.8 TDDI 9/2001, 66kW, Moondust Silver
- renos
- Nováček
Tak jsem poprvé před týdnem nalil VIF a zatím pozoruji výrazně nižší kouřivost a malinko klidnější běh motoru. Ale musím říct, že jsem tankoval u jiné Shellky než obvykle. No uvidíme. 

FFCombi 1.8TDDI 66kW r.2001
SOLD
FF hatch 1.6 85kw r.2008 Titanium avalon grey

FF hatch 1.6 85kw r.2008 Titanium avalon grey

- panther7
- Test driver
jen pak nezpomentě, že jsou aditiva jak letní tak i zimní - at tam pak nedáváte jen letní

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No vidis - to me pripomina, ze brzy budu potrebovat zimni VIF 

- panther7
- Test driver
Neboj jak to někde uvidím na benzince za 250,- Kč tak ti to koupímClairVOYanT píše:No vidis - to me pripomina, ze brzy budu potrebovat zimni VIF